MENU

Η ώρα είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Μια τελευταία ενημέρωση, ένα τελευταίο σφίξιμο στην καρδιά, μια τελευταία καταμέτρηση θυμάτων, πριν οι όποιες ώρες ύπνου σου δώσουν ελπίδα, διαφυγή, διέξοδο από το καθημερινό σφυροκόπημα της πραγματικότητας. Τα νέα φτάνουν από την Αγγλία και είναι όμοια με όσα ακούγονται εδώ και μέρες παντού. 14 χρονος στην Πορτογαλία. 16χρονη στη Γαλλία. 12χρονη στο Βέλγιο. 12χρονη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ψάχνεις λεπτομέρειες. «13 year old boy», mister google και εφαρμογή στις ειδήσεις. Κι εκεί παγώνεις. Εκεί, ξεδιάντροπα και ανερυθρίαστα ξεδιπλώνεται το πειραγμένο νόμισμα που φτερουγίζει στον αέρα εδώ και εβδομάδες. Κορώνα: Θάνατος. Γράμματα: Θάνατος.

Και η ζωή; H ζωή εδώ και λίγο καιρό μοιάζει επιλογή μόνο με όσους έχουν βρει το λυσάρι και κλέβουν.

Λονδίνο, 31 Μαρτίου…

Η είδηση μεταδόθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, τοπική ώρα. Στην Αγγλία, όπου η προσέγγιση του Μπόρις Τζόνσον στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ένα νεαρό αγόρι χάνει τη ζωή του. 13 ετών. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου επιβεβαίωσε ότι έπασχε από κορωνοϊό και με σεβασμό διεμήνυσε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Πέθανε μόνος του, στην απομόνωση, χωρίς την οικογένειά του, λόγω της μεταδοτικότητας του ιού. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία μέσα σε ώρες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Η οικογένεια περιμένει τα αποτελέσματα της νεκροωίας. Δεν είχε παρακείμενα νοσήματα. Έχει ξεκινήσει έρανος για τα έξοδα της κηδείας του.

Ναϊρόμπι, λίγες μέρες νωρίτερα…

Ήταν η πρώτη μέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο. Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 7μ.μ. μέχρι τις 5π.μ.. Ο μικρός έπαιζε με τα αδέρφια του κάτω από το σπίτι του στα προάστια του Ναϊρόμπι. Στις 7μ.μ. η μητέρα τους, κάλεσε τα παιδιά να ανέβουν σπίτι. 20 λεπτά αργότερα, ο Γιασίν δεχόταν μια σφαίρα στο στομάχι, ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι. «Πιστεύαμε ότι είναι πιο ασφαλές να ανέβουμε στο σπίτι να παίξουμε», διηγείται η 19χρονη αδερφή του. «Μόλις είδαμε ένα φως στο μπαλκόνι και ακούσαμε έναν πυροβολισμό, τρέξαμε όλοι μέσα. Εκτός από τον Γιασίν. Είχε μείνει εκεί παγωμένος».

«Κοίτα μαμά, με χτύπησε», είπε στη μητέρα του που έτρεξε στο μπαλκόνι για να δει το παιδί της να αιμορραγεί στο στομάχι. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πέθανε σε κοντινό νοσοκομείο. «Είδα ξεκάθαρα τους αστυνομικούς να στοχεύουν προς το μέρος τους. Άκουσα πυροβολισμούς και έπεσαν δακρυγόνα. Μετά άκουσα κόσμο να φωνάζει ότι πυροβόλησαν ένα αγόρι», ανέφερε γείτονας με τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία της Κένυας να είναι διαρκείς. Ο εισαγγελέας της Κένυας έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν οι λόγοι που η «αδέσποτη σφαίρα» χτύπησε το παιδί…

 

Το όνομά του ήταν Ίσμαελ Μοχάμεντ Αμνπτουλγουαμπάντ. Το όνομά του ήταν Γιασίν Χουσεΐν Μόγιο. Ήταν και οι δύο δεκατριών ετών. Πέθαναν με διαφορά μερικών ημερών, ο θάνατός τους έγινε γνωστός με διαφορά μερικών ωρών. Ο ένας επειδή προσβλήθηκε από τον COVID-19. Ο δεύτερος για να τον σώσουν από τον COVID-19.

Κορώνα: Θάνατος.

Γράμματα: Θάνατος.

Και η ζωή για όσους έχουν βρει το κόλπο να κλέβουν.

13-year old boy… (now trending)
EVENTS