MENU

Αντί να ασχοληθούμε με τον εκπληκτικό Κρέσπο, την απίστευτη κάθετη του Ολιβέιρα, τις αδυναμίες του Ίνγκασον, το ταλέντο του Ντουρμισάι, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της τοξικότητας που επιβάλλεται επικοινωνιακά στο το κέντρο της χώρας, το οποίο βλέπει να χάνει σημαντικό κομμάτι της πίτας πλέον και έχει την ανάγκη να απαξιώσει οτιδήποτε συμβαίνει εκτός αυτού.

Σε μία χώρα που τα ΜΜΕ αισθάνονται πως μπορούν να αποκρύψουν απόφαση ασέλγειας ανηλίκων συμβούλου του διεκδικητή της ηγεσίας της, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε άμυνα για πράγματα που ουδέποτε συνέβησαν. Η τακτική του κάνω το άσπρο μαύρο και τα πρόβατα θα φάνε το σανό, ζει και βασιλεύει. Η ελληνική κοινωνία άλλωστε έχει αποδείξει πως τα τρώει αμάσητα.

Κεντρικό πρόσωπο ο διαιτητής Σκουλάς, ο οποίος πέτυχε μόνο μία φάση στο παιχνίδι. Αυτή που κατηγορείται πως δεν πέτυχε. Όλες οι άλλες άστοχες, με την απίστευτη σύμπτωση να είναι όλες κατά του ΠΑΟΚ.

Ο Σκουλάς ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να βάλει ένα λιθαράκι στην κρίση που προκάλεσε η ισοπαλία απέναντι στον Άρη. Όποιος βλέπει κάτι άλλο ή δεν έχει εικόνα ή έχει πρότυπο τον Γκέμπελς.

Φτιάξαμε ένα βιντεάκι λοιπόν με τις πιο ξεκάθαρες φάσεις του αγώνα. Για να έχουν εικόνα όσοι παρασύρονται από την πιο χυδαία προπαγάνδα απέναντι σε ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε κάποιες φάσεις. Ας τις πάρουμε με τη σειρά.

1) Ο Παπαγεωργίου επιχειρεί τάκλιν από πίσω στον Μπίσεσβαρ που φεύγει στον χώρο, τον βρίσκει με την σχάρα από πίσω και ο Σκουλάς δεν δίνει φάουλ, αλλά ούτε και κάρτα. Ο συνάδελφος μιλάει για ορισμό της κίτρινης, αλλά χωρίς να του χρεώνω πρόθεση, είναι ορισμός αλλά άλλης κάρτας. Νωρίς η φάση αυτή.

2) Στη δεύτερη φάση, υπάρχει η πεντακάθαρη ανατροπή του Κρέσπο ενώ είναι σε προφανή θέση για γκολ, άρα είναι πέναλτι και αποβολή του Σταυρόπουλου. Στο 26΄η κρυστάλλινη αυτή φάση στην οποία ο Σκουλάς φαίνεται στο πλάνο και δεν μπορεί να μην έχει άποψη. Αντιλαμβανόμαστε άπαντες, πως σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είχε 80-20 κατοχή και 21 – 0 κόρνερ, πως ο ένας λιγότερος παίκτης για τον Πανιώνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους Νεοσμυρνιώτες.

3) Στη 3η φάση είναι το γκολ του Πανιωνίου. Ο Ντουρμισάι που έχει κάρτα, σκοράρει και πάει προς τη θύρα 4. Μιλάει, προκαλεί, κάνει χειρονομίες και μένει εκεί περίπου ένα λεπτό να κάνει τα δικά του. Εκεί καταλάβαμε πως ο μηχανισμός Πανιώνιος έχει κάποια ζητούμενα από το παιχνίδι όχι και τόσο ποδοσφαιρικά. Ο διαιτητής Σκουλάς δεν προτρέπει τον παίκτη να μαζευτεί και να επιστρέψει στη σέντρα, για μία παρατεταμένη χρονικά ενέργεια που προκαλεί το κοινό. Και επιφέρει σύμφωνα με τον κανονισμό, κίτρινη κάρτα τουλάχιστον. Ο Ντουρμισάι μένει στο γήπεδο και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ το δίχτυ έκανε τη δουλειά του.

