Από τη στιγμή που άρχισε η περίφημη μελέτη την οποία γνωστοποίησε τώρα το ΟΑΚΑ, πόσοι μήνες έχουν περάσει; Ένα σωρό είναι η απάντηση, γιατί το θέμα τραβάει χρόνια. Το ανέφερε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή της, διάψευση δεν υπήρξε, άρα αυτό ισχύει. Εδώ που τα λέμε, ποιος να διαψεύσει τί; Αυτοί που λένε ευθέως στον κόσμο πως τον έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι;
Η στατικότητα του στεγάστρου υποτίθεται ερευνάται μέσω αυτής της μελέτης τόσους και τόσους μήνες. Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά τώρα. Λέγοντας σε 120.000 ανθρώπους που πήγαν στο Στάδιο μόνο τον τελευταίο μήνα, πως πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που δεν έγινε κάτι να κινδυνεύσει η ίδια η ζωή τους. Σε μια εγκατάσταση που είναι το… φιλέτο της χώρας, όχι παίξε-γέλασε.
Αν εσύ είσαι φίλος του Παναθηναϊκού και πήγες με τη Μπράγκα ή τη Βιγιαρεάλ, πάλι καλά να λες. Αν πήρες τα παιδιά σου σε αυτά τα ματς ως γονιός, να ξέρεις πως χωρίς να στο πουν τα εξέθεσες σε κίνδυνο. Στο λένε τώρα, που έγινε. Σε εσένα και 120.000 άλλους ανθρώπους.
Τόσες πρέπει να είναι και οι αγωγές που θα κατατεθούν. Φτάνει απλά η διαμαρτυρία, όταν σε κοροϊδεύουν τόσο χυδαία και οικτρά μέσα στη μούρη σου, ρισκάροντας ακόμη και την ασφάλειά σου, τότε μη μένεις με σταυρωμένα χέρια. Μπας και την «ακούσουν» και ιδρώσει το αυτάκι τους. Δεν πιστεύουμε πως θα γίνει, αλλά η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία.
Δεν είχαν καν το σθένος να σκεφτούν πως όσο κι αν τράβηξε χρονικά η μελέτη, έπρεπε να «τρέξει» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε. Γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει το Στάδιο για την Ευρώπη. Συν τις υπόλοιπες διοργανώσεις και events. Και γεμάτοι θράσος, τώρα μιλούν για «αίσθημα ευθύνης».
Αίσθημα ευθύνης όταν άφησαν το ΟΑΚΑ να μαραζώσει μέσα στη γραφειοκρατία και την ανυπαρξία τους. Αίσθημα ευθύνης που παίζουν… στα ζάρια την ασφάλεια τόσων χιλιάδων ανθρώπων. Τη στιγμή που είχαν το θράσος να… βάζουν και χέρι σε Ομοσπονδίες για χρωστούμενα χρήματα.
Το ΟΑΚΑ έχει στέγαστρο από το 2004 με πρόβλημα στατικότητας όπως ξαφνικά μάθαμε. Το «Καυτανζόγλειο» δεν παίρνει καν άδεια λειτουργίας, δηλαδή ούτε τα στοιχειώδη! Μιλάμε για τις δύο σημαντικότερες εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σε αυτό το σημείο μην ξεχάσουμε και τη σημαντική… συνεισφορά στην ξεφτίλα απ’ τον Λευτέρη Αυγενάκη. Τον άνθρωπο που ήταν μέχρι πρότινος υφυπουργός αθλητισμού και διατυμπάνιζε το πόσο μαεστρικά χειρίζεται τα θέματα αξιοποίησης εγκαταστάσεων. Η μόνη αξιοποίηση που έκανε στο μεταξύ, ήταν να φτάσει τις εγκαταστάσεις στα όριά τους για να πέσουν, μπας και τότε αποφασίσουν να φτιάξουν κάτι.
Οι πολίτες, οι αθλητές, παρακολουθούν με ανοιχτό το στόμα την επίδειξη ανικανότητας και θράσους. Παλεύοντας να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.
Το ζούμε από τύχη, σε πλήρη εφαρμογή και στον αθλητισμό. Στις πλέον σημαντικές εγκαταστάσεις της χώρας, όχι σε κάνα επαρχιακό παρατημένο γηπεδάκι.
Όμως η αλήθεια είναι πολύ πιθανό να είναι χειρότερη κι από τη φαντασία μας.
Διότι το μεγάλο θέμα που προκύπτει είναι ότι πριν το παιχνίδι με τη Μπράγκα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε και έλαβε έλεγχο στατικότητας! Θα θυμάστε ότι αρχικά δεν είχαν ανοίξει κάποιες θύρες στο πάνω διάζωμα. Ήταν εκείνες που στη συνέχεια άνοιξαν. Πώς άνοιξαν; Αυτοί που είχαν κάνει τη μελέτη, οι ίδιοι ακριβώς έδωσαν τέλος Αυγούστου το ΟΚ! Και στο τέλος Σεπτεμβρίου λένε ότι δεν ισχύει; Το ερώτημα αυτό είναι ρητορικό.
Το πραγματικό ερώτημα είναι: Αυτό το κράτος είναι ανίκανο ή επικίνδυνο; Μήπως και τα δυο μαζί; Γιατί κάτι άλλο αποκλείεται…