Το όνομα ενός παίκτη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Παγκόσμιο Κύπελλο βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω ξένων ρεπορτάζ που το συνδέουν με ελληνικές ομάδες.
Σύμφωνα με τον Ρούντι Γκαλέτι, υπάρχουν ματιές στον παίκτη τόσο από τη χώρα μας, όσο και από Αγγλία και Τουρκία. Πρόκειται για 25χρονο εξτρέμ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της πατρίδας του και στο 2-2 για το Πράσινο Ακρωτήρι κόντρα στην Ουρουγουάη. Είναι 18 φορές διεθνής με 1 τέρμα με την αφρικανική ομάδα, ενώ έχει και πορτογαλικό διαβατήριο.
Εδώ και τρία χρόνια ανήκει στην Γκιμαράες, η οποία δαπάνησε περίπου μισό εκατομμύριο στην Τοντέλα για κάνει δικό της τον 25χρονο αριστεροπόδαρο εξτρέμ. Προϊόν των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ έχει αγωνιστεί και σε αυτές της Μπελενένσες.