4) Στη 4η φάση, υπάρχει το κράτημα του Ίνγκασον από παίκτη του Πανιωνίου με τον Σκουλά να μη καταλογίζει και πάλι την εσχάτη των ποινών, κάτι που δεν θα καταγραφεί γιατί στη συνέχεια της φάσης ο Σφιντέρσκι σκόραρε. Ίδια φάση έγινε και με τον Ολιβέιρα με τον Σκουλά να μη δίνει τίποτα.

5) Η 5η φάση είναι το μαρκάρισμα του Καμαρά στον Μίσιτς που είναι για απέλαση. Ο Σκουλάς εδώ δείχνει κατ εμέ ξεκάθαρη πρόθεση να παίξει Πανιώνιο, αφού δεν αποβάλει παίκτη του ακόμη και σε μία φάση που έχει γίνει το 2-2 και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο τέρματα για να περάσει. Μιλάμε για μία διαιτητική αηδία που από μόνη της πρέπει να τον πετάξει εκτός αγώνων για αρκετούς μήνες.

6) Η 6η φάση είναι αυτή του πέναλτι του ΠΑΟΚ. Η μοναδική που πέτυχε ο Σκουλάς και νομίζω με την βοήθεια της Κουρουμπίλια αν κατάλαβα καλά από την γλώσσα του σώματός του. Ο Μανθάτης μεγάλωσε τον όγκο του και βρήκε την μπάλα με τα απλωμένα χέρια του. Υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο που φαίνεται αυτό και δεν είναι το μπροστινό. Η μπάλα κατευθύνεται μάλιστα στην εστία, δεν είναι κάποιο ξενέρωτο γύρισμα που απλά βρήκε ένα χέρι. Ο Σκουλάς δεν μπορεί να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του, γιατί εκτιμώ πως φοβήθηκε.

Αυτά είναι τα διαιτητικά γεγονότα τα οποία συνοδεύτηκαν από αρκετές κίτρινες προς τον Πανιώνιο, εκτιμώ για το ξεκάρφωμα. Η αποβολή του Μανθάτη που επικαλούνται κάποιοι για να πείσουν πως υπήρξε αποβολή απλά για τις εντυπώσεις, ήρθε σε νεκρό χρόνο μιας και ο Πανιώνιος δεν έπαιξε ποτέ με παίκτη λιγότερο.

Ήρθε η ώρα να πιάσουμε την απόφαση του Πανιωνίου να μην εκτελέσει την σέντρα. Άλλο ένα λάθος του Σκουλά που δεν βγάζει κάρτα στον Κόρμπο που δίνει εντολή στους συμπαίκτες του να μην παιχτεί η μπάλα. Ήταν μάλιστα η δεύτερη, άρα αποβολή. Δέχεται κάρτα ο Μπανανά, γιατί είναι ο μοναδικός που δεν έχει άλλη.

Ο Πανιώνιος πιστεύει – με το μυαλό του – πως αδικήθηκε στο παιχνίδι που είχε την καλύτερη εκτός έδρας διαιτησία απέναντι σε μεγάλη ομάδα στην ιστορία του. Και φροντίζει με τις αποφάσεις του και τη στάση του γενικότερα, να βροντοφωνάξει πως συμμετέχει στο κλίμα απαξίωσης της προσπάθειας που κάνει ο ΠΑΟΚ, κάτι που επιδιώκει ο Ολυμπιακός. Ένας Πανιώνιος που έχασε από τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, επειδή ακυρώθηκε το καθαρό γκολ του Μασούρα ο οποίος τότε είχε σαστίσει και δεν ήξερε αν πρέπει να διαμαρτυρηθεί και σήμερα αγωνίζεται στα καμάρια του Πειραιά. Να ευχηθώ καλή δύναμη στους πιστούς της Πλατείας, ελπίζω να αντέξουν όλα αυτά που θα ακολουθήσουν. Αυτό που έγινε χθες πολλοί θα σπεύσουν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον τους στο τοξικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.

