MENU

Ο μικρός Κωστάκης είδε το πρώτο φως του ήλιου στις 12 Μαΐου του 1996 και προέρχεται από... ποδοσφαιρική οικογένεια.

Ο μάγειρας πατέρας του πέτυχε τη... συνταγή, καθώς τόσο ο Κωνσταντίνος όσο και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Στέργιος έγιναν ποδοσφαιριστές με τον μικρό της παρέας να έχει όλο το μέλλον μπροστά του για μεγάλη καριέρα.

Ο Κωνσταντίνος έχοντας ως πρότυπο τον αδερφό του γράφτηκε και αυτός στον Λευκώνα Σερρών για να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Αλλωστε, εκεί ήταν το πατρικό του σπίτι και το κέντρο απείχε μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά.

Από τη Νεάπολη στον Πανσερραϊκό

Επόμενος σταθμός του Κώστα ήταν η Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 2010. Όταν σε ηλικία 14 ετών ακολούθησε τα χνάρια του αδερφού του Στέργιου που ήδη είχε πάει στον Πανσερραϊκό.

Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, το χεράκι του είχε βάλει ο πατέρας Τσιμίκας, καθώς κάτι καλό είχε δει στους γιους του και είχε πληρώσει 7.500 ευρώ για να πάρει τα δελτία τους από την ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας έπεισε αμέσως τον προπονητή της Κ-20 του Πανσερραϊκού, Σάκης Αναστασιάδης αφού χρειάστηκε μόλις μια προπόνηση για να δώσει τη συγκατάθεση του ώστε ο 14χρονος Κώστας να γίνει «λιοντάρι»! Βέβαια, ο Αναστασιάδης ήξερε τον μικρό Τσιμίκα από τον Λευκώνα, καθώς το σπίτι του με αυτό της οικογένειας Τσιμίκα απείχαν μόλις 100 μέτρα.

Το επαγγελματικό συμβόλαιο

Οι εμφανίσεις του με την ομάδα Νέων των Σερρών ήταν εντυπωσιακές με αποτέλεσμα να υπογράψει γρήγορα επαγγελματικό συμβόλαιο με εισήγηση του τότε προπονητή, Μιχάλη Γρηγορίου.

Αξιοσημείωτο είναι πως κατέκτησε και δύο πρωταθλήματα Νέων Football League το 2012 και το 2013. Στη σεζόν 2013-14, ο 17χρονος Κωνσταντίνος Τσιμίκας αγωνίστηκε σε 20 ματς της Γ΄Εθνικής με τον Πανσερραϊκό ως αριστερό χαφ και σημείωσε 5 γκολ.

Από τον Πανσερραϊκό στον Ολυμπιακό με εντολή Γεωργάτου

Εκεί τον είδε και τον έγραψε στη λίστα του ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο παλαίμαχος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού διέκρινε το ταλέντο του Κωνσταντίνου που πλέον αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας με τους ερυθρόλευκους να δαπανούν 20.000 ευρώ για να τον πάρουν στο Ρέντη αρχικά για δοκιμή.

Τον Ιανουάριο του 2014 προκάλεσε εντύπωση πως ο Κωνσταντίνο Τσιμίκας δεν ήταν στην αποστολή του Πανσερραϊκού για τον αγώνα με τον Εθνικό Αγιονερίου. Στις 11 Γενάρη ο 17χρονος μεσοεπιθετικός κλήθηκε για δοκιμαστικό στην Κ20 του Ολυμπιακού και έπεισε υπογράφοντας τον καλοκαίρι του 2014!

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ

Το ταλέντο του Τσιμίκα είχε εντοπίσει και ο ΠΑΟΚ, αλλά τον πρόλαβε ο Ολυμπιακός. Οι ασπρόμαυροι είχαν σημειώσει τον Κωνσταντίνο στη λίστα τους για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, αλλά προτίμησε να πάει στου Ρέντη.

Εμπειρίες στο Champions League Νέων

Ο Τσιμίκας είχε συλλέξει αρκετές εμπειρίες και στη Youth League κάνοντας το ντεμπούτο του στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε όλα τα ματς του ομίλου.

Η πρώτη αποστολή με Μίτσελ

Ο Τσιμίκας ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ να έχει ξεχωρίσει και αυτός το ταλέντο του και τον πήρε για πρώτη φορά στην αποστολή της πρώτης ομάδας για τον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Η Εθνική Νέων και το 10-0

Το 2015 ο Τσιμίκας κλήθηκε και στην Εθνική Νέων και φόρεσε για πρώτη φορά το εθνόσημο στις 6 Ιουλίου στο ματς με την Ουκρανία, όπου πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Η πιο πικρή του εμπειρία με τη γαλανόλευκη ήταν η ήττα με 1-0 από την Ελβετία και τότε βγήκε αλλαγή στην ανάπαυλα.

Η ευκαιρία του Μάρκο Σίλβα και στη Super League

Ο Μάρκο Σίλβα ήταν αυτός που έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον νεαρό μπακ ξεκινώντας τον βασικό στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά (2-2) στο Καραϊσκάκης ανήμερα της Εθνικής επετείου (28η Οκτωβρίου).

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί, αφού τον έχρισε βασικό και στην αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο και τον Απόλλωνα όπου μοίρασε και ασίστ, ενώ τον κάλεσε στην αποστολή και για τη συνάντηση του Σαββάτου με την Καλλονή. Η πρώτη φορά που γίνεται σε αγώνα πρωταθλήματος.

Πρωταθλητής από μικρός

Εκτός από τα δύο πρωταθλήματα στη Football League Νέων με τον Πανσερραϊκό, ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας αναδείχθηκε πρωταθλητής και Κυπελλούχος με τον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν παρότι δεν είχε χρόνο συμμετοχής. Ο νεαρός άσος πήρε μετάλλιο και ήταν στην φιέστα των ερυθρόλευκων, ενώ σήκωσε και την κούπα του πρωταθλητή στους Νέους.

http://www.youtube.com/embed/FrOCY0732x4
http://www.youtube.com/embed/1DyqF43SKUU
Τσιμίκας: Το «λιοντάρι» του Ολυμπιακού (vids)