MENU

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του sdna για τις επαφές Σεΐχηδων του Ντουμπάι με την Ευρωλίγκα προκειμένου να αποκτήσουν wild card για ομάδα που θα δημιουργήσουν μόλις πάρουν το “o.k.” από την ECA (Euroleague, Eurocup).

Το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, που ήρθε σε συνέχεια της πρώτης αποκάλυψης του sdna αμέσως μετά το φάιναλ-φορ του Βελιγραδίου όπου είχαν ταξιδέψει οι Σεΐχηδες για επαφές στο περιθώριο των αγώνων, έγινε θέμα σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά site που ασχολούνται με το μπάσκετ, οι υπεύθυνοι των οποίων σεβόμενοι πρώτα τους εαυτούς τους αλλά και τη δεοντολογία έκαναν αναφορά ονομαστική στην πηγή. Δημοσιεύματα που για όσους γνωρίζουν αποτελούν εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωση των ρεπορτάζ, στα οποία το sdna δίνει και σήμερα συνέχεια. 

Η πρόσκληση των Σεΐχηδων επενδυτών στο board της ECA και τις 13 ομάδες/μετόχους της είναι για τις 11 Οκτωβρίου, οπότε κι έχει οριστεί η παρουσίαση των ανθρώπων του Ντουμπάι. Οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν σκοπό να επενδύσουν σημαντικά ποσά στην Ευρωλίγκα και επιθυμούν να αποκτήσουν πολυετή σύμβαση (wild card) για συμμετοχή στη διοργάνωση, θα υποδεχτούν τους καλεσμένους τους, μια ημέρα νωρίτερα (10/10) και την Τρίτη 11/10 θα εξηγήσουν το σχέδιο τους και θα εκφράσουν τη βούληση τους να μπουν στην Ευρωλίγκα. 

Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει πιθανότητα να εκπροσωπηθεί σύσσωμη. Να είναι δηλαδή εκτός από τον πρόεδρο της, κ.Παρθενόπουλο και τον γεν.διευθυντή, κ.Ντίνο, και ο ιδιοκτήτης της, κ.Γιαννακόπουλος. Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα ο γεν.διευθυντής κ.Λεπενιώτης, ενώ δεν έχει αποκλειστική η πιθανότητα να ταξιδέψει στο Ντουμπάι ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, κ.Σκινδήλιας ή ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος. Μέσα στην εβδομάδα θα ληφθεί κι από τις δυο ΚΑΕ η απόφαση για την οριστική σύνθεση των αποστολών που θα τις εκπροσωπήσουν στη συνάντηση. 

Το sdna, που ερευνά την υπόθεση εδώ και τέσσερις μήνες, έχει συλλέξει κι άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Όπως ότι στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι απολύτως θετικοί και οι λόγοι είναι πολλοί. Οι σχέσεις των δύο Κρατών είναι σε πολύ καλό σημείο και πρόσφατα “άνοιξε” η απευθείας αεροπορική γραμμή από το Τελ Αβιβ στο Ντουμπάι. 

Επίσης οι Σεΐχηδες επενδυτές έχοντας κάνει διάφορες συζητήσεις το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου όπως έχουν αναφέρει στα προηγούμενα ρεπορτάζ ταξίδεψαν για επαφές στο φάιναλ-φορ του Βελιγραδίου, τη Ρωσία, την Τουρκία και άλλες χώρες, έχουν ήδη κάποιους συμβούλους. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει προταθεί και ο προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα, αλλά και έχει χαραχτεί πλάνο για τη δημιουργία του ρόστερ. Πλάνο που έχει και στρατηγικές κινήσεις που εδράζονται στο εμπορικό κομμάτι, όχι αποκλειστικά και μόνο το αγωνιστικό. 

Κοινώς υπάρχει πρόθεση να αποκτηθούν παίκτες από χώρες που έχουν πολλούς μόνιμους κατοίκους στο Ντουμπάι. Έτσι έχει σημειωθεί ψηλά στη λίστα το όνομα του Φιλιππινέζου, Κάι Σότο καθότι στην πόλη του Εμιράτου υπάρχει τεράστια κοινότητα Φιλιππινέζων, ενώ με την ίδια λογική μπορεί να αναζητηθεί παίκτης από τη Μέση Ανατολή (πχ Λίβανο), την Αυστραλία και σίγουρα Ευρωπαίοι. 

Φυσικά όλα αυτά για να αρχίσει η προσπάθεια της υλοποίησης τους θα πρέπει να έχουν το “o.k.” της Euroleague και των μετόχων της. Η παρουσίαση της επόμενης Τρίτης (11/10) είναι ένα βήμα, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα πειστούν οι ομάδες/μέτοχοι. Το δεδομένο είναι πως η επιθυμία των Σεΐχηδων είναι σφοδρή, πλάνο έχει καταρτιστεί και οι πρώτες σκέψεις έχουν ήδη γίνει. Τέλος η πρόταση για φιλοξενία του φάιναλ-φορ για 3 σερί σεζόν, είναι προφανώς μια ακόμη απόδειξη για τη βούληση των ανθρώπων από το Ντουμπάι για να επέλθει συμφωνία. Μπορεί αυτή να επιτευχθεί χωρίς να ανατεθεί ούτε ένα φάιναλ-φορ στη σύγχρονη “Coca Cola Arena”. Αλλά να σημειωθεί πάντως ότι η Ευρωλίγκα δεν έχει και πολλές επιλογές για πόλεις που μπορούν να αναλάβουν την τελική φάση, με αποτέλεσμα να υπάρχει “ανακύκλωση” και -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το sdna- προβληματισμός. 

Την Τρίτη 11/10 παρουσιάζεται το πλάνο «Ντουμπάι» - Ποιοι θα εκπροσωπήσουν Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό
EVENTS