MENU

*Γεγονός είναι πως η στήλη όλο αυτό το διάστημα σας έχει συνηθίσει σε αποκαλύψεις. Όταν γράφουμε για «εκπλήξεις» δεν είναι λόγια του αέρα. Από το Σάββατο σας είχαμε πει για την έκπληξη του Παναθηναϊκού, η οποία αποδείχθηκε πως είναι ο Τζίμερ Φριντέτ. Για να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, πάμε να δούμε το ακριβές timeline της υπόθεσης του Γιάνις Στρέλνιεκς και κατ' επέκταση του Φριντέτ.

* Ο Παναθηναϊκός από νωρίς το Σάββατο αποφάσισε ότι θα σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Λετονό γκαρντ. Ο λόγος είναι τα καραγκιοζιλίκια του ατζέντη του. Φυσικά, δεν είναι καραγκιοζιλικί να διαπραγματεύεσαι με άλλη ομάδα ή ακόμα και να χρησιμοποιείς μια ομάδα. Όλα αυτά είναι στο όριο των συζητήσεων μιας μεταγραφής. Όπως οι ομάδες έχουν δύο παίκτες stand by και ο προπονητής αποφασίζει τον εκλεκτό του, έτσι και ο παίκτης, μπορεί να έχει δύο ομάδες στο... περίμενε.

* Ο ατζέντης του Στρέλνιεκς, όμως, δεν καθυστερούσε απλά τα διαδικασία. Ο παίκτης είχε συμφωνήσει στο τυπικό σκέλος από τα μέσα της εβδομάδας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπός του, με τον οποίον είχε θέματα και ο Ολυμπιακός, άρχισε να κάνει διορθώσεις σε κόμματα, τελείες και τόνους στο συμβόλαιο. Κάθε μέρα ο Λετονός μάνατζερ έβρισκε νέους λόγους για να καθυστερεί τη διαδικασία. Φυσικά, στον Παναθηναϊκό δεν είναι χθεσινοί. Οι άνθρωποι είναι δεκαετίες σε αυτές τις θέσεις. Είχαν ψυλλιαστεί πως κάποιος χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό γι' αυτόν τον λόγο.

* Όταν το βράδυ της Παρασκευής ήρθε στο προσκήνιο η περίπτωση Φριντέτ, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να παγώσουν τις συζητήσεις με τον Στρέλνιεκς και να σταματήσουν να ρωτούν τον ατζέντη του πότε θα στείλει το συμβόλαιο με τις υπογραφές. Είχαν καταλάβει ότι υπάρχει κι άλλη ομάδα στην μέση και ότι αυτή δεν είναι ούτε η Μπασκόνια, ούτε η Βαλένθια. Έτσι, πάγωσαν το θέμα, παρά το γεγονός πως ήταν η πρώτη επιλογή του Πεδουλάκη.

* Μόλις βρέθηκε στην αγορά το όνομα του Φριντέτ λύθηκαν όλες οι αμφιβολίες. Άπαντες στο «τριφύλλι» συμφωνούσαν πως ο Στρέλνιεκς θα κολλούσε και πως είναι καλός παίκτης. Όμως, θα έπαιρνε πολλά χρήματα (κοντά στα 900χιλ. ευρώ ετησίως) και το σταφ εκτίμησε πως ναι μεν θα ταίριαζε, αλλά δεν θα έκανε τη διαφορά στην Euroleague.

* Αν προχωρούσε η μεταγραφή του Γιάνις, ο Παναθηναϊκός είχε ήδη βρει και τον παίκτη που θα έπαιρνε δίπλα του για το «2»-«3». Σας είχαμε γράψει πως θα ήταν ένας εξίσου καλός εκτελεστικά παίκτης. Άντε να σας το πούμε κι αυτό. Δεν θα είχε +45% στο τρίποντο, όπως είχαμε αναφέρει, αλλά... +50%. Ουσιαστικά, ο ένας παίκτης θα έφερνε τον άλλον. Έτσι λειτουργεί ένας σχεδιασμός. Ακόμα και οικονομικά θα κολλούσε στα ποσά που ήθελε ο Παναθηναϊκός.

* Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός είχε ήδη κάνει την πρώτη συζήτηση με τον Φριντέτ και αφού εντοπίστηκε σημείο επαφής έβαλε μπροστά την υπόθεση. Όπως αποκαλύψαμε, οι «πράσινοι» έριξαν στο τραπέζι 1,75 εκατ. δολάρια για την επόμενη σεζόν και σύντομα θα φανεί αν θα υπάρχει happy end στην υπόθεση.

* Πριν από λίγες μέρες, όμως, η στήλη σας είχε βάλει άλλο ένα quiz για μια ακόμα έκπληξη που ετοίμαζαν οι νταμπλούχοι. Πολλοί προσπαθήσατε να το πετύχετε, κάνατε τις προβλέψεις σας, αλλά μέσα δεν πέσατε.

* Εκείνο το quiz είχε να κάνει με τον Θανάση και την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ τις τελευταίες εβδομάδες έκανε προπονήσεις στο ΟΑΚΑ. Εκεί έγιναν και οι τελικές συζητήσεις σε πολύ καλό επίπεδο με τον ίδιο τον παίκτη. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι δρόμοι των δύο πλευρών μπορεί να χωρίζουν, όμως η σχέση Γιαννακόπουλου - οικογένειας Αντετοκούνμπο παραμένει σε εξαιρετικό επίπεδο. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί και σε επόμενο χρόνο.

* Πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα, τα οποία γίνονται και δεν λέγονται ή γίνονται και δεν μαθαίνονται, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή. Δεν το παίζουμε φωτεινοί παντογνώστες. Όμως, τουλάχιστον από αυτή τη στήλη δύσκολα θα ξεφύγουν πράγματα είτε σε άμεσο χρόνο, είτε σε μελλοντικό.

* Η έκπληξη λοιπόν που είχε ο Παναθηναϊκός λέγεται Άλεξ Αντετοκούνμπο. Οι «πράσινοι» ήθελαν κοντά στον Θανάση και τον μικρό του αδελφό, γιατί το σταφ του Πεδουλάκη είδε εκπληκτικά στοιχεία πάνω του, στις προπονήσεις που έκανε μαζί με τον αδελφό του.

* Αυτή τη φορά κανείς δεν ήθελε να κάνει το ίδιο λάθος, όπως είχε γίνει πριν 6-7 χρόνια. Τότε που και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν έριχναν ούτε βλέμμα στον μικρό Γιαννάκη, όταν ήταν 16-17 ετών κι ας έβαζε την μία 30άρα και την μία 40άρα πίσω από την άλλη στα εφηβικά.

* Η παρουσία του 18χρονου Άλεξ στο ΟΑΚΑ θα ήταν ένα ισχυρό δέλεαρ και για τον ίδιο τον Θανάση, που θα είχε υπό την προστασία του τον μικρό του αδελφό. Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, παρεμπιπτόντως, δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε γκαρντ με σπάνια στοιχεία. Αυτά που λείπουν από το ελληνικό μπάσκετ.

* Τελικά, η ωραία ιστορία χάλασε. Οι Μπακς έδωσαν με τη σειρά τους το δικό τους μεγάλο δέλεαρ στην οικογένεια Αντετοκούνμπο και πήραν άλλο ένα μέλος της κάτω από τη στέγη τους. Αυτό δείχνει πως ακόμα και οι οργανισμοί που λειτουργούν πολλές φορές σαν ρομπότ, δίνουν προτεραιότητα στον παράγοντα άνθρωπος. Όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να σημαίνει αυτό και για τους Μπακς, που αγόρασαν κάτι σημαντικό, με ένα μικρό κόστος για τους ίδιους.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τι συνέβη με Στρέλνιεκς και το δίδυμο-έκπληξη που ήθελε ο Παναθηναϊκός
EVENTS