MENU

Τις τελευταίες μέρες πολλοί δεν αναγνώριζαν την επικύρωση της βαθμολογίας από τον ΕΣΑΚΕ, που κρατούσε το Λαύριο στην Α1 και υποβίβαζε τον Ολυμπιακό και τον Κολοσσό Ρόδου. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» και ο Ερμής Αγιάς είχαν προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Ωστόσο, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρήκε άλλον τρόπο, για να μείνει και τυπικά στα... σαλόνια. Όπως ο Κολοσσός Ρόδου, έτσι και το Λαύριο, αγοράζει ένα ΑΦΜ ομάδας της Basket League και θα συνεχίσει στην μεγάλη κατηγορία και την νέα σεζόν.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών οι Ροδίτες είχαν κάνει δικό τους το ΑΦΜ του Χολαργού, ενώ τώρα το Λαύριο είναι έτοιμο να πάρει το ΑΦΜ της Κύμης. Έτσι, η ομάδα της Εύβοιας θα υποβιβαστεί τελικά και θα αρχίσει εκ νέου από τη Β' Εθνική.

Επομένως, στο έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ της Πέμπτης (17/7) τελικά, όπως όλα δείχνουν, δεν θα τεθεί ουσιαστικό «θέμα Λαυρίου», αφού με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η ομάδα του Γιάννη Ψαράκη και του Χρήστου Σερέλη παραμένει στην Α1.

Αξίζει να τονίσουμε πως η Κύμη ήταν εκείνη που έμεινε στην Basket League μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει την 30η αγωνιστική και το Λαύριο την... πλήρωσε και υποβιβάστηκε από «σπόντα», με βάση την αρχική βαθμολογία, μετά το διπλό των Ευβοιωτών στα χαρτιά. Εν τέλει, Κύμη και Λαύριο τα βρήκαν και στην λίγκα αναμένεται να υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Αγοράζει το ΑΦΜ της Κύμης και μένει στην Basket League το Λαύριο!