Σίγουρα αυτή η αναμέτρηση δεν θα μας μείνει βέβαια επειδή ήταν ένα καλό ευρωπαϊκό βράδυ του ΠΑΟΚ, αλλά επειδή ήταν η τελευταία του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη με τη φανέλα της ομάδας στη Τούμπα. Πρόλαβε σε δύο σεζόν και κάτι, να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως είναι ένα πρότζεκτ πολύ υψηλών προδιαγραφών. Με ειδική ενότητα αν θέλεις να τον αναλύσεις, το πνευματικό του κομμάτι.
Μετά το 4-0 δεν ξέρω αν θα τον δούμε στον επαναληπτικό. Σίγουρα πάντως το κλείσιμο της καριέρας του στην ομάδα ήταν εντυπωσιακό όσον αφορά στο κομμάτι της αποδοχής. Η Τούμπα του έδωσε την τελευταία ώθηση για να πετύχει τα όνειρά του.
Ποδοσφαιρικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλός. Μπήκε σωστά, ήταν συγκεντρωμένος, βρήκε συνδυασμούς, έκανε φάσεις. Η μπάλα δεν έμπαινε μέχρι που τελικά ο Μπάμπα σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε. Πάλι Ιταλός στο VAR όπως ο διαιτητής με τη Μάλμε. Προφανώς και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μελετήσει λίγο τι συμβαίνει με τους Ιταλούς. Για μία φάση 50-50 θα πω εγώ γιατί ο Ότο κάνει αντίθετη κίνηση από τον αμυντικό που ουσιαστικά με τη δική του επιλογή να δώσει πλάτος στην άμυνα, φεύγει από τη φάση.
Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ με την εξαιρετική κεφαλιά του αμυντικού της Σάμροκ και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος. Μετά τα πράγματα απλουστεύτηκαν. Δεύτερο γκολ ο Τάισον, αποβολή για τους Ιρλανδούς, γκολ ο Ντέλιας, γκολ ο Μπάμπα και ενδιάμεσα ένα χαμένο πέναλτι του Τσάλοφ που καταφέραμε να το κάνουμε και αυτό σήριαλ. Η Τούμπα ήθελε Κουλιεράκη, ο Λουτσέσκου έδειξε Τσάλοφ επειδή αυτός θα μείνει και πρέπει να βρει γκολ, ο Ρώσος κατάλαβε πως το γήπεδο δεν ήθελε αυτόν εκτελεστή, αγχώθηκε και αστόχησε δις. Αλλά επειδή ΠΑΟΚ είσαι, στην αμέσως επόμενη φάση πιάνει κεφαλιά και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το γκολ του Μπάμπα.
Προφανώς η διαφορά του ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ο Ντέλιας. Με μία λέξη, επέστρεψε σήμερα.
Ο ΠΑΟΚ είναι στο Europa League. Μία διοργάνωση με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτή που συμμετείχε πέρυσι. Και το ερωτηματικό είναι το αν θα προσθέσει του παίκτες που θα τον δώσουν την ικανότητα να ανταπεξέλθει.
Η πραγματική ανάγκη είναι ένας τοπ στόπερ που να παίζει και τις δύο πλευρές γιατί δεν μπορείς να περιμένεις τον Κεντζιόρα να τα παίξει όλα. Να αποδεχτώ πως ήρθε η στιγμή για τον Γιάννη Μιχαηλίδη να πάρει έναν ρόλο ακόμα πιο σημαντικό, δικό μας παιδί είναι άλλωστε, όμως η ανάγκη για έναν τοπ είναι μεγάλη. Και αν επιθυμούνε να πάρουν και έναν μικρό, ας το κάνουν.
Στα χαφ, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει. Αν θέλει να βγάλει τη χρονιά με μεγάλους στόχους, χρειάζεται δύο, έναν τοπ και έναν προοπτικής. Με χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο ρόστερ. Χρειάζεται εντάσεις, χρειάζεται ποιότητα, χρειάζεται πολλά. Και αυτό το πληρώνεις.
Το ότι παίζει ακόμα του Μεϊτέ, μπορεί να χαρακτηριστεί και θλιβερό, όμως θα το καταπιούμε και αυτό το ποτήρι. Όμως ο Μεϊτέ έχει κάποια από τα στοιχεία, όχι αυτά που πραγματικά χρειάζεται η ομάδα.
Αφήνοντας τα μεταγραφικά, θα πρέπει να σταθώ σε ένα σκηνικό υπερβολής που διαδραματίζεται στη Τούμπα συνεχώς.
Η αστυνομία και οι υπεύθυνοί της, έχουν πάρει πολύ ζεστά το νόμο Βρούτση και λειτουργούν στα όρια της υπερβολής. Οι πρώτες εντάσεις δημιουργήθηκαν επειδή κάποιοι προσπάθησαν να μπούνε χωρίς εισιτήριο. Προφανώς παράτυπο, όμως και ιδιαίτερο όσον αφορά στη διαχείριση.
Στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως υπάρχει υπερβάλλοντας ζήλος και χρεώνουν συγκεκριμένο στέλεχος της αστυνομίας. Σε μία κοινωνία πιεσμένη, δεν μπορείς να κοπανάς κόσμο επειδή θέλουν κάποιοι να μπούνε χωρίς εισιτήριο.
Μεγάλα παιδιά είναι, ας το συζητήσουν τώρα που είναι νωρίς. Γιατί αν δεν το συζητήσουν, το πράγμα θα ξεφύγει. Και το γράφω με όλη την καλή διάθεση.
ΥΓ Επειδή βλέπω πολλούς να συμφωνούν με τις εντάσεις έξω από θύρες μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, να ξεκαθαρίσω πως ξύλο τρώνε και όσοι έχουν εισιτήριο όταν δημιουργηθεί πανικός και πως επίσης, από μόνος του δεν είναι λόγος να τρώει ξύλο ένας άνθρωπος επειδή απλά δεν έχει εισιτήριο. Τον πας παραπέρα και τελειώνει. Προφανώς όσοι γράφετε από κάτω και το παίζετε υπεράνω, δεν έχετε βρεθεί σε αντίστοιχα σκηνικά και ίσως αυτό είναι το μοναδικό σας ελαφρυντικό. Επίσης, δεν βλέπετε πως μελλοντικά, όλο αυτό το κλίμα θα οδηγήσει στη τιμωρία της έδρας.