MENU

* Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πήγε στο Ηράκλειο το προηγούμενο Σάββατο. Την πρώτη μέρα που επισκέφτηκε τα «Δύο Αοράκια» είδε μπροστά του δύο φανέλες, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με διαφημίσεις στοιχηματικών εταιριών: «Μας έχει κυριεύσει το στοίχημα, παντού στοιχηματικές εταιρίες, φτάνει». Έγινε μια φασαρία, ζήτησε να κατέβουν οι φανέλες και ακολούθησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων για επιχείρηση αποκαθήλωσης του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Βασίλη Σπανούλη.

* Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν είναι και κανένας παράγοντας με σύγχρονες αντιλήψεις. Έχει ιδέες δικές του, και αυτό φαίνεται σε όλα τα επίπεδα. Τέτοιες απόψεις λοιπόν δίνουν δικαιώματα στους φανατικούς πολέμιούς του να τον βγάλουν στη σέντρα.

* Το πρώτο ζητούμενο είναι αν κατέβηκαν οι φανέλες που έχουν ιστορική σημασία για τους ανθρωπους του γηπέδου που τις κρέμασαν. Το δεύτερο όμως είναι ότι πρέπει να ακούσεις και τον κατηγορούμενο πριν δικάσεις. Για αυτό και θα σας μεταφέρουμε με ακρίβεια τι έλεγε χθες βράδυ περί του ζητήματος όταν ξεκίνησε αυτή η συζήτηση: «Αυτά είναι αλητείες... Κανέναν Διαμαντίδη και κανέναν Σπανούλη δεν ζήτησα να κατεβάσουν. Δύο φανέλες με στοιχηματικές εταιρίες είδα μπροστά μου, όχι ονόματα και σήματα. Το πόσο τιμώ και σέβομαι αυτούς τους μεγάλους αθλητές έχει αποδειχθεί στην πορεία των ετών και να αφήσουν αυτά που ξέρουν».

* Στο γήπεδο πάντως, τραβήχτηκε η παρακάτω φωτογραφία στις 20:30 την Παρασκευή. Αυτή η φανέλα δεσπόζει στην είσοδο του γηπέδου. Είναι μέσα σε κορνίζα, με βίδες, κρεμασμένες στον τοίχο. Τώρα, που ακούσαμε, μάθαμε, διαβάσαμε όλες τις πτυχές, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

* Τον παίκτη που πήρε η Βιλερμπάν, τον Τόνι Γιακίρι, τον είχε τσεκάρει ο Ολυμπιακός, αλλά τελικά προχώρησε σε άλλες λύσεις. Αποτελεί ένα πρότζεκτ με ενδιαφέρον, που αξίζει να παρακολουθήσουμε μέσα στη σεζόν στην Euroleague. Ο Ολυμπιακός θα τον έπαιρνε σε τιμή ευκαιρίας (κάτω από 400χιλ. δολάρια), όμως προφανώς ο Ντέιβιντ Μπλατ αποφάσισε πως προτιμάει κάτι άλλο.

* Καλή η πλάκα στο θέμα του Γιώργου Μπόγρη, αλλά όταν ένας προπονητής λέει στις 13/1: «Όπου πάω θα παίρνω μαζί μου τον Μπόγρη» και τελικά τον κόβει ύστερα από έξι μήνες, δημιουργούνται ερωτηματικά. Πρέπει να δούμε αν το κριτήριο με το οποίο αποφάσισε ο προπονητής των Πειραιωτών είναι αγωνιστικό ή όχι. Τροφή για σκέψη δίνουμε.

* Από τις 13/1 μέχρι και τις 13/2, που ο Ολυμπιακός διαλύθηκε, μεσολάβησε μόλις ένας μήνας κανονικού μπάσκετ. Από τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ και μετά, βασικά ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπάσκετ. Μήπως, λοιπόν, δεν ήταν αγωνιστικό το κριτήριο του Μπλατ; Μήπως είχε άλλη λογική όταν αποφάσιζε να κόψει έναν από τους λίγους διαθέσιμους Έλληνες, ο οποίος θα έμενε και με λίγα χρήματα;

* Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν δικό τους τελικά τον Δημήτρη Κακλαμανάκη. Η περίπτωση του νέου σέντερ της ΑΕΚ είναι απολύτως ενδεικτική, για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Ολυμπιακός. Μετά και την οριστική απόφαση του ΑΣΕΑΔ, ένας Έλληνας αυτού του επιπέδου μόνο πρώτη επιλογή δεν θα έχει την ομάδα του λιμανιού. Ο λόγος είναι απλός. Ο χ Κακλμανάκης γνωρίζει πως στην Euroleague θα έχει στην 0-5' (στην καλύτερη) και η επόμενη επιλογή του θα είναι ή η Α2 ή αποδράσεις δροσιάς κάθε ΣΚ.

* Ο Ολυμπιακός έχει βάλει τα χέρια του και έχει βγάλει τα μάτια του σε όλα τα επίπεδα. Οικονομικά, αγωνιστικά, πρεστίζ. Και αν δεν είχε υπογράψει ο Αντώνης Κόνιαρης πριν από 1+ μήνα, πολύ θα θέλαμε να δούμε αν θα πήγαινε και εκείνος.

* Η πρώτη επιλογή της Λοκομοτίβ Κουμπάν ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ. Γι' αυτό και τον περίμενε 15-20 μέρες. Οι Ρώσοι είχαν την υπομονή να περιμένουν αν ο Καταλανός δεχθεί να πάει στην άλλη άκρη της Ευρώπης και στο Eurocup. Εν τέλει, όμως, ο Τσάβι δεν πείστηκε. Κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Λούκα Μπάνκι. Η είδηση έχει διπλό ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς δεν μιλάμε απλά για την επόμενη ομάδα του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ.

