MENU

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν είχε στα χέρια του Ελληνικό διαβατήριο καμία Ελληνική ομάδα δε θα ασχολιόταν με την περίπτωσή του. Πρόκειται για έναν καλό παίκτη, με πολύ καλό σουτ στη βραδιά του, αλλά μέχρι εκεί. Πολύ δύσκολα γίνεται παίκτης ομάδας, δε δείχνει διατεθειμένος να βάλει το «εγώ» κάτω από το «εμείς» (τη φετινή σεζόν έχουμε δει πάρα πολλές περιπτώσεις που χαλιούνται και οι ίδιοι του οι συμπαίκτες), πολλές φορές ακολουθεί το ένστικτό του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις εντολές του προπονητή του και επίσης δε γουστάρει να πολυπαίζει άμυνα.

Παρ’ όλα αυτά ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τείνει να γίνει ο άνθρωπος των τελικών. Κυρίως λόγω της εξωαγωνιστικής χείριστης συμπεριφοράς του. Ο Αμερικανός μπορεί να μην έχει κάποια αξιόλογη πρόταση στα χέρια του, για να πάρει ένα καλύτερο συμβόλαιο και προφανώς θέλησε να το παίξει… Ολυμπιακός από κούνια.

Προσέβαλε τους συναδέλφους του, ήταν προκλητικός σε πάρα πολλές στιγμές των δύο τελικών, ειρωνικός στα ποσταρίσματά του και μάλιστα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως second home (σ.σ. δεύτερο σπίτι) το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Τη «Μέκκα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ποιος; Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο οποίος, στη μέχρι τώρα καριέρα του, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να πανηγυρίσει ένα Κύπελλο Ελλάδας και είναι πολύ κοντά στο να πάρει και ένα πρωτάθλημα. Που αν δεν είχε πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό θα τον θυμόμασταν μόνο για τα ύπουλα παιχνίδια που παίζει τα καλοκαίρια στην Εθνική μας ομάδα.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ λοιπόν χαρακτήρισε το ΟΑΚΑ δεύτερο… σπίτι του. Και δεν έπεσε ο «ουρανός» του ΟΑΚΑ στο κεφάλι του. Ένας ουρανός με αστέρια. Ένας «ουρανός» που ο Αμερικάνος δεν τον έχει δει ούτε στον ύπνο του. Ένας «ουρανός» που… κουβαλάει τα λάβαρα 6 ευρωπαϊκών τροπαίων. Τα λάβαρα 40 πρωταθλημάτων. Τα λάβαρα 20 Κυπέλλων. Ακόμα και τα λάβαρα του Διηπειρωτικού και του Super Cup που έχει στην κατοχή του ο Παναθηναϊκός. Ένας «ουρανός» με τίτλους. Όχι με συμμετοχές, φιλικά παιχνίδια και… διαφημίσεις.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ λοιπόν, στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στο… κοινό του, ειρωνεύτηκε και προκάλεσε. Ξανά. Το μόνο όμως που κατάφερε ήταν να δείξει σε όλους τον χαρακτήρα του και την νοοτροπία του. Όταν ένας παίκτης παίζει μια σειρά τελικών και έχει στο μυαλό του μόνο τις προσβολές, τα ποσταρίσματα, τις διακοπές και τις ειρωνείες, με μαθηματική ακρίβεια δεν θα πάει μακριά. Όσο ταλέντο και αν έχει.

Οι μεγάλοι παίκτες/αθλητές, πρώτα απ’ όλα είναι μεγάλοι άνθρωποι. Και μέχρι στιγμής ο Αμερικανός του Ολυμπιακού δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα λέγαμε.

Περί ρατσισμού

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την καταγγελία του Ντόρσεϊ για ρατσιστικά σχόλια στο ΟΑΚΑ. Νομίζω πως η θέση όλων πάνω στο θέμα είναι ξεκάθαρη. Ποτέ και πουθενά. Και όπου υπάρξουν τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο πρέπει να καταδικαστούν την ίδια στιγμή, αλλά και ο θύτης να πάει σπίτι του και να μην περάσει ποτέ ξανά πόρτα αθλητικού χώρου.

Αλλά καταγγελίες στον… αέρα είναι σαν την λάσπη στον ανεμιστήρα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο λόγος του Ντόρσεϊ, απέναντι στον λόγο κάποιου άλλου. Ο παίκτης του Ολυμπιακού αν ήθελε να καταγγείλει θα έπρεπε να το κάνει συγκεκριμένα και το ξαναλέω θα ήταν όλοι δίπλα του. Με το μέρος του και στο πλευρό του. Δε γίνεται να βγαίνει και να λέει κάτι τόσο σοβαρό και να τσουβαλιάζει ένα ολόκληρο γήπεδο. Και η αλήθεια είναι πως αν το θέμα πάει στο «ο λόγος μου εναντίον του δικού σου», πολύ δύσκολα ο Ντόρσεϊ θα γίνει πιστευτός λόγω του όχι και τόσο έντιμου πρότερου βίου του.

Όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΑΚΑ ουδέποτε έχει υπάρξει ανάλογη καταγγελία. Από την ομάδα του Παναθηναϊκού έχουν περάσει παίκτες από όλες τις φυλές του κόσμου. Δε θα ήταν ποτέ δυνατόν να υπάρξουν τέτοια φαινόμενα. Και αν υπήρξαν, κάποια μεμονωμένα, θα έπρεπε ο Ντόρσεϊ και ο κάθε Ντόρσεϊ να τα καταγγείλει άμεσα και με τον σωστό τρόπο.

Δεν υπάρχει κάποιος να… σβήνει τις φωτιές;

Και η ερώτηση που γεννάται είναι μία. Στην ομάδα του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να προλαβαίνουν τέτοιου είδους καταστάσεις; Βλέπουν ότι ο παίκτης τους την τελευταία περίοδο ξεφεύγει συνεχώς. Σε ποσταρίσματα, σε δηλώσεις, με κάθε τρόπο. Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος να… σβήνει τις φωτιές; Να κάνει τον «πυροσβέστη»; Εκτός αν αυτές οι τακτικές επιδοκιμάζονται από τον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Θα του πέσει ο «ουρανός» στο κεφάλι
EVENTS