MENU

Έχεις βρεθεί ποτέ μπερδεμένος σε συναισθήματα; Έχεις βρεθεί να ισορροπείς ανάμεσα στη χαρά, στην απογοήτευση, στην ικανοποίηση και στον θυμό; Έχεις νιώσει προσωπική εκπλήρωση και ταυτόχρονα ομαδική αποτυχία; Έχεις δει τις εικόνες να εναλλάσσονται σαν μια αλλοπρόσαλλη ταινία που σίγουρα θα είχε σκηνοθέτη τον Γκάι Ρίτσι και δε θα έβγαζε νόημα; Έχεις προσπαθήσει να κοιμηθείς τη στιγμή που το σώμα εγκαταλείπει το μυαλό, αλλά το μυαλό δε μπορεί να εγκαταλείψει το σώμα; Έχεις ξυπνήσει επειδή τινάζεσαι και η ταινία να αρχίζει ξανά από την αρχή; Έχεις προσπαθήσει να επιβάλλεις στις σκέψεις σου τον νυχτερινό τερματισμό λειτουργείας και εκείνες να σε γλεντάνε; Έχεις γυρίσει σπίτι σου σκόρερ σε ένα ντέρμπι, αλλά με την ομάδα σου πάλι να μην κερδίζει;

Έχεις γυρίσει σπίτι σου στα καλύτερα γενέθλια που είχες τα τελευταία δύο χρόνια, κι εκεί που πας να χαλαρώσεις για να κοιμηθείς να μεταφέρεσαι στο σκηνικό της Αγγλίας του 19ου αιώνα και να γίνεσαι ήρωας του πιο γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού; Έχεις νιώσει ήρωας του Κάρολου Ντίκενς, που περιμένει τα φαντάσματα να τον επισκεφτούν;

                                                          …

Έχει γρήγορο βήμα. Βιάζεται. Τρέχει από κάποιον να ξεφύγει. Τρέχει από κάποιον να κρυφτεί. Άυλο. Λιποβαρές. Κανείς δε θέλει να το αντικρίσει. Κανείς δε θέλει να το αποδεχτεί. Κινείται από σημείο σε σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τρέφεται από τον φόβο των ανθρώπων να συμβαδίσουν μαζί του. Γελάει με την εμμονή των ανθρώπων να το φορτώνουν σε άλλον. Μεταμορφώνεται όταν σε πετύχει. Γίνεται ασήκωτο για τους περισσότερους. Το πρώτο φάντασμα που επισκέφτηκε τον Αντρέ Σιμόες ήταν εκείνο του 2018. Ένα δάκτυλο να σε δείχνει… Δύο μάτια να σε καρφώνουν... Βλέμμα στο έδαφος. Φόβος. Ερωτηματικά. Πόνος. Αδικία. Το πρώτο φάντασμα ήταν η «ευθύνη».

«Έκλεισε ο κύκλος του»

«Αν δε γουστάρει να παίζει στην ΑΕΚ ας φύγει».

«Ποιος νομίζει ότι είναι να ζητάει τόσα λεφτά;»

«Θα έπρεπε να πληρώνει για να παίζει στην ΑΕΚ»

«Σιγά μην βρει αλλού τα λεφτά που του δίνει η ΑΕΚ»

«Αφού δε συμφωνεί ας φέρει πρόταση να φύγει»

«Στα δύσκολα φάνηκε πόσο λίγος είναι για το μέγεθος της ΑΕΚ»

«Θα προπονείσαι μόνος σου»

«Δε σε υπολογίζουμε».

Ο Αντρέ Σιμόες πετάχτηκε. Κοίταξε γύρω του για να νιώσει ότι δεν το ζει ξανά. Πόση στεναχώρια να αντέξει… «Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν έχω άλλη επιλογή από το να φύγω. Ήθελα να μείνω, αλλά μετά από όσα συνέβησαν, μου άνοιξαν την πόρτα. Αυτό που θέλω όμως να ξέρουν όλοι είναι το εξής: Σέβομαι απεριόριστα την ΑΕΚ και τον πρόεδρο. Αυτός με έφερε στην ΑΕΚ, από μία μικρή ομάδα της Πορτογαλίας. Με βοήθησε και παρά τα όσα έχουν γίνει θα βοηθήσω και εγώ την ΑΕΚ. Εγώ θα φύγω σα φίλος». Θυμήθηκε. Το Μανόλο Χιμένεθ, εκείνη την οικεία παρουσία που ήρθε και τα άλλαξε όλα ξανά. Εκείνη που δεν τρόμαξε να υιοθετήσει το φάντασμα της ευθύνης, το οποίο περιπλανιόταν το 2018, ψάχνοντας για θύματα.

