Θυμάστε πόσες διαδικτυακές επιθέσεις, μαζί με ύβρεις και κατάρες, δέχονταν όσοι... τολμούσαν να ασκήσουν κριτική στον "μέντορα" Βαγγέλη Λιόλιο για τα πεπραγμένα του ως διοίκηση της ΕΟΚ στο μπάσκετ από την πρώτη ημέρα που ως αθλητική οικογένεια είχαμε την δυστυχία να αναλάβει;
Θυμάστε την... εκπληκτική "επιχειρηματολογία" ότι όσοι γράφουν εναντίον του Λιόλιου το κάνουν για "συλλογικούς λόγους", ότι "τους βάζει ο Γιαννακόπουλος" και άλλα διάφορα υπέροχα;
Θυμάστε τις διαδικτυακές επιθέσεις, μαζί με ύβρεις και κατάρες, σε όσους τολμούσαν να ασκήσουν κριτική στην "τιτανοτεράστια" Βάσω Τσαρούχα, η οποία είχε μετατρέψει με τα σφυρίγματά της σε "γατάκια" άνδρες διαιτητές στο ποδόσφαιρο που είχαν δώσει "ρεσιτάλ" τα χρόνια που το σπορ ήταν "υποδουλωμένο";
Τότε, μωρέ, που έλεγαν και έγραφαν για κάποια "παράγκα" ορισμένοι... ονειροπαρμένοι!
Ο ίδιος ο "πρόεδρος της ΕΟΚ" λοιδορούσε κάθε δημοσίευμα, μαζί και την πρόσφατη απόφαση της ΕΕΑ, έδινε με ύφος 100 καρδιναλίων συνέντευξη Τύπου σε "κλειστό κύκλο", μιλούσε για την "άνθηση του μπάσκετ" επί ηγεσίας του και φυσικά, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Ηλία Κορομηλά πρόσφεραν το ένα μετά το άλλο μεγάλο παιχνίδι στην εκλεκτή των εκλεκτών: στη Βάσω Τσαρούχα!
Η οποία με τα καθοριστικά σφυρίγματά της φρόντιζε πάντα να τους δικαιώνει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έργο δεν τιτλοφορείται "Ένας Ιππότης για τη Βασούλα", αλλά "Ενας μέντορας για τη Βασούλα".
Προφανώς, για να μην παρεξηγηθούμε, κάθε κατηγορούμενος δικαιούται το τεκμήριο της αθωότητας. Και ο Τύπος δεν είναι ούτε δικαστήριο ούτε δημόσιος κατήγορος.
Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ Τύπος όμως, δεν είναι εκείνος που "γλύφει" τον (κάθε) Λιόλιο, αλλά αυτός που κόντρα στη δύναμη (και την αλαζονεία) της εξουσίας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ και ΑΣΚΟΥΣΕ κριτική με στοιχεία στον αυτοαποκαλούμενο "μέντορα" όταν οι πολλοί πετούσαν αετό!
Όσα βλέπαμε να συμβαίνουν έβγαζαν μάτια. Αλλά εκείνος που εθελοτυφλεί δεν χρησιμοποιεί τα μάτια του παρά μόνο για το πέταγμα του χαρταετού.
Οταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ πολλοί τον έβρισαν, τον κατηγόρησαν, τον λοιδόρησαν. Οπως όμως αποδεικνύει πλέον η ίδια η ζωή, το ελληνικό μπάσκετ του οφείλει ΠΟΛΛΑ, όπως και στο Μαρούσι. Και σε όλους όσοι άνοιξαν το στόμα, κατέθεσαν, έδωσαν στοιχεία.
Η ελληνική Δικαιοσύνη προχώρησε σε εντάλματα σύλληψης 6 προσώπων. Ακολούθησαν οι συλλήψεις. Στην... πρώτη σειρά ο Βαγγέλης Λιόλιος και από κοντά ως "πρωτομάστορες του μέντορα", ο Ηλίας Κορομηλάς και η Βάσω Τσαρούχα. Το κουβάρι πλέον θα ξετυλιχθεί ως το τέλος.
Φαντάζομαι ότι 820.000 ευρώ σε μετρητά δεν... συνηθίζονται σε κάποιο σπίτι. Πόσο μάλλον σε σπίτι διαιτητή. Εκτός κι αν κέρδισε το τζόκερ και τον πλήρωσαν σε... πενηντάευρα!
Στοιχεία για 50 "στημένα παιχνίδια" έχουν βρεθεί ως τώρα, σύμφωνα με την δικογραφία. Σε λίγο θα ψάχνουμε ποια ματς είχαν αφήσει "αναλλοίωτα"!
Η εποχή του "μέντορα" βαδίζει προς το φινάλε της με εκκωφαντικό τρόπο. Η επόμενη συνέντευξη που θα δώσει δεν ξέρω που μπορεί να είναι κι αν θα φοράει κοστούμι. Όλα δείχνουν πάντως ότι θα είναι "πολύ κλειστού τύπου"!
Όσο για την "τιτανοτεράστια" Βάσω Τσαρούχα; Είμαι περίεργος να δω αν θα χρησιμοποιήσει και ενώπιων του ανακριτή και του εισαγγελέα το ίδιο υφάκι με το οποίο κοιτούσε σαν... ενοχλητικά κουνούπια όσους παίκτες έμεναν εμβρόντητοι από τα σφυρίγματά της. Όσους ένοιωθαν πως τους έκλεβαν τον ιδρώτα.
Γιατί όπως αποδεικνύει πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη τους τον ΕΚΛΕΒΑΝ!