MENU

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός για όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Οι συμπλοκές των οπαδών των Περαιωτών με τις δυνάμεις της αστυνομίας οδήγησαν σε 15λεπτη διακοπή της αναμέτρησης και στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος που ξεκίνησαν τα επεισόδια, αλλά κι όσα ακολούθησαν.

Το SDNA παρουσιάζει αναλυτικά όσα αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας για τα έκτροπα της Πάτρας και τα οποία καθιστούν κάτι παραπάνω από ορατό τον κίνδυνο της αφαίρεσης τριών βαθμών για τον Ολυμπιακό, αλλά και τιμωρία της έδρας τους. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι στην έκθεση θα προστεθεί κι ο κατάλογος με τις ζημιές που έγιναν στο γήπεδο, κάνοντας ακόμη πιο επιβαρυντική τη θέση της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων στις ρίψεις αντικειμένων από την πλευρά των οπαδών προς τους αστυνομικούς, όπως δηλαδή είχε συμβεί και στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς της Ένωσης και την αστυνομία, κάτι που είχε οδηγήσει σε αφαίρεση βαθμών και κλείσιμο της έδρας για δύο αγωνιστικές.

Σημαντική επισήμανση στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. η επίθεση που -όπως αναφέρεται- έγινε στους αστυνομικούς, κάτι που συνιστά βιαιοπραγία, καθώς για τον ίδιο λόγο είχε τιμωρηθεί και η ΑΕΚ, όπως βέβαια και στις φθορές που υπήρξαν στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένες παραβάσεις εντάσσονται στο άρθρο 15 4 β του Πειθαρχικού Κώδικα, όπου αναφέρεται ότι:

Να προσθέσουμε δε ότι σε κανένα σημείο της έκθεσης δεν αναφέρεται ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας ή εμπλοκή οπαδών της Παναχαϊκής.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγραφή των γεγονότων από την ΕΛ.ΑΣ.:

«Μετά την έναρξη του Β' ημιχρόνου (περί την 18:30 ώρα) του προαναφερόμενου αγώνα ποδοσφαίρου, μία ομάδα περίπου πενήντα (50) ατόμων - οπαδών του Ολυμπιακού, παρατηρήθηκε να κινείται προς την έξοδο της κερκίδας Κ9, που οδηγεί σε περιβάλλοντα χώρο εσωτερικά της θύρας -3-, καταδιώκοντας νεαρό άτομο ηλικίας περίπου τριάντα (30) ετών, με απειλητικές διαθέσεις. Το εν λόγω άτομο προσέτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της στατικής δύναμης καθώς και αστυνομικούς της ασφαλείας. Στον περιβάλλοντα χώρο, εξωτερικά της κερκίδας Κ9, βρίσκονταν διμοιρία της Υ.Α.Τ. σε απόσταση περίπου τριάντα (30) μέτρων από το σημείο εισόδου-εξόδου της κερκίδας Κ9. Βλέποντας ο διμοιρίτης της προαναφερόμενης ΔΙ.Α.Τ. την κίνηση των προαναφερόμενων ατόμων, προσέγγισε το ανωτέρω σημείο, προκειμένου να συνδράμει τους αστυνομικούς των μέτρων (τάξης-ασφάλειας) και το προαναφερόμενο άτομο καθώς απειλείτο τόσο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και του ατόμου που είχε προστρέξει προς το μέρος του. Με την άφιξη της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο σημείο, η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμέσως στράφηκαν εναντίον τους, με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια η διμοιρία αφού απώθησε τα άτομα με τακτικές κινήσεις, οπισθοχώρησε και επέστρεφε εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο της Θύρας 3. Τα άτομα συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον τους εκτοξεύοντάς τους διάφορα αντικείμενα. Στην επιθετικότητα αυτή των φιλάθλων και προκειμένου να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία, η διμοιρία της Υ.Α.Τ. προέβη σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Κατόπιν αυτού τα άτομα επέστρεψαν εντός της Θύρας 3 και η διμοιρία της Υ.Α.Τ. κινήθηκε εξωτερικά του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυματισμός αστυνομικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, επισημαίνεται ότι:

«Αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την αποτροπή του, δέχτηκαν ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, μεταλλικά, μικροαντικείμενα κλπ), ενώ εκ μέρους των αστυνομικών προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν έγινε περιορισμένων χρήση χημικών, για την απώθηση και την αποκατάσταση της τάξης, ο δε ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Τα εν λόγω άτομα προκάλεσαν φθορές σε καθίσματα του Σταδίου και σε βοηθητικούς χώρους, ενώ μετά την επέμβαση των αστυνομικών, αποκαταστάθηκε η τάξη, οι φίλαθλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ο ποδοσφαιρικός αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».

«Καίει» τον Ολυμπιακό η έκθεση της Αστυνομίας!
EVENTS