MENU

Σαφώς ανώτερος από τον 37χρονο Ιταλό (Νο.80) ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.12), επικράτησε με 6-4, 6-3 σε μόλις 66 λεπτά και πέρασε στον τρίτο του φετινό ημιτελικό. Είναι, μάλιστα, ο πρώτος του μετά τη Βαρκελώνη τον Απρίλιο.

Εκεί θα βρει αύριο (20/7, 14.30) ένα σαφώς υψηλότερο εμπόδιο, καθώς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ματέο Μπερετίνι και τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ.

Ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τον Στέφανο, που ανέβασε ταχύτητα όποτε το χρειάστηκε και είχε τις απαντήσεις στο σερβίς του αντιπάλου του. Ήταν φανερή η διαφορά ποιότητας στο σημερινό ματς, αλλά σίγουρα απαιτείται... κάτι περισσότερο για να κάμψει την αντίσταση του αυριανού του αντιπάλου, όποιος και αν είναι αυτός!

Ο Στεφ μπήκε δυνατά στο court και προηγήθηκε με 3-0, όμως ένα κακό service game ήταν αρκετό για να ξαναβάλει τον Φονίνι στη διεκδίκηση του σετ. Ο απρόβλεπτος τενίστας, ωστόσο, έκανε... δώρα στον Στέφανο όταν σέρβιρε στο 5-4 κι έτσι ο Έλληνας πρωταθλητής τον «έσπασε» με μηδέν και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Ούτε στο δεύτερο σετ μπόρεσε ο Στέφανος να κρατήσει το αρχικό του προβάδισμα (το 3-1 έγινε 3-2), όμως αυτή τη φορά... αποκατέστησε την τάξη γρήγορα και πέρασε ξανά μπροστά με 4-2. Στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα στο σερβίς του και έκλεισε τον αγώνα χωρίς προβληματισμούς. Έχει πλέον 5/5 κόντρα στον Φονίνι!

Ο Τσιτσιπάς κυνηγάει στο Γκστάαντ τον δεύτερο φετινό τίτλο του (μετά το Μόντε Κάρλο) και έφτασε τους 19 ημιτελικούς στο χώμα (13-5 το ρεκόρ του). Στη συγκεκριμένη επιφάνεια έχει ρεκόρ 14-1 κόντρα σε Ιταλούς, έχοντας χάσει μόνο από τον Γιάνικ Σίνερ στη Ρώμη το 2020.

Ήδη γνωρίζουμε τον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης, όπου θα αναμετρηθούν Γιαν Λέναρντ Στρουφ και Κεντέν Αλίς.

Τρίτος φετινός ημιτελικός για Τσιτσιπά (vid)