Μετά από δύο σερί εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα από Άρη και Μύκονο, ο Ηρακλής (6-8) επιστρέφει στο Ιβάνωφειο, με στόχο να προστατέψει την έδρα του και να πάρει τη νίκη που θα τον διατηρήσει εντός οκτάδας. Από την πλευρά της και η Καρδίτσα (4-11) αναζητεί τη νίκη μετά από πέντε διαδοχικές ήττες στην GBL.
Οι Θεσσαλονικείς για το συγκεκριμένο ματς έχουν δύο παίκτες με ερωτηματικό. Ο Ζόραν Λούκιτς θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν το τζάμπολ να δει την κατάσταση των γκαρντ του Νίκο Τσιακμά και Τζον Σίλας, με τον πρώτο να προέρχεται από τραυματισμό στο πέλμα και τον δεύτερο να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.
Πανταζόπουλος: «Με νίκη εξασφαλίζουμε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή»
Για την κρισιμότητα του αγώνα έκανε λόγο ο General Manager της ΚΑΕ Ηρακλής, Γιώργος Πανταζόπουλος, σημειώνοντας: «Το αυριανό παιχνίδι με την Καρδίτσα είναι το πιο κρίσιμο μέχρι τώρα στη σεζόν, καθώς με ενδεχόμενη νίκη θα εξασφαλίσουμε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή μας στη Stoiximan GBL, που είναι ο πρώτος στόχος του Ηρακλή.
Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και άνεση τη συνέχεια των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να μας στηρίξει, όπως έχει κάνει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και να μας σπρώξει στη νίκη, που τόσο πολύ θέλουμε”.
Καραποστόλου: «Να ‘χτίσουμε’ σερί νικών, με τον κόσμο στο πλευρό μας»
Ο συνεργάτης του Ζόραν Λούκιτς, Σωτήρης Καραποστόλου δήλωσε για την αυριανή αναμέτρηση: «Έχουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας με έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο, που φέτος προσπαθεί να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να ‘χτίσουμε’ ένα ακόμη σερί νικών κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το Σάββατο στην έδρα μας, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας, κάτι που μας δίνει έναν επιπλέον λόγο για να κερδίσουμε».