* Πρόκειται για μία ακόμα δουλειά του Νίκου Σπανού. Ο Έλληνας μάνατζερ ξεκίνησε σεμνά, ταπεινά και πλέον έχει το δικό του μεγάλο γραφείο, κλείνει σοβαρά deals σε όλη την Ευρώπη και αυξάνει ολοένα και περισσότερο τη δυναμική του «Network Sports International». Ο Σπανός πριν από λίγο καιρό έφυγε από το γραφείο που συνεργαζόταν και άρχισε τη δική του προσπάθεια. Μέσα σε λίγες εβδομάδες έκλεισε το νέο μυθικό συμβόλαιο του Δημήτρη Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ, την μεταγραφή του Κόρι Χίγκινς στην Μπαρτσελόνα, το πακέτο Ντέρικ Μπράουν - Τζέιμς Γκιστ στον Ερυθρό Αστέρα και τώρα τον επόμενο σταθμό του Μπάνκι. Τα ονόματα των παικτών/ προπονητών/ ομάδων και τα ποσά των deals μιλούν από μόνα τους. Και δείχνει πόσο κυρίαρχοι γίνονται οι Έλληνες στο μπάσκετμπολ, σε όλα τα θέματα.

* Αν λέει συμπαίκτης του Γιάνις Στρέλνιεκς και μάλιστα από τους βασικούς ότι «ο Παναθηναϊκός θα κάνει την καλύτερη μεταγραφή της τελευταίας πενταετίας υπογράφοντας τον Λετονό», τότε τα υπόλοιπα σχόλια περιττεύουν.

* Στο Μιλάνο λένε πως ο Ετόρε Μεσίνα σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν με τον Τζέιμς Νάναλι κανονικά στο ρόστερ, κόντρα στη γενικότερη αίσθηση που υπήρχε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ έχει συμβόλαιο και ο νέος τεχνικός της Αρμάνι τον υπολογίζει. Αυτό δίνει προς τα έξω η ιταλική ομάδα. Στα δικά μας αυτιά πάντως, άλλα φτάνουν...

* Ο πρώην συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς πετάει για το Summer League του Λας Βέγκας και ταυτόχρονα ψάχνει έναν γκαρντ και έναν πάουερ φόργουορντ στην αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά. Ακούστηκε δε ότι κοιτάζει και τον Μίλος Τεόντοσιτς. Αν βρει κάποιον ακόμα παίκτη και ο Νάναλι βρεθεί στην πόρτα της εξόδου, τότε πολλές ομάδες της Euroleague θα ενδιαφερθούν για τον άλλοτε παίκτη της Καβάλας. Με τα τωρινά δεδομένα, όμως, στην Αρμάνι λένε πως υπολογίζουν κανονικά τον ποιοτικό σουτέρ.

* Η φήμη που κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα με το ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε για τον Κρις Σίνγκλετον έχει βάση. Ο Ζοτς ψάχνει ένα «4άρι» που θα τον βοηθάει και στις δύο πλευρές του παρκέ και θα έχει σουτ, θέλοντας να αντικαταστήσει τον Νικολό Μέλι, που πήγε στους Πέλικανς. Ωστόσο, κάποιοι λένε πως ο Σέρβος κόουτς κάνει δεύτερες σκέψεις για τον Αμερικανό πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, γιατί τον περίμενε και πέρυσι στην Πόλη, αλλά ο Σίνγκλετον επέλεξε τα δύο χαρτιά της Μπαρτσελόνα. Ήταν μια εξέλιξη που δεν άρεσε σε πολλούς στη Φενέρμπαχτσε. Σημειώστε όμως, ότι ο Κρις έχει κοινό ατζέντη με τον Ζέλικο. Οπότε αν τον θέλει, θα γίνει η δουλειά.

* Σε κάθε περίπτωση, οι Τούρκοι έχουν μια ανοιχτή θέση στη frontline τους και αρκετοί ψάχνονται για να την καλύψουν. Το πρότζεκτ της Φενέρμπαχτσε είναι ελκυστικότατο, εφόσον το μπάτζετ θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα (30+ εκατ.) και τα ραντάρ της στήλης έπιασαν ακόμα μία πληροφορία: ο Γκουστάβο Αγιόν θέλει πώς και πώς να πάει στην ομάδα του Ομπράντοβιτς. Ο Ζέλικο και η Φενέρ από την άλλη δεν τρελαίνονται στην ιδέα. Δεν την αποκλείουν, αλλά έχουν θέση διαφορετικές προτεραιότητες, για τους στόχους τους στην αγορά.

* «Πολύ κοντά στον Μποχωρίδη η ΑΕΚ» γράφεται δεξιά αριστερά. Η στήλη επιμένει ότι ο Λευτέρης είναι ανάμεσα σε Πάτρα και Άρη.

* Κρίσιμο ΣΚ για την υπόθεση του Γιάννης με ένα Ν. Τα πράγματα έχουν μπει στην τελική ευθεία εδώ και μέρες. Αν είναι να υπογράψει, που είναι και το πιθανότερο, θα υπογράψει. Εκτός αν γίνει η έκπληξη. Κρατήστε και μια πισινή γιατί υπάρχει και κάτι άλλο...

Η τρομερή ατάκα συμπαίκτη του Στρέλνιεκς και η απάντηση Βασιλακόπουλου για τις φανέλες