MENU

Με δύο ανθρώπους είμαι από το ξεκίνημα της καριέρας μου μαζί. Ο πρώτος ήταν ο Κυριάκος Κυριάκος και ο δεύτερος λίγους μήνες μετά, ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου. Άρα είναι λογικό, μέσα από τα όσα περάσαμε, να έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία και στους δύο.

Σήμερα θα πιάσω τον πρώτο, γιατί παλεύει να βγει βουλευτής και δεν έχω την ευκαιρία να του δώσω την ψήφο μου γιατί είμαι στην Ολλανδία. Από τύψεις και μόνο, θα του αφιερώσω ένα κομματάκι έτσι ώστε να καλύψω την χασούρα του από μένα.

Στη πολιτική πλέον ψηφίζεις πρόσωπα που εκτιμάς, που γνωρίζεις προσωπικά, που σε εκφράζει ο δημόσιος λόγος τους. Και που ξέρεις πως το επίπεδο αυτοεκτίμησής τους είναι τέτοιο ώστε όταν η γραμμή του κόμματος προσβάλει την αισθητική τους, θα αποχωρήσουν.

Με τον Κυρ Κυρ είκοσι χρόνια τώρα περάσαμε διάφορα στάδια. Μαζί στα δύσκολα, μαζί στα εύκολα, μαζί στα χρεώματα μιας και στον χώρο μας είναι αδίκημα να είσαι φίλος με κάποιον που έχει ένα κομβικό πόστο. Σε επίπεδο ειδησεογραφίας σε κακό μου βγήκε αυτή η σχέση, αλλά κακά τα ψέματα, μέσα από την καθημερινή τριβή μαζί του νομίζω πως εξελίχθηκα. Θέλω να πιστεύω κι αυτός το ίδιο.

Όταν μου είπε πως θα κατέβει στις εκλογές, με τον χρόνο να πιέζει, του είπα να μη το κάνει. Απέναντι σε συνυποψηφίους που έχουν δημιουργήσει μία εκλογική βάση εδώ και χρόνια, εκτιμούσα πως θα δυσκολευτεί πολύ. Χάρηκα που δεν με άκουσε γιατί τίμησε με τον καλύτερο τρόπο το σλόγκαν που διάλεξε. Η πολιτική αλλιώς.

Δεν μπήκε στη λογική του παραδοσιακού προεκλογικού αγώνα, έδωσε ένα άλλο ύφος σε αυτόν, στάθηκε αξιοπρεπώς. Δεν ξέρω τι θα κάνει στο τέλος, γιατί το ΚΙΝΑΛ έναν βουλευτή θα βγάλει στη Θεσσαλονίκη, αλλά η προσπάθεια που έκανε ήταν αξιοθαύμαστη.

Παρότι παιδί του ΠΑΟΚ, δεν οπαδοποίησε τις εκλογές, κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους του στο Βελλίδειο όπου και το γέμισε, δεν ανέβασε τους τόνους για κανέναν λόγο και κράτησε το ύφος ενός σύγχρονου πολιτικού που πιστεύει πραγματικά πως υπάρχει χώρος για τύπους που δεν μιλάνε ξύλινα, που δεν εγκλωβίζονται σε αμαρτίες άλλων, που είναι απλά κανονικοί άνθρωποι. Χάρηκα γιατί η στάση του αναγνωρίστηκε από πολλούς που είναι εκτός ΠΑΟΚ. Φτάνει με τις ταμπέλες, ας αξιολογήσουμε καμιά φορά αυτό που υπάρχει.

Εγώ με τον Κυρ Κυρ δεν είμαι αντικειμενικός. Δεν μπορώ να πω σε κανέναν από εσάς ψηφίστε τον. Απλά ένιωσα την ανάγκη να βάλω πλάτη στο φιλαράκι μου. Και ελπίζω να κατανοείτε πως στη θέση μου το ίδιο θα κάνατε.

Ο φίλος μου ο Κυρ Κυρ