MENU

Ως το μικρότερο κακό μοιάζει αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ η ήττα από τον Άγιαξ για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ο μαθηματικός αποκλεισμός από την Ευρώπη. Ο λόγος είναι πως τα όσα θλιβερά έλαβαν χώρα εκτός αγωνιστικού χώρου φέρνουν την Ένωση σε πολύ δεινή θέση.

Τόσο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Αίαντα όσο και κατά την διάρκεια αυτής εκτυλίχθηκαν σκηνές ντροπής στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Σύμφωνα με καταγγελίες των ανθρώπων της Ένωσης ανάμεσα στους οπαδούς του Άγιαξ είχαν παρεισφρήσει οπαδοί του Παναθηναϊκού και έτσι προκλήθηκαν τα σοβαρά επεισόδια που αποτέλεσαν και μία άτυπη συνέχεια των όσων έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα επεισόδια αυτά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως πρωτοφανή για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το χειρότερο, βεβαίως, είναι η εκτόξευση μολότοφ από χούλιγκαν που βρέθηκαν μέσα στην τάφρο του Ολυμπιακού Σταδίου προς τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και είχαν με τη σειρά τους συγκρούσεις σώμα με σώμα με όσους βρίσκονταν στη θύρα των φίλων του Αίαντα.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να υπάρξουν τουλάχιστον επτά τραυματισμένοι οπαδοί από πλευράς ΑΕΚ αλλά και αρκετοί από εκείνη του Άγιαξ. Οι εικόνες με τους αιμόφυρτους φίλους των δύο ομάδων κάνουν τον γύρο του κόσμου και σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τόσο την ΑΕΚ όσο και γενικότερα φυσικά την Ελλάδα.

Έρχεται πολύ βαριά «καμπάνα» για την ΑΕΚ

Πλέον, στην επόμενη ημέρα των θλιβερών αυτών επεισοδίων αυτό που έχει σημασία είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί στην ΑΕΚ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που ως γνωστόν είναι αμείλικτη σε θέματα βίας. Τα επεισόδια αυτά δεδομένα θα επιφέρουν στην Ένωση τιμωρία και το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο βαριά θα είναι.

Η τιμωρία της έδρας της ομάδας από την επόμενη παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης μοιάζει σίγουρη, ωστόσο, υπάρχουν σενάρια ακόμα και για ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρέπει να σημειωθεί πως τη θέση των κιτρινόμαυρων δυσχεραίνει και ένα πανό με υβριστικό μήνυμα προς την UEFA που αναρτήθηκε πριν την πρώτη σέντρα του ματς της Τρίτης και που κατέβηκε προς το τέλος του πρώτου μέρους και αφού πρώτα είχαν γίνει επανειλημμένες συστάσεις από τα μεγάφωνα.

https://t.co/ojs1XpaYry

Τα τρομερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ έγιναν θέμα σε όλο τον κόσμο φτάνοντας η είδηση μέχρι και την Ταϊβάν και το Μεξικό! Tα επεισόδια στο AEK - Άγιαξ έγιναν παγκόσμιο trend και γράφτηκαν όλα τα ειδησεογραφικά Μέσα του κόσμου.

Μέσα σε όλα αυτά προκάλεσε αντιδράσεις και το ποστάρισμα του Βράνιες που έγραψε καλώς ήρθατε στην κόλαση.

Παγκόσμιος διασυρμός-Απειλείται μέχρι και με αποκλεισμό από την Ευρώπη η ΑΕΚ (vids & pics)