MENU

Μας είχε πιάσει μηχανοκίνητο… στερητικό σύνδρομο. Μας είχε λείψει. Μετρούσαμε τις μέρες και τις ώρες μέχρι να μπει εκ νέου στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος και να μπορέσουμε να βρεθούμε στην αγωνιστική του «αγκάλη». 

Και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι προσευχές μας εισακούστηκαν: μετά από 8 ολόκληρα χρόνια αποχής το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 επέστρεψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στο πρόγραμμα του WRC (το «σπίτι», δηλαδή, όλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς έχει στις τάξεις της και την Formula 1 αλλά και το MotoGP) και χάρη στην COSMOTE που ήταν ο Μεγάλος Χορηγός μπορέσαμε να το απολαύσουμε στο έπακρο. 

Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα και την υπερ-ειδική διαδρομή COSMOTE 5G Athens Stage, η οποία έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην πλατεία Συντάγματος, είχαμε να κάνουμε με έναν αισθητικά και οδηγικά τετράτροχο παράδεισο. 

Περνώντας με μεγάλες ταχύτητες μπροστά από το κτίριο της Βουλής στη Λεωφόρο Β. Αμαλίας και στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, όλα τα πληρώματα πέρασαν γύρω από κυκλικά εμπόδια και τερμάτισαν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την πλατεία. Μια συναρπαστική διαδρομή ταχύτητας και δεξιοτεχνίας, μήκους περίπου 1 χλμ., όπου κορυφαίοι οδηγοί παγκοσμίου φήμης έδειξαν τις ικανότητές τους στους θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε όσους το παρακολούθησαν ζωντανά από την COSMOTE TV.

Η απόλυτη εμπειρία ταχύτητας

Στα highlights του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, ήταν αδιαμφισβήτητα η δυνατότητα που έδωσε η COSMOTE μέσα από online διαγωνισμό της σε τρεις τυχερούς συνδρομητές της να βρεθούν στην Κορινθία ως συνεπιβάτες του κορυφαίου Έλληνα οδηγού Λάμπρου Αθανασούλα και ν’ απολαύσουν έτσι μια εμπειρία ζωής που όμοιά της συναντάται μια φορά κάθε… ποτέ! 

Επιπλέον, μέσω του διαγωνισμού, τριάντα συνδρομητές του Μεγάλου Χορηγού του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από προνομιακή θέση στην VIP area τις προσπάθειες των οδηγών στο Σύνταγμα, ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία μπορούσαν να επισκεφτούν και το περίπτερο της COSMOTE και να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις.  Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής διαδρομής, οι θεατές θαύμασαν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο εσωτερικό της πλατείας (σε καθεστώς parc fermé), όπου και διανυκτέρευσαν.

Ποιοι ξεχώρισαν

Το εκπληκτικό τετραήμερο event περιελάμβανε- πέραν φυσικά του Συντάγματος- ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο και την Λαμία, όπου και έγινε ο τερματισμός.

Θριαμβευτές ήταν το δίδυμο Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά που είχαν πάρει από νωρίς σχετικά στο Ράλλυ και επικράτησαν μ’ εμφατικό τρόπο, με τους Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) να έρχονται δεύτεροι μετά και τον έναν ταχύτερο γύρο που σημείωσαν την Κυριακή. 

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι αύξησαν κι άλλο τη διαφορά τους στο πρωτάθλημα και έκαναν άλμα τίτλου, φέρνοντας το μεγάλο τρόπαιο του 2021 ολοένα και πιο κοντά τους. 

Οι Dani Sordo-Candido Carrera (Hyundai i20 Coupe WRC) βρέθηκαν στην 4η θέση, ακολουθούμενοι από τους Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford FIesta WRC).

Οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) κατέκτησαν την 6η θέση, ξεπερνώντας στην Power Stage τους Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC), που έχασαν χρόνο λόγω ενός τετ-α-κε.

«Ευχαριστήθηκα την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Δεν ήταν ένα τυπικό Ακρόπολις, αφού είχε κρύο και υγρασία, αλλά είμαι χαρούμενος. Έκανα ένα μεγάλο βήμα για το Πρωτάθλημα, αύξησα τη διαφορά. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα και νιώθω εξουθενωμένος. Χαίρομαι που τελείωσε. Ήταν ξεκάθαρο το Σάββατο πως ο Kalle και ο Ott βρίσκονταν σε διαφορετικό επίπεδο επίθεσης, και από εκείνη τη στιγμή άφησα κατά μέρους τον εγωισμό μου και αποδέχθηκα πως δεν παλεύω για τη νίκη. Επικεντρώθηκα στη μεγάλη εικόνα του Πρωταθλήματος και πιστεύω πως κάναμε έναν έξυπνο αγώνα», σχολίασε σχετικά ο Sebastien Ogier. 

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 «συμπληρώθηκε» ιδανικά, προς τέρψιν των τηλεθεατών, με το COSMOTE 5G Rally storiesστις οποίες απολαύσαμε τους Έλληνες θρύλους (Ιαβέρη, Κύρκο, Αθανασούλα, Στεφανή) και όχι μόνο, να αφηγούνται ιστορίες και να μας «ξεναγούν» στο μονοπάτι της μοναδικότητας που… σηκώνει χώμα το WRC. 

Ταχύτητα, χειρόφρενα, ανάποδα τιμόνια, το πλήθος να παραληρεί και ο Μέγας Χορηγός, η COSMOTE, να προσφέρουν, όλοι μαζί, μια μοναδική εμπειρία. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 μπορεί να πέρασε στην ιστορία, όμως το έκανε γράφοντας παράλληλα ιστορία

Αλήθεια, υπάρχει κάτι καλύτερο; 

Η COSMOTE «πάτησε» γκάζι με ταχύτητες 5G στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη  που έχει ήδη ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps.  

Ταχύτητα, χώμα, χειρόφρενα, μια εκπληκτική εμπειρία θέασης: Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 είχε τα πάντα… (vids)