MENU

Τι κι αν έχουμε ακόμα μέρες για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τι κι αν μεσολαβούν πολύ σημαντικά παιχνίδια και για τους δύο για την Euroleague (με Εφές και Ζάλγκιρις σε Πόλη και Κάουνας αντίστοιχα) η ΚΕΔ/ΕΟΚ φρόντισε να βάλει από νωρίς… φωτιά στο «αιώνιο» ντέρμπι της Δευτέρας.

Πως; Μα πως άλλο. Με την ανακοίνωση της διαιτητικής τριάδας του αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τους «πράσινους». Βασίλις Πιτσίλκας, Τάσος Κάρδαρης και Γιώργος Θεωνάς θα είναι οι τρεις που θα διευθύνουν το παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει την πρωτιά της κανονικής περιόδου, μιας και σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κερδίσει θα φέρει την υπόθεση στα… ίσια (έπειτα από την ήττα που κουβαλάει από τον Άρη), ενώ δε αντίθετη περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας.

Και σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι η ΚΕΔ του Βαγγέλη Λιόλιου και του Νίκου Πιτσίλκα αποφάσισε να στείλει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μια διαιτητική τριάδα που μόνο… έμπειρη δεν τη λες. Και για να είμαστε πιο σωστοί, μια τριάδα που χαρακτηρίζεται από απειρία.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν μετατρέπεται και αυτό σε μια οικογενειακή υπόθεση. Ο Νίκος Πιτσίλκας, ο άνθρωπος που με τις ευλογίες του Προέδρου της ΕΟΚ, έκανε… μπάχαλο την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αποφάσισε να «στείλει» τον γιο του Βασίλη Πιτσίλκα στο ΣΕΦ και μάλιστα ως πρώτο διαιτητή. Έναν διαιτητή που τα μεγάλα παιχνίδια που έχει διευθύνει στην καριέρα του είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έναν διαιτητή ο οποίος έχει αδικήσει πολλάκις την ομάδα του Παναθηναϊκού, έναν διαιτητή για τον οποίο η ομάδα του «τριφυλλιού» δικαίως έχει πολλά παράπονα και δικαίως έχει εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αντιρρήσεις της για την  διαιτητική του… επάρκεια. Και όμως και αυτή τη φορά ο Βασίλης Πιτσίλκας είναι στον… αφρό.

Για μία ακόμα φορά η ΚΕΔ και κατ’ επέκταση η ΕΟΚ εκτίθεται. Ανεπανόρθωτα. Οι άνθρωποι που ήρθαν, μετά την αλλαγή στην ηγεσία της Ομοσπονδίας για να αλλάξουν υποτίθεται τα κακώς κείμενα όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως, αλλά έχουν δημιουργήσει και νέα προβλήματα. Μέσα σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση ο Βαγγέλης Λιόλιος έχουμε προλάβει να ζήσουμε απίθανες καταστάσεις, ειδικά στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

ΥΓ1:Μακάρι οι φόβοι μας να μην επαληθευτούν και οι διαιτητές του ντέρμπι της Δευτέρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επηρεάσουν το αγωνιστικό κομμάτι.

ΥΓ2: Κατά τη διάρκεια της περσινής έκτακτης συνέντευξης Τύπου που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος για να δώσει απαντήσεις σε θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο, είχε δεσμευτεί πως με το τέλος της σεζόν θα πραγματοποιούσε συνέντευξη απολογιστική. Για την πρώτη του χρονιά. Για να μιλήσει ΚΑΙ για τη διαιτησία. Ακόμα την περιμένουμε…

ΥΓ3: Στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να ασχοληθούν αυτή τη στιγμή με αυτά τα πράγματα. Ούτε με τον Λιόλιο, ούτε με τον Πιτσίλκα, ούτε με την ΚΕΔ, ούτε με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή το μόνο που απασχολεί τους «πράσινους» είναι το μεγάλο ματς της Παρασκευής με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Ένα ματς όλα τα λεφτά… Από το Σαββατοκύριακο βλέπουμε…

Οικογενειακή υπόθεση ΚΑΙ το ντέρμπι του ΣΕΦ
EVENTS