MENU

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δουλεύει από την πρώτη ημέρα που ήρθε η ομάδα στην Ολλανδία, στην τακτική, στην πάσα και στην κατοχή της μπάλας. Θέλει να έχουν οι παίκτες του την μπάλα και αυτό προσπαθεί να τους το περάσει σε κάθε προπόνηση. Το τι θα βγει στο γήπεδο θα φανεί, αλλά τουλάχιστον στις προπονήσεις βλέπουμε εδώ στο Χορστ, ότι αυτό προσπαθεί να κάνει. Κοιτάει την κάθε λεπτομέρεια ενώ σταματάει αρκετές φορές την προπόνηση για να κάνει συγκεκριμένες παρατηρήσεις στους παίκτες.

Η αλήθεια είναι ότι στις προετοιμασίες μπορείς να δεις την φιλοσοφία κάθε προπονητή, ειδικά όταν αυτός είναι λίγο καιρό στην ομάδα όπως συμβαίνει με τον Γιοβάνοβιτς και αυτό από τις πρώτες προπονήσεις φαίνεται. Το δεύτερο που βλέπεις είναι τους νέους παίκτες. Τον Κώτσιρα τον ξέρουμε και δείχνει αυτά που περιμένουμε. Ένα καλό δεξί μπακ που έχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Τον Πέρεθ τώρα τον μαθαίνουμε.

Ενας κλασικός αμυντικός μέσος που έχει όμως τη δυνατότητα με το δεξί να βγάζει 30αρες πάσες στο πόδι του αριστερού μπακ ή του εξτρέμ και κυρίως ένας αμυντικός μέσος που παίζει με ψηλά το κεφάλι και με μακρινή πάσα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κενό της αντίπαλης άμυνας και να δώσει σωστά την μπάλα στον φορ στην πλάτη της άμυνας.  Επιθετικά δεν συνηθίζει να πατάει αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει. Εχει δυνατό σουτ και αυτό φάνηκε και στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης, που πέτυχε ένα ωραίο γκολ, αλλά περισσότερο κινείται μπροστά από τα στόπερ είναι κλασικό έξι.

Τους νέους παίκτες που ήρθαν και θα έρθουν θα τους δούμε και στα φιλικά και κυρίως στα επίσημα εκεί που μετράνε όλα. Εγώ θα μιλήσω για έναν άλλον παίκτη σήμερα που μου έχει κάνει εντύπωση σε όλες τις προπονήσεις που τον έχω δει εδώ στο Χόρστ. Μιλάω για τον Φώτη Ιωαννίδη. Με ευκολία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στις ασκήσεις τακτικής που κάνει η ομάδα και στα διπλά με την ίδια ευκολία βάζει πλάτη και σπάει την μπάλα σε συμπαίκτη του για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευκαιρίας.

Το σκεφτόμουν σήμερα το πρωί στην διάρκεια της προπόνησης και το λέω και τώρα. Αν δεν ξέραμε ότι είναι ο Ιωαννίδης και μας έλεγαν ότι είναι ο φορ που πήρε ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι θα λέγαμε ότι πέτυχε λαυράκι. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν το κάνω ούτε για να «φτιάξω» το παιδί (ούτε έχουμε μιλήσει μία φορά), ούτε για να πω ότι δεν πρέπει η ομάδα να πάρει φορ με άλλα χαρακτηριστικά.

Το λέω διότι πιστεύω ότι ο Ιωαννίδης, που πέρυσι ήταν μία από τις ελάχιστες ευχάριστες εκπλήξεις σε μία τραγική ομάδα που δεν είχε επιθετικό πλάνο στο μεγαλύτερο διάστημα, μπορεί φέτος σε μία ομάδα που θα παίζει με κάτω την μπάλα και θα έχει επιθετικό πλάνο να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Τον Ιωαννίδη τον πιστεύει πολύ ο Γιοβάνοβιτς και νομίζω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα λέμε ότι η παρουσία του ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα την σεζόν που μόλις θα έχει τελειώσει. Πέρα από όλα τα άλλα ο Ιωαννίδης είναι ένας παίκτης που δείχνει πολύ ώριμος σαν χαρακτήρας, σοβαρός και αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι πιστεύω ότι θα δώσει πολλές λύσεις στο γκολ και στην επίθεση τη νέα χρονιά.

*Το στόπερ δεν έχει έρθει ακόμα, διότι δεν έχουν ευοδωθεί οι επαφές με τους υποψήφιους παίκτες. Το πρόβλημα είναι ποσοτικό όσον αφορά τα στόπερ, αφού δεν προπονείται ο Σένκεφελντ. Οταν θα είναι και αυτός καλά τότε δεν θα υπάρχει θέμα, καθώς υπάρχει και ο Ολλανδός και Βέλεθ. Το πρόβλημα με το στόπερ είναι τώρα, που δεν έχει λύσεις ο Γιοβάνοβιτς και από την στιγμή που θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση αυτή,  θα έχει μία καλή τετράδα στόπερ η ομάδα. Για μένα μεγαλύτερη ανάγκη έχει η ομάδα να ενισχυθεί με καλούς εξτρέμ. Εκεί υποφέρει γενικά και χρειάζεται δύο παίκτες που θα είναι σημείο αναφοράς και θα κάνουν την διαφορά. Και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος από εδώ και πέρα μεταγραφικά.

Αν ο Ιωαννίδης ήταν μεταγραφή…