Πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν, ο 21χρονος Ισπανός (Νο.2) ξεπέρασε το εμπόδιο του Αμερικανού qualifier Ίθαν Κουίν (Νο.126) με 6-2, 7-6(6) και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Barcelona Open. Ο 21χρονος αντίπαλός του είχε, μάλιστα, σετ πόιντ και τις μπάλες στα χέρια του στο 5-6 του τάι μπρέικ.
Η ουσία είναι ότι ο Καρλίτος συνεχίζει προς τον τρίτο τίτλο του στη Βαρκελώνη και θα βρει τώρα απέναντί του τον Λάσλο Τζέρε, που απέκλεισε με 6-7(2), 6-1, 6-2 τον Αρτούρ Ριντερκνές.
Καλά ξεκίνησε και ο περσινός νικητής Κάσπερ Ρουντ, που άφησε έξω 6-4, 6-3 τον Ντανιέλ Γκαλάν και θα παίξει με τον Χάμαντ Μετζέντοβιτς. Ο Άλεξ Ντε Μινόρ, από την πλευρά του, επικράτησε του Τομάς Ετσεβέρι με 6-4, 6-4 και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον lucky loser Τζέικομπ Φέρνλι.
Ο Αρτούρ Φις, τέλος, που ενδέχεται να βρεθεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά, νίκησε με 7-6(6), 6-3 τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και θα αναμετρηθεί με τον Πέδρο Μαρτίνεθ.