Με την ώθηση του κόσμου του ο Ηρακλής βρέθηκε στο 25-14, όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός, με περισσότερες λύσεις στην επίθεση και δυνατή άμυνα, πήρε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη.
Για τους νικητές ο Βεζένκοφ είχε 14 πόντους, ακολούθησε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, στους 11 πόντους έφτασε ο Ντόρσεϊ και στους 10 ο Μιλουτίνοφ. Για τον Ηρακλή ξεχώρισαν επιθετικά ο Λεκιού με 19 πόντους και ο Ντιαρά που πρόσθεσε άλλους 16.
Στην επόμενη αγωνιστική (2η) ο Ηρακλής παίζει στο Περιστέρι (10/10, 15:00), ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Κολοσσό (11/10, 13:00). Στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις ο Ηρακλής παίζει την Τρίτη εκτός έδρας με τη ΜΖΤ Σκοπίων (6/10, 20:00) για το FIBA Europe Cup, ενώ ο Ολυμπιακός παίζει εντός με την Αναντολού Εφές (9/10, 21:15).
Εκρηκτικός ο Ηρακλής και έως το +11
Με μπροστάρη τον Μέλβιν (7π.) ο Ηρακλής αιφνιδίασε τον αντίπαλό του φτάνοντας γρήγορα στο 11-2, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άστοχοι (2/8 σουτ.). Ο Ολυμπιακός αναζητούσε ρυθμό και ο Ντιαρά με τρίποντο έγραψε το 18-8, ενώ το δεύτερο λάθος του ΜακΙντάιρ, έφερε την αντικατάστασή του από τον Πλώτα. Ο Λεκιού πήγε στους 11 πόντους κάνοντας το 25-14 και ξεσηκώνοντας το κατάμεστο Ιβανώφειο, ενώ ο Φουρνιέ σημάδεψε το 25-15 της πρώτης περιόδου.
Σερί 0-14 και προσπέραση του Ολυμπιακού
Η επιστροφή του Ολυμπιακού ξεκίνησε όταν ο ΜακΙντάιρ βρήκε στόχο σε δύο σερί τρίποντα, μειώνοντας έτσι σε 27-25. Ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε να σκοράρει, βοηθώντας την ομάδα του να επεκτείνει το σερί της στο 0-14 (27-33) μετά και το κάρφωμα του Εντζάι, ενώ ο Βεζένκοφ με τρίποντο έκανε το 30-38 και λίγο μετά το πρώτο +10 (32-42). Ο Ηρακλής δυσκολευόταν πλέον στην σκληράδα που έβγαζε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 36-46.
Προσπάθησε να επιστρέψει ο Ηρακλής, απάντησε ο Ολυμπιακός
Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου συνοδεύτηκε από εκατέρωθεν κακές επιθετικές επιλογές, με τους γηπεδούχους να βγάζουν πάντως αντίδραση και να πλησιάζουν (44-50) με του Μέλβιν και Στάιλς. Τα τρίποντα των Ντόρσεϊ και Ουόρντ μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας έφεραν τον Ολυμπιακό στο 44-58, ενώ ο Μιλουτίνοφ με φόλοου buzzer beater έγραψε το 50-64 του τρίτου δεκαλέπτου.
Σταθερά σε διψήφιο προβάδισμα ως το τέλος
Ένα μικρό σερί 5-0 με Σίλας και Στάιλς για το 55-66 αποτέλεσε την αφορμή για εσπευσμένο τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι με δημιουργία και σκορ του Πλώτα πήγαν εκ νέου στο +15 (56-71). Με τρίποντο ο Φουρνιέ σημείωσε το 56-76 στο 36’, που ουσιαστικά αποτέλεσε τον επίλογο της αναμέτρησης, καθώς ο Hρακλής είχε ξεμείνει από δυνάμεις και επιλογές. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 9-0 (65-76), που όμως δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα.
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 36-46, 50-64, 68-78