Οι Νίκος Παντερμαλής και Εβίτα Ξηντάρα μίλησαν για την πρωτοποριακή κίνηση της ΑΕΚ να ανανεώσει το συμβόλαιο της εγκυμονούσας αθλήτριας, καθώς επίσης και τη θέσπιση επιδόματος μητρότητας για κάθε εγκυμονούσα αθλήτρια από το Σύλλογο.
Ο Νίκος Παντερμαλής τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι σε αθλήματα που είναι ερασιτεχνικά και δεν έχουν επαγγελματικά συμβόλαια οι παίκτριες, από την ενημέρωση που έχω γιατί είμαι κι εγώ νέος στο χώρο, από την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης τους είχαν και λύση του συμβολαίου τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, τον κ. Μάριο Ηλιόπουλο, γιατί με το που του μετέφερα την είδηση της εγκυμοσύνης της αθλήτριας, αμέσως πήρε πρωτοβουλία να λύσουμε το θέμα και να στηρίξουμε την αθλήτριά μας. Δεν περιμέναμε και εμείς ότι θα λάβει τόση έκταση το θέμα, είναι σαν να έχουμε πάρει Πρωτάθλημα. Αυτό μας δείχνει, ότι ο κόσμος όταν του μιλήσεις για αξίες και όχι απαραίτητα για νίκες, συνδέεται πιο πολύ με την ομάδα. Ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα προγενέστερο συμβόλαιο, που ακολουθούσε την πεπατημένη όπως όλα τα σωματεία. Το συζήτησα με τον κ. Ηλιόπουλο και είπαμε να δώσουμε μία λύση. Θέλοντας να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον σταθερότητας στις αθλήτριές μας, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε αυτήν την πολιτική στο βόλεϊ γυναικών, που είναι το σπορ με τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκυμοσύνων από ό,τι μου λένε.
Ακόμα να πω ότι εάν η αθλήτρια δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί η ίδια να επιστρέψει ύστερα από ένα χρόνο στην ομάδα αγωνιστικά, δίνουμε θέση στο σταφ της ομάδας. Δε νομίζω ότι το Σωματείο θα χάσει από κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ακτινοβολεί τις αξίες του Συλλόγου, δίνει μία ταυτότητα στην ομάδα και παράλληλα πιστεύω ότι σε όσες αθλήτριες συμβεί κάτι τέτοιο, επιστρέφοντας θα είναι και οι ίδιες πιο καλά αγωνιστικά. Με την κίνηση της ΑΕΚ, ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για τη στήριξη των αθλητριών, αλλά και των κινήσεων που πρέπει να γίνουν για να είναι βιώσιμοι οι αθλητικοί οργανισμοί. Είναι ένα μέτρο που αφορά τις αθλήτριες που έχουν επενδύσει το χρόνο τους και τη ζωή τους στον αθλητισμό. Δηλαδή αθλήτριες που βιοπορίζονται αποκλειστικά από τον αθλητισμό. Οι αθλήτριες του Βόλεϊ είναι γνωστό ότι καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, ζουν και βιοπορίζονται μόνο από αυτό».
Από την πλευρά της η Εβίτα Ξηντάρα δήλωσε: «Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Νίκο Παντερμαλή και στον κ. Μάριο Ηλιόπουλο για την στήριξη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η ΑΕΚ μου δίνει επίδομα μητρότητας, που κανονικά θα έπρεπε να μου το δίνει το κράτος. Παράλληλα, μου κάνει ανανέωση συμβολαίου για να επιστρέψω του χρόνου. Είναι τεράστιο θέμα. Και μακάρι να συμπαρασύρει και άλλες ομάδες. Εμείς οι αθλήτριες του βόλεϊ ζούμε από αυτό».