MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA CONFERENCE LEAGUE
ΣΚΑΪ / «Malsovicka Arena»
Επαναληπτικός των Play Offs Conference League
Hradec Kralove
HRADEC KRALOVE
1 2
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Τομπίας Στέγκεμαν (Γερμανία)
  • VAR: Κάτριν Ραφάλσκι (Γερμανία)
Βοηθοι
  • Κρίστοφ Γκινς (Γερμανία)
  • Μάρκο Αχμίλερ (Γερμανία)
Σκορερς
  • 90'+2' Νταρίντα
Κιτρινες καρτες
  • 42' Τσεχ
Σκορερς
  • 72' Ντέσερς
  • 124' Ντέσερς (πεν)
Κιτρινες καρτες
  • 27' Κάτρης
  • 38' Ταμπόρδα
  • 38' Λιβάι
  • 51' Τετέι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο ματς και στο πρώτο 30λεπτο έμεινε «όρθιος» χάρη στις επεμβάσεις του Πένια και του Κάτρη, όμως από εκεί και μετά ανέβασε την απόδοσή του, πήρε τα ηνία και ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Ο Λιβάι Γκαρσία είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και ταλαιπώρησε πολύ την αντίπαλη άμυνα, η αναγκαστική αλλαγή του Τσιριβέγια με την είσοδο του Κοντούρη επίδρασε θετικά και στην επανάληψη το «Τριφύλλι» ήταν ανώτερο και βρήκε γκολ με κεφαλιά του Ντέσερς. Για μια ακόμα φορά όμως στις καθυστερήσεις... λύγισε, με τον Νταρίντα να φέρνει το ματς στα ίσα και να στέλνει το ζευγάρι στην παράταση (1-1).

Εκεί οι «πράσινοι» είχαν μείνει εμφανώς από δυνάμεις (χάνοντας με τραυματισμό και τον Κοντούρη), όμως ο Ντέσερς κέρδισε πέναλτι στο 120' και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι... καθάρισε το ματς και την πρόκριση, στέλνοντας το «Τριφύλλι» στην League Phase.

Οι αρχικές επιλογές των προπονητών

Ο Νίστρουπ επέλεξε έναν σχηματισμό 4-4-2, που σε φάση ανάπτυξης μετατρεπόταν σε 3-4-1-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πένια, με τους Κυριακόπουλο, Φαν Ντρόνγκελεν, Ντε Φράι και Κάτρη στην άμυνα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Καμαρά και Τσιριβέγια, με τους Ταμπόρδα και Πελίστρι στα άκρα και τους Λιβάι Γκαρσία και Τετέι στην επίεση. Όταν οι «πράσινοι» ήταν στην επίθεση όμως ο Κυριακόπουλος ανέβαινε στην τετράδα της μεσαίας γραμμής, με τον Ταμπόρδα να προωθείται πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Όσον αφορά την Χράντετς Κράλοβε, παρατάχθηκε με 3-4-2-1, έχοντας τον Ζαντραζίλ κάτω από τα δοκάρια. Οι Ούχριντσατ, Τσιχάκ και Τσεχ αποτέλεσαν την αμυντική τριπλέτα, με τους Λούντβιτσεκ, Νταρίντα, Ντάντσακ και Χόρακ στην μεσαία γραμμή. Προωθημένος ήταν ο Μίχαλικ, ενώ ακριβώς πίσω του έπαιξαν οι Βαν Μπιούρεν και Ουμάρ.

Καλύτερη η Χράντετς, Κάτρης και Πένια «έσωσαν» τον Παναθηναϊκό

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καθόλου καλό, με την Χράντετς να εκμεταλλεύεται την ώθηση της έδρας και του κόσμου της και να «αγγίζει» το γκολ στο 3ο λεπτό. Οι αμυντικοί του «Τριφυλλιού» είχαν κάκιστη αντίδραση μέσα στην περιοχή, ο Τσεχ πήρε μια κεφαλιά παράλληλα προς την εστία και ο Κάτρης πρόλαβε να απομακρύνει τελευταία στιγμή, πριν ο Μίχαλικ σκοράρει σε κενή εστία.

Οι «πράσινοι» μπορούσαν να απειλήσουν στο 11’, όμως το άνοιγμα του Τσιριβέγια στον Τετέι ήταν λίγο πιο αδύναμο απ’ όσο έπρεπε και αντίστοιχα ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να βρει τον Λιβάι Γκαρσία στην κίνησή του. Το καλό διάστημα της Χράντετς πάντως συνεχίστηκε και στο 15’ ο Ινιάκι Πένια έκανε σπουδαία διπλή επέμβαση, αρχικά στο πλασέ του Χόρακ από κοντά και στην συνέχεια στο σουτ του Νταρίντα.

Ισορρόπησε το «Τριφύλλι» και απείλησε με Λιβάι Γκαρσία

Στο 21’ οι Τσέχοι προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Βλκάνοβα να αντικαθιστά τον Μίχαλικ, όμως 9 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νίστρουπ να «πονοκεφαλιάσει», αφού ο Τσιριβέγια αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα και αντικαταστάθηκε από τον Κοντούρη. Από εκείνο το σημείο και μετά πάντως η ελληνική ομάδα έδειξε καλύτερο πρόσωπο, ισορρόπησε πλήρως την κατάσταση και στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου έδειξε πιο επικίνδυνη.

