MENU


 

 • Δεν είναι ώρα για να το παίζεις έξυπνος και την αναφορά σε πράγματα που έγραψα πρόσφατα δε θα τη κάνω γι΄αυτό το λόγο. Το κάνω μόνο γιατί μου φαίνεται... παρανοϊκά προφανές τι συμβαίνει και κανείς δε φαίνεται να θέλει να κάνει κάτι γι΄ αυτό.

 • Κανονικά πρέπει να πάρω το blog μετά το 1-1 με τον ΟΣΦΠ και να αλλάξω μόνο τις ομάδες και κάποιες επί μέρους παρατηρήσεις. Κατά τα άλλα δεν άλλαξε τίποτα. Μόνο το αποτέλεσμα. Ίδια η προσέγγιση, ίδια τα αχρείαστα ρίσκα, ίδιο το μέγεθος της σημασίας της συγκυρίας, που η ΑΕΚ σε αυτή τη φάση της σεζόν πλέον αποφάσισε να το κάνει ρυθμιστικό παράγοντα της πορείας της.

 • Με τον ΟΣΦΠ ο γκολκπίπερ σου σε έσωσε όποτε χρειάστηκε, δε πρόσφερε κάτι στον αντίπαλο. Με τον Άρη ο γκολκίπερ σου πρόσφερε το πρώτο γκολ. Με τον ΟΣΦΠ δεν έγινε άλλο προσωπικό λάθος σε καίριο σημείο μετά από αυτό του Μοχαμαντί στο 1-0, με τον Άρη έγιναν κι άλλα. Κάποια δε τα πλήρωσες, αυτά στο 1-2 τα πλήρωσες.

 • Και στα δυο ματς είχες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ υπέρ σου κι αντίστοιχα ο αντίπαλος ευκαιρίες να σου βάλει περισσότερα απ' όσα σου έβαλε. Ο Άρης απόψε σου έκανε 14 τελικές!!! Από τις οποίες οι 4-5 ήταν κανονικές ευκαιρίες για γκολ. Δεν είχες πολλές περισσότερες ποιοτικά εσύ.

 • Κοινός παρανομαστής σε όλα τα τελευταία ματς, η άρνηση της ΑΕΚ να παλέψει να βρει κάτι να καλύψει όσο μπορεί τις αδυναμίες της.

 • Είναι τόσο παρανοϊκό από ποδοσφαιρικής άποψης, που στο 59΄δέχεσαι το 1-2 κι εκεί ανακαλύπτεις πως δεν έχεις τίποτα να φέρεις από τον πάγκο για να το αλλάξεις. Πας να αλλάξει το ματς με παίκτες που βάζεις για ελάχιστα λεπτά σε όλα τα ματς.

 • Γιατί; Γιατί όπως και με τον ΟΣΦΠ, αλλά και στα αμέσως προηγούμενα ματς, η ΑΕΚ κατεβαίνει με μοναδικό ζητούμενο αν θα πάρουν το ματς οι Αραούχο, Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ και τώρα και ο Κριχόβιακ. Αυτό κάνει η ΑΕΚ. Αυτό είναι το «ό,τι να ναι».

 • Πλέον ξεκινάει με αυτούς όλους μέσα, δεν αλλάζει τίποτα στη προσέγγιση της κι ό,τι κάτσει. Ό,τι κάτσει.

 • Έχει ζήσει η ΑΕΚ τόσα αυτή τη σεζόν και συμβαίνει όμως μετά από τόσους μήνες το εξής καταπληκτικό: Το μόνο που προβληματίζει την ομάδα ανεξαρτήτως προπονητή όλη μα όλη τη σεζόν, είναι ποιος θα πρέπει να παίζει «10άρι» στο 4-2-3-1!

 • Τα πάντα για την ΑΕΚ σα να κρίνονται από την απόφαση αν θα παίξει ο Μάνταλος, ο Άμραμπατ ή ο Γέβτιτς εκεί. Απολύτως τίποτε άλλο δεν έχει γίνει σε όλη τη σεζόν, ως αντίδραση από τακτικής πλευράς σε όσα έχουν συμβεί. Το «10άρι» στο 4-2-3-1 και ποιό κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι το λιγότερο επικίνδυνο. Όλα τα άλλα τα ίδια. Γιατί ενδεχομένως, στα υπόλοιπα η ομάδα πιστεύει πως δεν έχει σημαντικό πρόβλημα. Ειδικά τώρα με τον Κριχόβιακ, έχουμε γίνει παντοδύναμοι και στο κέντρο.

