Ο φωτογράφος, ο οποίος είχε προηγουμένως βρει τις φωτογραφίες του Arató στο Instagram, πρότεινε να κάνουν οι δυο τους ένα φωτογραφικό σετ μαζί, καθώς κατά σύμπτωση, ο φωτογράφος έψαχνε ένα άτομο με την εμφάνιση του András.
Ο András συμφώνησε, και μαζί έκαναν μια φωτογράφιση όπου ο András πόζαρε σε πολλούς ρόλους, όπως γιατρός, ζωγράφος, μηχανικός, καθηγητής πανεπιστημίου και πολλοί άλλοι.
Οι φωτογραφίες άρεσαν πάρα πολύ στον φωτογράφο και κάλεσε τον András να τραβήξει και άλλα σετ φωτογραφιών, ενώ σύντομα, ικανοποιημένος από τη δουλειά του, ανέβασε τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.
Αυτό το φαινομενικά ασήμαντο γεγονός άλλαξε οριστικά τη ζωή του Arató.
Αρκετούς μήνες αργότερα, ο András άρχισε να είναι περίεργος για το πώς χρησιμοποιούσε το κοινό τις φωτογραφίες του. Προς αρχική του έκπληξη, ανακάλυψε ότι οι εικόνες του είχαν τραβήξει σημαντική προσοχή στον διαφημιστικό τομέα (και συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται εκεί μέχρι σήμερα).
Εμφανίστηκε ακόμη και σε μια γαλλική διαφημιστική πινακίδα που αναγνώριζε τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID.
Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό, συνειδητοποίησε ότι η δημοτικότητα που του είχε αποφέρει η σειρά φωτογραφιών του ήταν ένα νόμισμα διπλής όψης.
Οι χρήστες σε όλο τον κόσμο, ιδίως στο αμερικανικό και το ρωσικό τμήμα του Διαδικτύου, άρχισαν να χρησιμοποιούν το σετ φωτογραφιών του για να δημιουργήσουν memes, και όχι πάντα με αθώα συμφραζόμενα.
Οι χρήστες κορόιδευαν το χαμόγελο του András, κάνοντας αστεία που περιστρέφονταν κυρίως γύρω από την ιδέα ότι φαινόταν να κρύβει βασανιστικό πόνο πίσω από την χαρούμενη έκφρασή του.
Ο συλλογικός ψυχισμός του Διαδικτύου τον ονόμασε «Hide the Pain Harold», ένα παρατσούκλι που, ακόμη και σήμερα, τείνει να αναγνωρίζεται περισσότερο από το πραγματικό του όνομα.
Αυτό προκάλεσε στον András σοβαρή συναισθηματική οδύνη, καθώς είχε ζητήσει ρητά από τον φωτογράφο να μην χρησιμοποιήσει την εικόνα του για φωτογραφίες με θρησκευτικό, σεξουαλικό ή πολιτικό θέμα, επειδή φοβόταν ότι θα πλήγωνε τα συναισθήματα κάποιου.
Δυστυχώς, το Διαδίκτυο δεν έδειξε έλεος, μετατρέποντας ακόμη και τις πιο αθώες φωτογραφίες σε memes.
Όπως είπε ο ίδιος ο András σε μια συνέντευξη «στην αρχή, τρομοκρατήθηκα όταν συνάντησα τα πρώτα memes, επειδή ορισμένα ήταν πραγματικά χοντροκομμένα ή προσβλητικά. Έτσι, θέλησα να αφαιρέσω όλες τις εικόνες και να κλείσω όλους τους ιστότοπους όπου εμφανίζονταν».
Παρά την αρχική, ενστικτώδη αντίδρασή του, ο András συνειδητοποίησε ότι ό,τι έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο παραμένει για πάντα στο Διαδίκτυο και, επομένως, δεν είχε άλλη επιλογή από το να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.
Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να συνηθίσει και να αποδεχθεί μια νέα ταυτότητα – αυτή του ήρωα των memes.
Συνειδητοποίησε ότι αυτή η φαινομενικά ανεπιθύμητη ιδιότητα έχει και μια χρυσή τομή, καθώς μπορεί να του δώσει και κάποιες ευκαιρίες.
Γι’ αυτό αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά του στο κοινό, το οποίο είχε αρχίσει να υποψιάζεται ότι δεν ήταν καν αληθινός και ότι η εικόνα του ήταν προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης.
Καθώς οι φωτογραφίες του είχαν γίνει απίστευτα viral στο ρωσικό διαδίκτυο, εγγράφηκε σε έναν ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευσε εκεί μια φωτογραφία του με τον εαυτό του να κρατάει μια πινακίδα που έγραφε «Я ЖИВ! Привет!» (Ya Zhiv! Privet!) που σημαίνει «Είμαι ζωντανός! Γεια σας!», σοκάροντας τους διαδικτυακούς χρήστες.
Προς μεγάλη του ανακούφιση, μετά από αυτό το coming out, η πλειοψηφία των ακατάλληλων memes εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος. Η είδηση ότι ο διάσημος «Hide the pain Harold» είναι όντως ένα πραγματικό πρόσωπο διαδόθηκε γρήγορα και στο δυτικό διαδίκτυο.
Μετά το «coming out» του, ο András, χωρίς αμφιβολία, έγινε παγκόσμια διασημότητα.
Ο κόσμος σταματούσε για να βγάζει selfies μαζί του στο δρόμο και σύντομα άρχισε να δέχεται διαφημιστικές προσφορές, τόσο από ουγγρικές όσο και από ξένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών σημάτων και εταιρειών όπως η Coca-Cola, η TEDx, η LadBible, η προαναφερθείσα ρωσική Vkontakte και πολλές άλλες.
Επιπλέον, συμμετείχε σε ένα διαφημιστικό σποτ για τον ζωολογικό κήπο του Nyíregyháza (Sóstó Zoo), έναν από τους σημαντικότερους ζωολογικούς κήπους στην Ευρώπη και το πάρκο ζώων που αρέσει πολύ να επισκέπτεται ο András.
Ο András έχει συμβιβαστεί με τη νεοαποκτηθείσα ιδιότητά του και έχει μάθει να παίρνει μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση από αυτήν.
Πιστεύει ότι ως σταρ των memes μπορεί να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, να τους ανεβάζει τη διάθεση και να τους φέρνει χαμόγελα στο πρόσωπο, και είναι πολύ περήφανος γι’ αυτό.
Ο András είναι επίσης υπερήφανος για την ουγγρική του ταυτότητα. Τον έχουν παρατηρήσει να επιδεικνύει μια ουγγρική σημαία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του και οι δεσμοί του με την πατρίδα του είναι πολύ ισχυροί.
Πρόσφατα, συμμετείχε σε συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο «Eötvös10» στη Βουδαπέστη.
Όμως, είναι αρκετά επιτυχημένος και στο αρχικό του επάγγελμα. Έχει κερδίσει δύο βραβεία, το Βραβείο János Urbanek και το Βραβείο Déri Miksa, από την Ουγγρική Ένωση Ηλεκτροτεχνικών (Magyar Elektrotechnikai Egyesület), σε αναγνώριση των εξαιρετικών ικανοτήτων του ως ηλεκτροτεχνίτη.
Πηγή: pride.gr