MENU

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Σαντορίνη δεν είχε μόνο βαθμολογικό χαρακτήρα, καθώς διατήρησε διαφορά ασφαλείας από την ΑΕΚ ότι και αν κάνουν οι κιτρινόμαυρες την Τετάρτη, αλλά έδειξε πως η ομάδα του Μάρκο Φενόλιο μπορεί να ανταπεξέρθει σε ένα παιχνίδι με πίεση κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μέσα στο 2023 να κρατηθεί στην κορυφή γνωρίζοντας μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα.

Τα «καμπανάκια» ήχησαν στον Φενόλιο και το επιτελείο του καθώς η ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ εμφάνισαν κάποιες από τις αδυναμίες της ομάδας του. Η ήττα από τον Ολυμπιακό σαφώς και δεν ήταν ευχάριστη αλλά μπορεί να θεωρηθεί και εντός προγράμματος, ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ έχει γενικώς καλή συγκομιδή βαθμών στα ντέρμπι, όμως αυτή στον ημιτελικό του Κυπέλλου ήταν επώδυνη αφού στέρησε έναν τίτλο. Μάλιστα αυτά τα δύο παιχνίδι έγιναν σε απόσταση πέντε ημερών κάτι που συχνά είναι ένα δεδομένο που ταρακουνάει μια ομάδα και ενίοτε φέρνει πίεση.

Η Σαντορίνη και ο ΑΟ Θήρας ποτέ δεν θεωρήθηκαν εύκολη έδρα και εύκολος αντίπαλος. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε επιτυχώς και μάλιστα χωρίς την απούσα Κάφρεϊ είναι μια καλή αιτία για ψυχολογική ανάκαμψη στον ΠΑΟΚ. Ο Μάρκο Φενόλιο έχει στη διάθεσή του ένα πολύτιμο «εργαλείο» που λέγεται Μερτέκη. Μπορεί στο φετινό πλένο του Ιταλού κόουτς η Μερτέκη να μην είναι βασική αλλά ουδέποτε η Ελληνίδα ακραία δεν έπαψε να είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Το ότι κλήθηκε να καλύψει το κενό της Κάφρεϊ και το έκανε με τέτοια συνέπεια είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι ο ΠΑΟΚ έχει λύσεις στον πάγκο ακόμα και όταν απουσιάζει μια βασικότατη παίκτρια.

Επιπλέον, σε ένα παιχνίδι όπου ο αντίπαλος φημίζεται για το καλό μπλοκ και για τη συνέπεια πάνω στο φιλέ ήταν δείγμα υπεροχής το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε έχοντας 9 πόντους από μπλοκ και μάλιστα με όλες τις παίκτριες του να συνεισφέρουν σε αυτό το κομμάτι ενώ περιόρισε τον ΑΟ Θήρας. Ωστόσο ένα από τα ερωτηματικά του ΠΑΟΚ είναι η Κρολ. Η διαγώνια της ομάδας μπορεί να βρίσκει αρκετούς πόντους αλλά δείχνει κούραση. Ενδεικτικό είναι πως οι 18 πόντοι στη Σαντορίνη ήρθαν με 16/42 επιθέσεις, ένα ποσοστό όχι ιδιαίτερα υψηλό. Αυτό δε συνέβη πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό και μάλιστα έγινε και στο Κύπελλο με την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά η Πολωνή ακόμα και όταν δεν είναι στην καλή της μέρα έχει επιμονή και συνεχίζει να παλεύει τις φάσεις και τα μεγάλα ράλι με συνεχόμενες επιθέσεις κάτι που εν μέρει δικαιολογεί την μέτρια αποτελεσματικότητά της.

Σίγουρα, όμως, ο παράγοντας Χ του ΠΑΟΚ ήταν κα θα είναι για φέτος η Στράντζαλη. Στο παιχνίδι με τον ΑΟ Θήρας έμεινε χαμηλά στην υποδοχή αλλά η παρουσία της σε επίθεση, μπλοκ αλλά και στην άμυνα έδωσαν λύσεις στον ΠΑΟΚ αν και δεν ήταν το καλύτερο της φετινό παιχνίδι. Η παρουσία της αρχηγού της εθνικής μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα το δικέφαλο. Αν στα πλέι οφ παρουσιάσει τον γνωστό καλό της εαυτό και κυρίως να έχει σταθερότητα στην υποδοχή, δίπλα στην Ξανθοπούλου και την υγιή Κάφρεϊ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι ο βασικός διεκδικητής του τίτλου.

Εκ του αποτελέσματος ο Φενόλιο δικαιώνεται καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κρατάει την ομάδα του στην πρώτη θέση. Η περίοδος ντεφορμαρίσματος του ΠΑΟΚ ήταν μικρή και δεν κόστισε τίποτα όσον αφορά το πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στον Ιταλό κόουτς. Ακολουθεί ένας αγώνας μεγάλης σημασίας αλλά όχι ο σημαντικότερος της χρονιάς, αυτός με την ΑΕΚ. Εκεί που θα κριθούν όλα και όλοι είναι τα πλέι οφ και μόνο τότε θα μπορούμε να ξέρουμε αν τελικά η διαχείριση του Φενόλιο ήταν η ιδανική.

Πίστη στο πλάνο και επιμονή στον στόχο
EVENTS