MENU

Εξελίξεις στην υπόθεση Αντετοκούνμπο στο «τριφύλλι». Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατέθεσαν πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους -με αυξημένες αποδοχές- στον 27χρονο σμολ φόργουορντ, που φέτος μέτρησε 4,2 πόντους και 1,8 ριμπάουντ ανά αγώνα στην Euroleague.

Το SDNA σας είχε ενημερώσει πως ο Θανάσης θα είναι ένας από τους «κερδισμένους» της απόφασης του Ρικ Πιτίνο να μην συνεχίσει στον πάγκο των «πράσινων», καθώς η υπόθεσή του θα εξεταζόταν ξανά με νέα δεδομένα από τον νέο προπονητή της ομάδας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, λοιπόν, κατανοεί τη σημασία του ελληνικού κορμού, εμπιστεύεται όσα μπορεί να δώσει ο Αντετοκούνμπο και θέλει να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ, επενδύοντας στην ενέργεια που βγάζει στο παρκέ και την άμυνα που παίζει.

Από την μεριά του ο 27χρονος παίκτης αποφάσισε να μην πάει στο Summer League και να δει τι θα κάνει στην Ευρώπη με το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η πρώτη επαφή των δύο πλευρών δεν απέφερε... καρπούς και συμφωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντετοκούνμπο ζήτησε σχεδόν διπλασιασμό των αποδοχών του (αύξηση της τάξεως του 85%) και προς το παρόν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των «θέλω» του παίκτη και του ποσού που προτείνει το «τριφύλλι».

Μένει να φανεί αν τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ή αν η υπόθεση ανανέωσης του 27χρονου διεθνή «ναυαγεί» οριστικά για τους «πράσινους».

Σε περίπτωση που η απόσταση δεν δύναται να καλυφθεί, ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει σχεδιασμό ενισχύοντας τη συγκεκριμένη θέση κατα πάσα πιθανότητα με ξένο παίκτη. Οι «πράσινοι», πάντως, θέλουν να διατηρήσουν τον Θανάση στο ρόστερ τους, καθώς κρίνεται απαραίτητος για την ενέργεια, την αμυντική του ικανότητα, το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και την εξαιρετική, επαγγελματική συμπεριφορά που είχε, και για αυτόν τον λόγο προχώρησαν σε πρόταση με αυξημένες αποδοχές κατά 25-30% σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η διαφορά που υπάρχει σήμερα θα χρειαστεί γενναίες υποχωρήσεις για να γεφυρωθεί.

Απόσταση Παναθηναϊκού-Θανάση, σχεδόν διπλασιασμό ζήτησε ο παίκτης