MENU

Όχι, δεν είναι φτηνή απομίμηση εξαιρετικού ποδοσφαιρικού προϊόντος, όπως πιθανώς θα ερμηνευτεί λανθασμένα ο τίτλος του θέματος. Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο νέος απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού και ο νέος αρχηγός του, πάνω στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να χτίσουν το άμεσο και μακρινό ποδοσφαιρικό μέλλον τους. Ο 26χρονος Τρικαλινός χαφ είναι ο νέος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς του Λιμανιού, ο παίκτης-βαρόμετρο, ο άνθρωπος που βγαίνει μπροστά όταν οι υπόλοιποι υπολειτουργούν, ο συμπαίκτης που βελτιώνει τους γύρω του και ανεβάζει ένα ολόκληρο επίπεδο την ομάδα του όταν βρίσκεται στο γήπεδο. Καλή ώρα, όπως έκανε επί σειρά ετών ο «καραφλός».

Οι φετινές εμφανίσεις του, μετά την περσινή, τραγική όπως εξελίχθηκε για όλους στο Λιμάνι σεζόν, τα ξεκάθαρα «μηνύματα» που εστάλησαν από διοίκηση και κόσμο στους λίγους που... επιβίωσαν από την μαζική εκκαθάριση του ρόστερ, είναι οι δικές του εμφατικές απαντήσεις για το ότι όχι μόνο μπορεί να σταθεί και να λειτουργήσει ως ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, αλλά μπορεί να το κάνει ακόμη και κάτω από αντίξοες ποδοσφαιρικά συνθήκες. Φέτος, η σεζόν που κάνει ο «Φορτού» (με 3 ακόμη ματς να απομένουν) πλησιάζει την καλύτερη της καριέρας του και έρχεται στο καλύτερο δυνατό σημείο για τον ίδιο, αφού αφενός το συμβόλαιό του λήγει σε 14 μήνες, αφετέρου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις με 15 γκολ, πρώτος σε ασίστ με 15, πρώτος στο πρωτάθλημα για τους «ερυθρόλευκους» με 10 και πρώτος σε ασίστ συνολικά στο πρωτάθλημα με 8. Με έναν εξαιρετικό συνολικά απολογισμό των 15 γκολ και 15 ασίστ σε 39 συμμετοχές και 3020 αγωνιστικά λεπτά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχει άμεση συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του ανά 100 λεπτά. Δηλαδή κάτι λιγότερο από ένα γκολ ανά αγώνα! Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι τα φετινά στάνταρ του πλησιάζουν ήδη τη μυθική για τον ίδιο σεζόν 2015-16, όταν με έναν άλλο Πορτογάλο στον πάγκο, τον Μάρκο Σίλβα, είχε τελειώσει τη χρονιά με 21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 αγώνες. Εκείνες οι 17 ασίστ, όσες είχε και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς το 2002/03 είναι μάλιστα ένα ακόμη ρεκόρ που κυνηγάει να σπάσει φέτος και να μείνει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τις περισσότερες ασίστ για παίκτη του Ολυμπιακού σε μια σεζόν!

Οι 5 σεζόν του Φορτούνη στον Ολυμπιακό

* σε παρένθεση τα στατιστικά του στο πρωτάθλημα

Σεζόν Συμμ. Γκολ Ασίστ
2018/19 39 (24) 15 (10) 15 (8)
2017-18 37 (25) 11 (10) 14 (10)
2016-17 40 (25) 8 (6) 8 (6)
2015-16 39 (27) 21 (18) 17 (13)
2014-15 37 (25) 10 (7) 5 (3)

Με τον Ολυμπιακό να έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει τη σεζόν του και να έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη, τη δεύτερη με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του, οι συζητήσεις για το μέλλον των ηγετών του έχουν ξεκινήσει και φυσικά η πρώτη κουβέντα δεν μπορεί να αφορά άλλον πέρα από τον αρχηγό του. Στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία του και με συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2020, ο Φορτούνης είναι ένα από τα καλά ονόματα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πιάτσα. Μοιραία, ο Ολυμπιακός θέλει να... ξεμπερδεύει και να τον δέσει το συντομότερο δυνατό στο Λιμάνι.

Και πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε από τη στιγμή που ο ίδιος έδειξε ότι επέστρεψε για τα καλά στα υψηλότατα ποδοσφαιρικά στάνταρ, τα οποία έλειψαν από τον ίδιο αλλά και συνολικά από τον Ολυμπιακό την περασμένη διετία. Ο χαφ από την Καλαμπάκα, βρέθηκε συχνά-πυκνά στη δίνη του κυκλώνα, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να τον πιστεύουν και να τον... περιμένουν. Φέτος, με το ποδόσφαιρο του Πέδρο Μαρτίνς να του ταιριάζει-γάντι και τον Πορτογάλο να περιστρέφει γύρω του ολόκληρο το παιχνίδι της ομάδας, ο άκρως βελτιωμένος στο σώμα και το μυαλό Φορτούνης, έδειξε και πάλι στο ποδοσφαιρικό κοινό την εξαιρετική ποδοσφαιρική πάστα από την οποία είναι φτιαγμένος. Το μόνο που απομένει για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό -κοινή επιθυμία άλλωστε- να τα βρουν και να συνεχίσουν μαζί για τα επόμενα χρόνια.

Οι συζητήσεις για το νέο πολυετές συμβόλαιό του έχουν ήδη ξεκινήσει και πιθανότατα δεν είναι... τυχαίες οι αναρτήσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός στα social media τις τελευταίες μέρες, οι οποίες τον βάζουν σε πρώτο πλάνο.

https://twitter.com/hashtag/olympiacos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ως προς το τι θα περιλαμβάνει αυτή η νέα συμφωνία, τα κουκιά είναι μετρημένα και... πολλά! Αυξημένες αποδοχές σε σχέση με το 1,2 εκατ. που προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία για τη νέα χρονιά αλλά και νέα... άκρως ηγετική ρήτρα, με τον Ολυμπιακό να δείχνει έτσι ότι θέλει να στηρίξει πάνω του αυτό το νέο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα που ξεκίνησε να χτίζεται από το περασμένο καλοκαίρι υπό τον Πέδρο Μαρτίνς. Φυσικά, περιττό να αναφερθεί ότι στον νέο Ολυμπιακό ο αρχηγός του θα είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του.

Την επόμενη σεζόν πλέον, με δεδομένο ότι θα επικρατήσει η... λογική και ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει με τον Φορτούνη μαέστρο του επί χόρτου και τον Μαρτίνς σε ρόλο... διευθυντή ορχήστρας, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός καλείται να εκπληρώσει και την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του πλέον: να ηγηθεί της εξαιρετικά δύσκολης αποστολής με στόχο της την επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους μετά από διετή ξηρασία...

https://www.youtube.com/embed/R8wrixij7ac?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
«Τζόλε» από τα Τρίκαλα (vids)