Ζήσαμε και άλλες σουρεάλ στιγμές. Όπως πχ το να ζητάει ο Μανιάτης από τον Βιεϊρίνια να χάσει το πέναλτι. Ο Μανιάτης ο γνωστός, όχι κάποιος από τη Μάνη. Αυτός που έκανε τον τερματοφύλακα στον τελικό του ΟΑΚΑ με την Τρίπολη και πανηγύρισε έξαλλα καμιά 50αριά πέναλτι – φαντάσματα με την φανέλα του θρύλου των βουτιών.

Που έβγαινε φωτογραφίες χαμογελαστός με τους μαυροφορεμένους γαύρους που κρατούσαν μαδέρια.

Όπως σουρεάλ φάση, είναι πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει συνδικαλιστικό όργανο και πρόεδρός του είναι ο Κόρμπος. Ο οποίος έκανε την επανάστασή του μετά από ένα καθαρό πέναλτι, τη στιγμή που το όργανο που ηγείται μπορεί να είναι η ντροπή του συνδικαλισμού.

Από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο κόκκινος, περιμένω τα πάντα. ​Από την άμεση αντίδραση των ρεπόρτερ της ΑΕΚ είμαι απογοητευμένος, σαν κοινοί οπαδοί και χωρίς διάθεση δικαιοσύνης, και σε μια εποχή -μάλιστα- που το μόνο πράγμα που μπορεί να διεκδικηθεί από την πλευρά τους είναι ένα Κύπελλο. Αποδεικνύουν απλά ότι έχουν κοινό στόχο με τους Ολυμπιακούς, να σπιλώσουν την φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ και να τον λασπώσουν στα μάτια της κοινής γνώμης.

Είναι τουλάχιστον θλιβερό να αφήνεις τις δήθεν αξίες σου για έναν ανταγωνισμό που οδηγεί σε ένα κύπελλο, εκπροσωπώντας άτυπα το κλίμα που επιβάλλει ο τοξικός σύλλογος που διέλυσε το ποδόσφαιρο. Μη κλαφτείτε για όποιον σας βάλει στην ίδια μοίρα. Είναι σα να το επιδιώκετε.

Θα περίμενα από την ΑΕΚ να αναρωτιέται τι γίνεται με την περίπτωση Τζήλου πχ και όχι το πως θα κάνει φθηνή πολιτική εις βάρος του ΠΑΟΚ για κάτι μάλιστα που δεν συνέβη.

Η περίπτωση Τζήλου που εννοείται πως εξαφανίζεται σιγά – σιγά και πως κάνει την δουλειά που ήθελαν οι δράστες.

Η σεζόν ολοκληρώνεται μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης του προϊόντος γιατί αυτό βολεύει όσους δεν θα πάρουν το πρωτάθλημα. Το άλλοθι του κακού ΠΑΟΚ βολεύει όλους όσους έστησαν άσχημα πρότζεκτ, όλους όσους πληρώνουν τα άσχημα πρότζεκτ προηγούμενων ετών και δεν είχαν τον βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ, όλους όσους χρειάζονται έναν μπαμπούλα για να ικανοποιήσουν το εσωτερικό τους κλίμα.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, έχουμε και τους Αριανούς να επιβάλλουν στον ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού την απόλυση ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ. Είναι προσωπικό θέμα του Κώστα και δεν θα το τεντώσω εγώ, περιμένοντας τον ίδιο να πάρει θέση, όμως το σκηνικό από μόνο του είναι αιτία για αλλαγή στάσης μας σε όλα τα επίπεδα εντός Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να σκληρύνει την στάση του απέναντι σε όλους. Αρχίζοντας από την ίδια του την βάση όπου οι μύγες τριγυρίζουν γύρω από τα αυτιά του.

Ας μιλήσει η εικόνα και όχι μόνο (vid)