MENU

Κάποτε έλεγαν στις Ελληνικές οικογένειες, μάζεψε μόρια για να μπεις στο δημόσιο. Στον αθλητισμό όπου «δημόσιο» με τη γενική έννοια του όρου, εμφανίζεται αμέσως ο Ολυμπιακός. Λειτουργώντας σαν βουλευτής που παίρνει τους επαρχιώτες οι οποίοι θέλουν να βρει δουλειά ο γιος της οικογένειας, τάζει προσλήψεις για να μαζέψει τις ψήφους απ’ το σόι. Με τη συμπεριφορά του να είναι σπαθένια! Ψηφίζεις; Στηρίζεις; Θα το έχεις το μεροκαματάκι σου!

Εξαρτάται απ’ το πόσο μεγάλο είναι το σόι το επίπεδο της δουλειάς. Στην προκειμένη βοηθάς πολύ; Θα μπεις στην αγκαλιά του Θρύλου να μη φοβάσαι τίποτα, να τρως με χρυσά κουτάλια απ’ τα λεφτά που φέρνει η UEFA. Βοηθάς λιγότερο, δεν συμβάλεις δηλαδή σε τίτλους αλλά απλά… ωθείς προς αυτή την κατεύθυνση, θα σε βολέψουμε κι εσένα μωρέ. Δουλειές υπάρχουν! 

Ο Ηλίας Σπάθας έχει συνδέσει το όνομά του με ορισμένες απ’ τις σπουδαιότερες βραδιές διαιτητικών «εγκλημάτων». Εκείνο το Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 του 2014, ακόμη τραγουδιέται απ’ τους βάρδους στα Ελληνικά χωριά. Κάνοντας τα παιδιά να τρομάζουν. Βέβαια επειδή δεν έδωσε κάποιο πέναλτι εκτός περιοχής, δεν πήρε θέση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εκεί πάνε τα ισχυρά στελέχη! MEGA και καλά είναι για τον Ηλία. 

Στο κάτω-κάτω η οικογένεια δεν μπορεί να είναι παραπονούμενη. Λίγους μήνες πριν ο μπαμπάς Γιάννης, έγινε πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, θα γράφει ο τραπεζικός λογαριασμός και των δύο. Κανένα άγχος. Ερυθρόλευκη εξασφάλιση από κάθε άποψη!

Πέρα απ’ το Σπαθέικο που αποκαταστάθηκε πλήρως, είναι μακρά η λίστα όσων εξαργύρωσαν μάρκες σκανδαλώδους εύνοιας του Ολυμπιακού. Το ντέρμπι-ορισμός της «ζούγκλας» στη Ριζούπολη (2003) δεν ήταν απλά ένα παιχνίδι. Λειτούργησαν σαν συνέντευξη πρόσληψης. Ο Βαγγέλης Μπαλόκας τα πήγε εξαιρετικά και προσελήφθη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πώς να μην προσληφθεί; Ήταν παρατηρητής αγώνα για την ΕΠΑΕ τότε. Όπως λέει και ο Αμανατίδης, έγινε κάτι κακό στη Ριζούπολη; Όχι βέβαια! Οπότε ο Μπαλόκας προσελήφθη ως υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων του ΟΣΦΠ. Λόγω της άψογης διεξαγωγής του ματς της Ριζούπολης προφανώς. 

Αμ τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν άψογα στη Ριζούπολη; Τέτοιο χάος, τέτοια «ζούγκλα» και δεν είχε ούτε ένα θύμα απ’ την αποστολή του Παναθηναϊκού. Άριστα η αστυνομία και συγκεκριμένα ο αντιστράτηγος Γιάννης Τσιρώνης. Υπεύθυνος μέτρων τάξης εκείνου του ματς. Λίγο καιρό μετά έγινε υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ένα ακόμη γαλόνι! 

Στη Ριζούπολη ο Τσιρώνης ήταν υπεύθυνος, αλλά δεν… έπαιξε μπάλα μόνος του. Τέτοιο αριστούργημα ένας άνθρωπος μονάχος, δεν μπορεί να το πετύχει! Ο υποδιευθυντής της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Κώστας Παναγόπουλος, έγινε κι αυτός υπεύθυνος ασφαλείας της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Έμειναν τόσο ευχαριστημένοι απ’ την ασφάλεια των πάντων σε εκείνο το ματς, που δεν άφησαν ούτε τροχονόμο χωρίς επιβράβευση εκεί στον Πειραιά. 

Η ευκαιρία καριέρας που ανοίγεται απ’ τον Ολυμπιακό, δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη κι απ’ τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, πρώην διευθυντή Άμεσου Δράσης Αττικής, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Φώσκολο. Όπως είχε αποκαλύψει το SDNA, επειδή τις καλές «μεταγραφές» ο Ολυμπιακός τις κρατά κρυφές, σαν τον Ρόουζ καλή ώρα, ο κ. Φώσκολος είχε γίνει υπεύθυνος ασφαλείας του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και του Ολυμπιακού. Επί ημερών του κ. Φώσκολου στην Αστυνομία, είχαμε ομορφιές στο γήπεδο του Φαλήρου. Όπως η συμπτωματική μη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος καμερών στα αποδυτήρια στο ματς με τον Πλατανιά που… άνοιξε ο ασκός της φάπας. 

Βοηθάς Ολυμπιακό; Εγγύηση μελλοντικής καριέρας!
EVENTS