 • Οι τρόποι που έχει η ΑΕΚ να δοκιμάσει βάσει των επιλογών που έχει, για να καλύψει τα τρωτά της σημεία που είναι τα ίδια ακριβώς σε όλη τη σεζόν, είναι εκπληκτικά πολλοί. Γιατί αυτό το ρημάδι το άθλημα έτσι είναι. Σου δίνει διεξόδους εφόσον δοκιμάζοντας βρεις τη πιο λογική προσέγγιση. Αλλά εμείς εκεί. Μπείτε μέσα όλοι οι παικταράδες, να παίξετε μπαλάρα, να κερδίσουμε.

 • Το γεγονός πως για κάποιο λόγο που κανείς δε μπορεί να καταλάβει η ΑΕΚ πάει μοιρολατρικά στις ίδιες αποτυχημένες συνταγές, που φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα, φαίνεται χαρακτηριστικά από το αποψινό με Βράνιες- Τζαβέλλα.

 • Είπαμε πως όλη τη σεζόν για τα ίδια προβλήματα μιλάμε. Ένα σίγουρο συμπέρασμα που το παραδέχονται όλοι, είναι πως δυστυχώς δε μας βγήκε το σχέδιο Τζαβέλλας -Βράνιες. Δεν κατηγορείς κανέναν γι΄αυτό, γιατί πρώτα τον εαυτό μου θα έπρεπε να κατηγορήσω. Όμως πάει, το γήπεδο επί μακρόν μάλιστα, μας έδειξε ότι δε βγαίνει.

 • Στο πρώτο ματς που είναι και οι δύο διαθέσιμοι, άρα ένας θα είναι ο παρτενέρ του Μήτογλου που μαζί με το Ρότα ήταν οι καλύτεροι σου αμυντικοί στο Φάληρο, παρά τα όποια λάθη, τι κάνουμε; Βγάζουμε τον Μήτογλου! Για να βάλουμε στο γήπεδο, αυτό που έχουμε δει τόσες φορές πως δε περπατάει.

 • Εντάξει παιδιά, παραδίνομαι.

 • Δεν υπάρχουν 4-3-3, δεν υπάρχουν 3-5-2, δεν υπάρχει τίποτα. Ας περάσουμε μια βδομάδα τώρα, να αποφασίσουμε ποιος θα παίξει πίσω από τον επιθετικό και ποιος στα στόπερ και τελειώσαμε.

 • Μια ομάδα που συνειδητά επί μήνες, χωρίς λόγο, έχει βγάλει εκτός Λε Ταλέκ, Σάκχοφ, τον Χατζισαφί που η ίδια πανηγύρισε πως ανακάλυψε τη χρησιμότητα του στα χαφ, τώρα και τον Φράνσον. Τέσσερις παίκτες. Για να μην αλλάξει τακτική προσέγγιση σε κανένα, μα κανένα ματς. Ενώ με αυτή που έχει, αποτυγχάνει συνεχώς!

 • Τέλος, το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει περάσει πλέον στο απόλυτο «χύμα», κάτι που αφορά όλο τον οργανισμό συνολικά κι εκφράζεται απλά από τη διαχείριση του υπηρεσιακού τιμ, φαίνεται κι από το εξής: Είχαμε μια διαιτησία απόψε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά με κριτήρια ίδια και για τις δύο ομάδες. Μια διαιτησία που αν την έχεις μελετήσει κι από προηγούμενες παρουσίες του Σκωτσέζου εδώ, ξέρεις. Ο Άρης έπαιζε σα να το ήξερε αυτό, να το είχε υπολογίσει, η ΑΕΚ έπαιζε σα να περίμενε πως ο διαιτητής θα δίνει φάουλ με τις φωνές της εξέδρας. Έχεις τεράστιο θέμα ποδοσφαιρικής διαχείρισης αυτή τη στιγμή και δεν είναι μόνο θέμα των προπονητών αυτό.

Ό,τι να ναι, όπως και στο Φάληρο, απλά απόψε δεν «έκατσε»...