Κοιμήθηκε ξανά…

                                                            …

Περπατάει σκυφτό… Η σκιά του είναι βαριά και σέρνεται δεκάδες μέτρα πίσω του. Τα λουλούδια μαραίνονται, τα σκυλιά γαυγίζουν, οι γάτες γλείφονται (γιατί οι γάτες πάντα γλείφονται) και τα παιδιά τρομάζουν. Είναι απρόσωπο, γλοιώδες, τρομακτικό. Σέρνεται για να επιβιώσει. Δεν έχει υπόσταση, στέκεται μεταίχμιο ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Το δεύτερο φάντασμα που επισκέφτηκε τον Αντρέ Σιμόες ήταν εκείνο του 2019. Προτάσεις, που μένουν ανολοκλήρωτες… Ψίθυροι που σου τρυπάνε τα αυτιά… Ανασφάλεια. Αμφιβολία. Άγχος. Στεναχώρια. Προδοσία. Το δεύτερο φάντασμα ήταν οι «φήμες».

«Αν γύριζα πίσω το χρόνο δεν θα του έδινα ούτε τα μισά…».

«Είναι μια ρεζέρβα πολυτελείας»

«Σώζεται από τον τραυματισμό του Γαλανόπουλου»

«Ποιος θέλει να δίνει 400.000 ευρώ για έναν παγκίτη;»

«Δεν έχει να προσφέρει περισσότερα»

«Έχει τρυπήσει το ταβάνι του»

«Έχουν μετανιώσει για το συμβόλαιο που του έδωσαν πέρυσι»

«Θα φύγει χωρίς αντάλλαγμα»

«Θα απελευθερωθεί η ΑΕΚ από το συμβόλαιό του για να πάρει καλύτερο παίκτη».

Ο Αντρέ Σιμόες πετάχτηκε. Θυμήθηκε. «Πιστεύω ότι εδώ μέσα είμαστε άντρες και επειδή εγώ έτσι έχω μάθει να λειτουργώ να ξέρετε πως ό,τι μπορεί να ισχύει για τον καθένα από εσάς, δεν θα το διαβάσετε στις εφημερίδες και στα σάιτ, αλλά θα το έχουμε πει εδώ μέσα πρώτα πρόσωπο με πρόσωπο». Ο Ίλια Ίβιτς έστειλε το φάντασμα του 2019 πίσω στην φαρέτρα όποιου θέλει να λογίζεται ως παραμυθάς (σ.σ. η ίδια ιστορία επέστρεψε και τον Μάιο του 2020) και ο Αντρέ Σιμόες πολύ σύντομα απάντησε στο φάντασμα με το γκολ απέναντι στη Λάρισα.

Κοιμήθηκε ξανά…

                                                          …

Τρέχει χαρούμενο. Δεν στέκεται στιγμή. Αέναο. Χαμένο. Δε ζητάει τίποτα και δίνει πολλά. Περιπλανιέται, οι δικές του ανοικτές υποθέσεις είναι πάντα περισσότερες από όλων. Κολλάει στους ανθρώπους, που συχνά προσπαθούν να το διώξουν. Τα παιδιά το λατρεύουν. Τα ζώα το αγνοούν. Οι ενήλικες το αναζητούν, το αποδέχονται, το έχουν ανάγκη, αλλά και το φοβούνται. Το τρίτο φάντασμα που επισκέφτηκε τον Αντρέ Σιμόες ήταν του 2021. Εικόνες που γεμίζουν την καρδιά… Στιγμές που ζεσταίνουν την ψυχή… Ελπίδα. Ολοκλήρωση. Πραγμάτωση. Φιλοδοξία. Υστεροφημία. Το τρίτο φάντασμα ήταν το «όνειρο».

«Είναι 6,5 χρόνια στην ΑΕΚ»

«Πρέπει να είναι αρχηγός της στην Αγία Σοφιά»

«Δε νοείται να μην ανανεωθεί για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιό του»

«Θυμήσου τι χρονιά έκανε το 2020»

«Έχει αποδείξει ότι αξίζει να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα»

«Είναι συνυφασμένο το όνομά του με την ΑΕΚ»

«Έχει βγει μπροστά σε όλα τα δύσκολα. Δεν κρύφτηκε ποτέ»

«Είναι ο φυσικός ηγέτης της ΑΕΚ»

«Είναι παικταράς»

Ο Αντρέ Σιμόες κινείται ανήσυχος στον ύπνο του. Χαμογελάει, μουρμουράει. Παίρνει στα χέρια του ένα περιβραχιόνιο, το περνάει από το μπράτσο, το σφίγγει γύρω από τη φανέλα του. Ανοίγει μια πόρτα… Ένα κατάμεστο γήπεδο αποθεώνει την ΑΕΚ, η ένταση από την ανυπομονησία τρυπάει το μυαλό, ανατριχιάζει το σώμα. Κοιτάζει γύρω του σαστισμένος. Κοιτάζει τους συμπαίκτες του, των οποίων πρέπει να ηγηθεί. Κάνει το πρώτο βήμα… Κοιτάζει ψηλά. Κοιτάζει μπροστά.

Συνεχίζει και κοιμάται…

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα Χριστούγεννα του Εμπενίζερ... Σιμόες!
EVENTS