Ο Ζαντραζίλ πρόλαβε στο 33’ την κάθετη του Κάτρη για τον Λιβάι, ενώ στο 40’ ο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού μετά από ωραία συνεργασία με Ταμπόρδα και Τετέι. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 45+3’, ο Κυριακόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά αλλά ο Λιβάι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στην κίνηση και να εκτελέσει.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά χωρίς την μεγάλη φάση

Αρκετά πιο ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να πατάει περιοχή στο 47’ και τον Ζαντραζίλ να προλαβαίνει τελευταία στιγμή να απομακρύνει προ του Λιβάι μέσα στην περιοχή του. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν την μεγάλη φάση, με τον Κοντούρη να επιχειρεί ένα άστοχο σουτ εκτός περιοχής στο 59’ και τον Νίστρουπ να κάνει στο επόμενο λεπτό τριπλή αλλαγή, βάζοντας Καλάμπρια (αντί Κάτρη), Αντίνο (αντί Πελίστρι) και Ντέσερς (αντί Τετέι).

Μόλις 1 λεπτό μετά ο Λιβάι Γκαρσία έκανε ωραία ενέργεια και γύρισε στον Ντέσερς, με τον Ούχριντσατ να προλαβαίνει να απομακρύνει, ενώ στο 66’ ο Αντίνο έκανε το κλέψιμο αλλά δεν κατάφερε ούτε αυτός να τροφοδοτήσει τον Νιγηριανό όπως θα ήθελε. Στο 69’ ήρθε μια ακόμα ευκαιρία, με τον Αργεντινό να βρίσκει λίγο χώρο μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να εκτελεί, πάνω ακριβώς στον Ζαντραζίλ.

«Λύτρωσε» τον Παναθηναϊκό ο Ντέσερς

Η Χράντετς απείλησε στο 70’ από λάθος του Κοντούρη, με τον Σλόντσικ να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής αλλά να μην δυσκολεύει τον Πένια. Τελικά το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 70’, με τον Ταμπόρδα να κάνει εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και τον Ντέσερς να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους «πράσινους». Τρία λεπτά μετά μάλιστα «άγγιξε» το γκολ και ο Αργεντινός με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έδιωξε στην γωνία του ο Ζαντραζίλ.

Νέα «αυτοχειρία» στις καθυστερήσεις

Στο 81’ ο Λιβάι Γκαρσία είδε δύο φορές το σουτ του να κοντράρει στα σώματα, ενώ ο Ντέσερς στην εξέλιξη της φάσης σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια. Ο Νίστρουπ θέλησε να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα και έβαλε τον Πάλμερ-Μπράουν αντί του Λιβάι Γκαρσία, όμως η Χράντετς πήρε τον απόλυτο έλεγχο στα τελευταία λεπτά και στο 90+2’ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Νταρίντα, έπειτα από ωραία συνεργασία και ασίστ του Ούχριντσατ.

Πρόκριση στην εκπνοή με «ήρωα» Ντέσερς

Στο 7ο λεπτό της παράτασης ο Τρούμπατς αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κοντούρης αντικαταστάθηκε από τον Γιάγκουσιτς λόγω τραυματισμού, προσθέτοντας έναν ακόμα… πονοκέφαλο στον Τζέικομπ Νίστρουπ. Το γκολ του Τσιχάκ στο 103’ ακυρώθηκε σωστά για φάουλ στον Καλάμπρια, ο Πένια έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Τρούμπατς στο 105' και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Ταμπόρδα είχε έντονες ενοχλήσεις και μετά βίας περπατούσε, με το «Τριφύλλι» να έχει απόλυτα παθητικό ρόλο και να προσπαθεί απλώς να αμυνθεί. Η κεφαλιά του Ούχριντσατ στο 110’ πέρασε άουτ, το σουτ του Νταρίντα στο 113’ σταμάτησε στην προβολή του Αργεντινού, ενώ η κεφαλιά του Σλόντσικ δύο λεπτά μετά δεν ανησύχησε τον Πένια. Ο Παναθηναϊκός είχε ασύλληπτη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο 116’, με τον Αντίνο να κλέβει και τον Γιάγκουσιτς να βγαίνει τετ-α-τετ, αλλά ο Ζαντραζίλ τον σταμάτησε, διατηρώντας το 1-1.

Η φάση... κλειδί ήρθε τελικά ακριβώς στο 120', με τον Νέτο να πατάει πεντακάθαρα τον Ντέσερς μέσα στην περιοχή και τον Στέγκεμαν να δείχνει την άσπρη βούλα, αφού τον ειδοποίησε ο VAR (σε πρώτη φάση δεν είδε την παράβαση). Ο Νιγηριανός είναι αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας στην εκπνοή το τελικό 1-2 και χαρίζοντας την υπερπολύτιμη πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις:

Χράντετς Κράλοβε (Χοράις): Ζαντραζίλ, Ούχριντσατ, Τσιχάκ, Τσεχ, Λούντβιτσεκ (77' Βαλέντα), Νταρίντα, Ντάντσακ (77' Τρούμπατς), Χόρακ, Βαν Μπιούρεν, Ουμάρ (60' Σλόντσικ), Μίχαλικ (21' Βλκάνοβα, 119' Νέτο).

Παναθηναϊκός (Νίστρουπ): Πένια, Κυριακόπουλος, Φαν Ντρόνγκελεν, Ντε Φράι, Κάτρης (60' Καλάμπρια), Πελίστρι (60' Αντίνο), Τσιριβέγια (30' Κοντούρης, 97' Γιάγκουσιτς), Καμαρά, Ταμπόρδα, Τετέι (60' Ντέσερς), Λιβάι Γκαρσία (82' Πάλμερ-Μπράουν).

Χράντετς Κράλοβε - Παναθηναϊκός 1-2 (1-1 κ.δ.)