MENU

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον Δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά από περίπου δύο ώρες, αποχώρησε από το δημαρχείο της Αθήνας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα πάντα αναφορικά με το ενδεχόμενο να φτιαχτεί το γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. 

 Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τόνισε ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει να πάρει την απόφαση για όλο το project Βοτανικό ενώ ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε απόφαση πάρει η Γ.Σ. θα την ακολουθήσει και η ΚΑΕ, εφόσον φυσικά συνεχίζει να είναι αυτός ιδιοκτήτης.

Ο Γιαννακόπουλος μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι οι όροι που υπογράφηκαν για τη Διπλή Ανάπλαση είναι χειρότεροι απ΄ αυτούς που είχαν προτείνει στον ίδιο και τον είχαν... αναγκάσει να αποχωρήσει από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για να μην υποθηκεύσει το μέλλον του συλλόγου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούνιο ότι ένας από τους πιο γνωστούς λόγους της αποχώρησης μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ήταν η εξέλιξη στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Όπως επίσης και ότι ο κύκλος μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει κλείσει. Εύλογα θα με ρωτήσετε: Τι δουλειά έχεις εδώ; Γιατί ήρθες; Ήρθα πρωτίστως για να δω τι έχει αλλάξει στη συμφωνία που είχα κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό και με τον νυν πρωθυπουργό, με τον δήμαρχο και με όλους τους φορείς γύρω από το θέμα του Βοτανικού. Ήρθα γιατί με ενδιαφέρει το καλό του Παναθηναϊκού και των Παναθηναϊκών τμημάτων.

Ήρθα για να ακούσω και την πρόταση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να είναι μπει η ΚΑΕ σε όλο αυτό το πρότζεκτ που πάει να γίνει. Ανάλογα με τους όρους αυτής της συμφωνίας ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει και θα επανέλθει στα πρωταθλήματα ή θα είναι ταφόπλακα ή θα είναι κάτι που θα υποθηκεύει το μέλλον του Παναθηναϊκού για πάντα. Είναι μια απόφαση ζωής για τον Παναθηναϊκό ο Βοτανικός και για τα τμήματα του και τη βιωσιμότητα του. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανένα από τα πρόσωπα που διοιηκούν τον Παναθηναϊκό ή που εμπλέκονται στον Παναθηναϊκό ούτε πρέπει ούτε μπορούν να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις. Ο ένας έχει κατ΄ επανάληψη διασύρει το όνομα του Παναθηναϊκού και την ιστορία του εντός και εκτός γηπέδων και έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το οικονομικό συμφέρον του αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων. Ο άλλος δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουνα εγώ.Ειδικά όταν είμαι υπό ένα καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστεί.

Οι μοναδικοί που θα μπορούσανε και θα έπρεπε να πάρουν αυτή την απόφαση είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Αυτοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα αγαπάνε το σύλλογο.Αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν και πληρώνουν τη συνδρομή τους. Αυτοί που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Άρα για μένα την απόφαση για το σύνολο του πρότζεκτ Βοτανικός θα πρέπει να πάει απαραιτήτως στη συνέλευση των μελών και αυτοί να είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το καλό. Σας ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολύ οι όροι και είναι χειρότεροι και από τους όρους που με αναγκάσανε να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, διότι δεν ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα του Παναθηναϊκού. Πρέπει αυτή την απόφαση να την πάρει ο ενεργός κόσμος, δηλαδή αυτός που πηγαίνει και πληρώνει τη συνδρομή του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν τέτοια απόφαση. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αλαφούζος ούτε ο κ. Μαλακατές.»

Για το γήπεδο μπάσκετ: «Άκουσα ευχολόγια, άκουσα για ένα MoU, που στο μυαλό το δικό μου φαίνονται ψευδείς πόθοι. Επειδή όμως θέλω να κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να λέω ότι εξάντλησα κάθε πιθανότητα και κάθε δυνατότητα, ώστε ένα τόσο μεγάλο έργο για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει να προχωρήσει. Παρόλο που θεωρώ ότι δύσκολα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάει σε ένα οικόπεδο, που ακόμα δεν ξέρουν ποιο είναι. Το τίμημα άκουσα ότι δεδομένα θα είναι υψηλό, καθώς δεν εντάσσεται στη Διπλή Ανάπλαση και στην ανταλλαγή με την Λεωφόρο. Παρόλα αυτά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει σε αυτές τις ομάδες εργασίας. Πάντως για να μην κοροϊδευόμαστε αν τα MoU και τα μνημόνια είχαν αξία, ο Παναθηναϊκός δεν θα ήξερε που να πρωτοδιαλέξει να παίξει. Θα είχε ένα γήπεδο στο Γουδί, θα είχε ένα γήπεδο στη Λεωφόρο. ΄Γήπεδο θα φτιαχνόταν στο Βοτανικό και βέβαια θα είχαμε και το Athens Alive στο ΟΑΚΑ. Άρα στο δικό μου το μυαλό τα MoU και τα μνημόνια είναι κάτι που παίρνεις και το σκίζεις. Ελπίζω να κάνω λάθος. Ότι και να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα το ακολουθήσει και η ΚΑΕ. Εφόσον συνεχίζω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ομάδος. Αν υπάρξει μεταβίβαση των μετοχών, εκεί αναγκαστικά θα πρέπει να τοποθετηθεί ο νέος ιδιοκτήτης. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα να έχετε. Να προσέχουμε όλοι. Είναι δύσκολες εποχές και καλή δύναμη»

Για το αν όλα θα κριθούν στη Γ.Σ του Ερασιτέχνη: «Είπα ότι παρουσιάστηκε μία λύση, ενημερώθηκα για το ποιοι είναι οι νέοι όροι που υπογράφηκαν στο MoU. Ενημερώνω ότι είναι χειρότερη από αυτούς που είχα συμφωνήσει εγώ, αλλά συνεχίζουν να είναι ακόμα χειρότεροι και από αυτούς που οδήγησαν εμένα να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ώστε να μην υποθηκεύσω  το μέλλον. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι λέω».
 

https://m.youtube.com/watch?v=_77AWBxLta8&feature=youtu.be

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γιαννακόπουλος: «Την απόφαση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα την πάρει ο κόσμος του» (vid)
EVENTS