MENU

Οι μέρες περνάνε με τον κόσμο να παραμένει στο σπίτι και τα κράτη να είναι εγκλωβισμένα στην πανδημία του κορωναϊού. Η κατάσταση είναι πασιφανές πως έχει ξεφύγει από τα ανθρώπινα χέρια καθώς ούτε η αντιμετώπιση του έχει βρεθεί, ούτε φυσικά ο εμβολιασμός. Άρα, μιλάμε για μια συνθήκη που δεν μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα από τον άνθρωπο (για την ώρα) και έγκειται στην υπευθυνότητα του καθενός από εμάς το αν θα κινδυνέψει πολύ ή λίγο. Όπως αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, οι σαρωτικές εξελίξεις έχουν πλήξει σε τεράστιο βαθμό και τον αθλητισμό. Στην κυριολεξία έχουν βάλει λουκέτο σε όλα τα γήπεδα, ομάδες, γυμναστήρια αν εξαιρέσουμε φυσικά τους Τούρκους που ζουν το …όνειρο τους θεωρώντας πως είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει κανένα πρόβλημα από την πανδημία. Άβυσσος η ψυχή του γείτονα, δηλαδή.

Με όλα αυτά που μαστιγώνουν τις κοινωνίες της Ευρώπης είναι λογικό να μεγαλώνει και το ενδεχόμενο της οριστικής αναβολής των Πρωταθλημάτων και των διοργανώσεων. Η Ευρωλίγκα και το  Eurocup δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από αυτή την κατάσταση. Τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει τα σενάρια που εξετάζει η λίγκα με τους εταίρους της. Αυτό της οριστικής διακοπής μάλιστα φαίνεται πως συγκεντρώνει πολλές περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με την ημέρα της αναγγελίας της πρώτης διακοπής των δραστηριοτήτων. Η 11η Απριλίου που έθεσε ο Τζόρντι Μπερτομέου ως το πρώτο μαξιλαράκι επανεξέτασης των πραγμάτων μοιάζει απίθανο να έχει απάντηση στο βασικό μας ερώτημα. Θα ξαναρχίσει; Άρα, θεωρούμε δεδομένο πως ο ορίζοντας μακραίνει επικίνδυνα.

Σε αυτά προσθέστε και το σφυροκόπημα που δέχεται η Ισπανία που βρίσκεται στο κέντρο των αποφάσεων και επηρεάζει τη σκέψη και τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν. Όπως πολύ σωστά διαβάσατε στο sdna έχουμε περάσει αναγκαστικά και στην επόμενη πίστα που αφορά τα συμβόλαια, τις χορηγίες και τις υποχρεώσεις των ομάδων. Είναι ηλίου φαεινότερο πως λόγω ανωτέρας βίας όλα θα αναπροσαρμοστούν και θα διαφοροποιηθούν.

Υπάρχει ακόμη μια παράμετρος που βλέπει και η ίδια η Ευρωλίγκα πως είναι δύσκολο να ξεκινήσει ξανά. Οι παίκτες δεν προπονούνται και οι ομάδες είναι παντελώς ανενεργές. Περισσότερο σε σχέση και με τον Ιούλιο που βρίσκονται όλοι στις παραλίες. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως και επανέναρξη να είχαμε (θεωρητικά) θα χρειαζόταν και μια περίοδος προετοιμασίας για τις ομάδες. Άρα, άλλο ένα χαμένο 10ημερο.

Με όλα αυτά γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό του άμεσου …αποχαιρετισμού. Ενός …αποχαιρετισμού που θα αφορά διοργανώσεις, πρόσωπα και πράγματα. Το 2020-21 μοιάζει δυστυχώς πιο κοντά από ποτέ να είναι το επόμενο τζάμπολ.

ΥΓ: Η διαφορά του περσινού Πιτίνο με τον φετινό ίσως να ήταν το παράθυρο της επιστροφής στο κολεγιακό. Πέρσι, αυτό δεν υπήρχε καθώς εκκρεμούσε η δικαστική διαμάχη. Φέτος, μόλις άνοιξε ο δρόμος η καρδιά του έβλεπε μόνο την επιστροφή.  

Το 2020-21 μοιάζει πιο κοντά από ποτέ
EVENTS