MENU

Ανέφερε σχετικά:

«Τι έχει αλλάξει από το 2020; Όλα, όλες οι συνθήκες. Ήμουν εγκλωβισμένος σε μια λίγκα. Ό,τι και αν έκανα ως ΠΑΟ δεν μπορούσα να βρω ανταπόκριση. Η Ευρωλίγκα και ο Μπερτομέου ήταν απέναντί μας. Κάποτε με 30-40 εκατ. πηδούσαμε όλα τα εμπόδια. Όταν σταματήσαμε, έγειρε υπέρ του. Δοκίμασα με κάθε πιθανό τρόπο αλλά ήταν αδύνατο. Ήταν τα πάντα απέναντί μας. Η διαιτησία, οι επιτροπές, ο Μπερτομέου. Τα έχουμε ζήσει όλοι. Αυτό άλλαξε.

Πρέπει να καταλάβετε κάτι... Αυτό ήταν η ρίζα πολλών προβλημάτων. Ξέρεις τι είναι να προσπαθείς να κρατήσεις τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια χώρα που τα πάντα διαλυόντουσαν, υπήρχε φτώχεια, δυστυχία και κρίση; Είχαμε βιώσει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ίσως τη χειρότερη όλων των εποχών, ειδικά στο επιχειρείν. Αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο τον δικό μου ήταν απίστευτα. Δεν υπήρχε η διάθεση να μπαίνουν 30-40 εκατ. τον χρόνο. Δεν είχαμε επιτυχίες έτσι. Είχαμε καλή ομάδα κάποιες χρονιές, όπως με Πασκουάλ και Πιτίνο. Θα μπορούσαμε να πάμε στο F4 και να γραφτεί αλλιώς η ιστορία.

Ο κόσμος αναρωτήθηκε για τα F4, γιατί δεν είχαμε επιτυχίες. Ήταν μια χιονοστιβάδα. Κανείς δεν έχει κάτσει να σκεφτεί γιατί έγιναν αυτά. Έβλεπα πως ό,τι και να έκανα θα έπρεπε να βάλω 40 εκατ. Δεν είχα την ίδια αντιμετώπιση που είχαν άλλες ομάδες. Εγκλωβισμένος σε μια λίγκα... Ευτυχώς όλες οι ομάδες κατάλαβαν. Καθίσαμε, μιλήσαμε και αλλάξαμε τον γκάνγκστερ. Έχω πλήρη επίγνωση του τι λέω. Αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την ανάπτυξη του μπάσκετ, ήθελε να είναι πρώτος στο χωριό. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα απέναντι γιατί αγαπάει το μπάσκετ. Ως οικογένεια έχουμε επενδύσει. Πιστεύω πως με τις αλλαγές στην Ευρωλίγκα θα έρθει η ανάπτυξη. Ακούω για Ντουμπάι, βλέπω τον Μοτεγιούνας και τον Μποντιρόγκα. Τι ανάγκη έχει ο Μποντιρόγκα; Αυτό έχει αποδειχθεί από τις ενέργειές του. Άρα, ό,τι και αν έκανα δεν θα έβλεπα αλλιώς φως. Θα πετούσα χρήματα. Επίσης, το 2018 με το 2020, αυτή η τριετία ήταν πολύ πιεστική για εμένα σε όλους τους τομείς. Εξαναγκάστηκα να μην μπορώ να έχω τον Παναθηναϊκό ως προτεραιότητα. Έπρεπε να μπουν άλλα πράγματα σε μια σειρά.

Όταν το 2020 είδα όλα αυτά που σας ανέφερα, βγήκα και είπα πως πουλάω, θέλω να φύγω. Δεν βρέθηκε κανένας αυτή την πρώτη διετία. Όποιες προσεγγίσεις έγιναν δεν ήταν σοβαρές. Για παράδειγμα, η πιο σοβαρή περίπτωση ήταν ιδιοκτήτης άλλης ομάδας στην Ευρωλίγκα για να αγοράσει τον Παναθηναϊκό και μετά να τον κλείσει. Κάποια στιγμή βλέποντας πως όλα τα υπόλοιπα μπήκαν σε μια σειρά, βλέποντας τον ΠΑΟ 17ο και τη στεναχώρια στον κόσμο, είπα ως εδώ.

 Έβαλα ξανά χρήματα το '21, περισσότερα το '22. Πέρυσι είχαμε πάνω - κάτω το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Πάνω - κάτω. Και βγήκαμε 17οι. Ο οργανισμός ήταν άρρωστος, ήθελε αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, μια επέμβαση. Ξεκίνησε να γίνεται αυτό και θα συνεχίσει να γίνεται. Ο Παναθηναϊκός επενδύει και εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και αλλού. Έχω πάει με τα δικά μου κριτήρια. Θεωρώ πως έχουμε φέρει στον ΠΑΟ τον Καμπάτσο, τον Βιλντόζα, τον Σλούκα, τον Ταβάρες και τον Βεζένκοφ σε επίπεδο στελεχών. Θέλουμε να τρέξουμε την ομάδα σε απόλυτα επαγγελματικά επίπεδα και να πάει μπροστά το μπάσκετ».

Γιαννακόπουλος στο SDNA: «Γι' αυτό φέτος έγινε τέτοια επένδυση...»