MENU

Η ερυθρόλευκη ατζέντα δεν περιέχει κανένα κεφάλαιο για ποδόσφαιρο, δημιουργώντας αποστάσεις τόσο από τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League όσο και από τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Η απόπειρα των Πειραιωτών να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Super League, έπεσα στο κενό. Δεν βρήκαν συμπαραστάτες στον  «πόλεμο» που άνοιξαν σε βάρος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, βάζοντας στο κάδρο και την Ξάνθη.

Στην διάρκεια μιας χρονιάς, που όλοι χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη αναφορικά με την εξέλιξη του πρωταθλήματος και το θέαμα των αγώνων που παρακολουθούμε, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βάλει σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο, δημιουργώντας θέματα που δεν έχουν βάση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν υποστήριξε τις θέσεις που εκφράστηκαν από τους ερυθρόλευκους στην διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου.

Ακόμα και ο πάντα πρόθυμος να συμπαρασταθεί στον Ολυμπιακό, Θόδωρος Καρυπίδης, επέλεξε να μείνει σιωπηλός διαπιστώνοντας ότι το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην αίθουσα, δεν ευνοούσε… ηρωισμούς.

Παρόμοια εικόνα δημιουργήθηκε και στη συνάντηση της Νιόν, παρουσία των Βαγγέλη Γραμμένου και Λευτέρη Αυγενάκη. Το μήνυμα από τους επιτελείς της UEFA και της FIFA ήταν ξεκάθαρο και αυστηρό. Καμία αμφισβήτηση για την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Καμία διάθεση να υιοθετηθεί η αμφισβήτηση του ρόλου της ΕΠΟ, που ήταν η πρόθεση του Υφυπουργού, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ερυθρόλευκων.

Καθοριστικό ρόλο στη στάση των διεθνών συνομοσπονδιών, έπαιξε η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του τρόπου λειτουργίας της ΕΠΟ που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Οι Περέιρα, Μάριν και Λίντεμπεργκ, έκαναν «φύλλο και φτερό» τα επιχειρήματα του Ολυμπιακού τόσο για τις περιβόητες «αδικίες» όσο και για τους ορισμούς των διαιτητών. 

Η πολυσέλιδη επιστολή που έστειλε πρόσφατα ο Ολυμπιακός στην ΟΥΕΦΑ, και κοινοποίησε στον Λευτέρη Αυγενάκη, περιελάμβανε στην συντριπτική πλειονότητα της τα επιχειρήματα των «ερυθρόλευκων» για φάσεις του φετινού πρωταθλήματος στις οποίες εκτιμούν πως είτε εκείνοι αδικήθηκαν είτε ευνοήθηκε άλλη ομάδα.

Ήταν η βασική επιχειρηματολογία του Ολυμπιακού ο οποίος ζητάει από… όλους εδώ και μήνες την «αποπομπή» του Μέλο Περέϊρα και την αλλαγή της σύνθεσης της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Τα μέλη της ΚΕΔ παρουσίασαν τις θέσεις τους με επιχειρήματα απέναντι σε όσα υποστηρίζει η διοίκηση του Ολυμπιακού στην επιστολή αλλά και στο συνοδευτικό dvd. 

Οι κ. Περέιρα, Μάριν και Λίντεμπεργκ δεν απάντησαν γενικά και αόριστα στους ανθρώπους που τους έχουν διορίσει στην Ελλάδα, δηλαδή την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ αλλά έκαναν «φύλλο και φτερό» ΚΑΘΕ φάση από όσες αναφέρει ο Ολυμπιακός στη διαμαρτυρία του στις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου. 

Επίσης η απάντηση των ανθρώπων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας περιλαμβάνει και την αιτιολόγηση των ορισμών διαιτητών στα παιχνίδια, καθώς αυτό ήταν ακόμη ένα σημείο «τριβής» με τον Ολυμπιακό. 

Είναι ηλίου φαεινότερον από τα αποτελέσματα της προχθεσινής σύσκεψης στη Νιόν και την ξεκάθαρη στήριξη των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ στην ΚΕΔ ότι οι απαντήσεις των κ.κ. Περέιρα, Μάριν και Λίντεμπεργκ κάλυψαν απόλυτα τους προϊσταμένους τους, όπως ανέφερε και το σχετικό ρεπορτάζ του SDNA. 

Αν προσθέσουμε και τις δημόσιες (τηλεοπτικές κυρίως) επιθέσεις που δέχονται - αναίτια- από το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς οι ελληνες διαιτητές από στελέχη του Ολυμπιακού, έχουμε την πλήρη εικόνα της απομόνωσης των ερυθρόλευκων από το ποδοσφαιρικό περιβάλλον, εντός κι εκτός συνόρων επαναλαμβάνω. 

Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση από μια συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις κόκκινες γραμμές και για να υπάρξει ουσιαστικό και σοβαρό αποτέλεσμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν με πράξεις και όχι με λόγια τον τρόπο λειτουργίας τους.

Η ρητορική… «θα πάρουμε το πρωτάθλημα ότι κι αν γίνει» δεν επιτρέπει σε κανένα, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ολυμπιακό. Κάτι που επισημάνθηκε και στην Ελβετία, προς απογοήτευση του Υφυπουργού.

Η εσωτερική και διεθνής απομόνωση του Ολυμπιακού
EVENTS