Ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο και μάλιστα μετά από διακοπή σχεδόν δύο εβδομάδων είναι πάντα επικίνδυνο. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κράτησε την ομάδα του Σάκη Ψάρρα μακριά από τον καλό της εαυτό.
Ο προπονητής του Μίλωνα είναι ιδιαίτερα έξυπνος και δεν περιπλανήθηκε από το γεγονός ότι η ομάδα του έφτασε πολύ κοντά στο σκορ τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ. Όπως επισήμανε και ο κόουτς Ψάρρας αυτό έχει να κάνει με τα αρκετά χαμένα σερβίς των ερυθρολεύκων καθώς ο Μίλωνας δεν κατάφερε να βρει ρυθμό επιθετικά. Αυτό, βέβαια, οφείλεται στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να έκαναν αρκετά λάθη από τα 9 μέτρα αλλά ακόμα περισσότερες φορές κατάφεραν να πιέσουν την αντίπαλη υποδοχή.
Το δυνατό χαρτί του Ολυμπιακού συνεχίζει να είναι το σερβίς και αυτό «ξεκλείδωσε» τη νίκη του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η μεγάλη πίεση από το σερβίς έβγαλε τους ακραίους από το ρυθμό τους επιθετικά αναγκάζοντας τον Χερ να ψάξει λύσεις κατά βάση με τον Γιορντάνοφ ο οποίος πήρε 34 επιθέσεις, πολύ περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη του αγώνα.
Κομβικός παράγοντας του ματς ήταν και η σημαντική συμβολή του Λινάρδου από τη μπροστά ζώνη και κυρίως όσον αφορά το μπλοκ. Ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά στη θέση των κεντρικών την τελευταία διετία ωστόσο Παγένκ και Λινάρδος έκαναν πολύ καλή παρουσία έχοντας 10 πόντους ο καθένας. Τα 7 μπλοκ του Λινάρδου δεν είναι κάτι εξωπραγματικό καθώς ο κεντρικός των ερυθρολεύκων είναι ταλαντούχος και ικανός. Αυτό που του λείπει είναι η σταθερότητα, όμως, και αυτό αναμένει ο Τζουλιάνι από τον παίκτη του.
Η νίκη του Ολυμπιακού δεν ήταν αναπάντεχη, σε καμία περίπτωση. Ήρθε, όμως, πιο εύκολα από το αναμενόμενο καθώς είχε απέναντί του μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη και έτοιμη για… ζημιές. Παρόλα αυτά ο Ιταλός κόουτς ήταν καλά προετοιμασμένος. Όσο ο Ολυμπιακός χαλάει με άνεση την αντίπαλη υποδοχή έχει τον πρώτο λόγο και αυτό είναι κάτι που το έχουμε δει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα. Όταν μάλιστα αντέχει στη δικιά του υποδοχή και παράλληλα ο παίκτης κλειδί της ομάδας, Ραφαήλ Κουμεντάκης, κάνει τη «βρώμικη» δουλειά στην πίσω ζώνη τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
Η προσθήκη του Γκουσταβάο θα δώσει μια σημαντική βοήθεια στη μπροστά ζώνη του Ολυμπιακού αλλά παρόλα αυτά πρέπει να «θυσιαστεί» κάποιος από τους υπόλοιπους ξένους. Δεν αποκλείεται να εναλλάσσονται ο Παγένκ με τον Βραζιλιάνο ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε αγώνα. Είναι γεγονός πάντως πως υπάρχει αξιοσημείωτη βελτίωση στη μπροστά ζώνη και αυτό ενδέχεται να είναι καθοριστικό για το υπόλοιπο της σεζόν.