MENU

Η αλήθεια είναι, ότι από τις 21 Μαίου μέχρι σήμερα νόμιζα ότι ζούσα σε άλλο κόσμο. Ενας μήνας ολόκληρος χωρίς την παραμικρή γκρίνια, κάτι να ακουστεί κάποιος να κατηγορηθεί για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλο διάστημα. Και ήρθε αυτό το διήμερο, για να έρθουμε στα ίσα μας. Τα social media πήραν φωτιά, ο κόσμος ανησυχεί και να ξέρετε ότι επειδή είμαι και προληπτικός από παλιά οι καλές χρονιές ακολουθούν μετά από γκρίνια καλοκαιρινή. Δεν λέω ότι δεν έχει δίκιο ο κόσμος που ανησυχεί αυτό, που με ενοχλεί είναι ότι δεν μπορεί να έχουμε αποδεχθεί όλοι ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι ο προπονητής που έχει βάλει την ομάδα σε ένα σωστό δρόμο να έχει πάρει ένα κύπελλο μετά από χρόνια να έχει παίξει ωραία μπάλα και την ίδια στιγμή να μην έχουμε εμπιστοσύνη στις επιλογές του.

Πρώτο θέμα: Γκατσίνοβιτς: Εδώ και καιρό ήταν φανερό, ότι ο Παναθηναϊκός δεν τον είχε σε πρώτο πλάνο. Πριν από λίγες ημέρες ο Γιοβάνοβιτς είχε πει ξεκάθαρα την άποψη του στον Αλαφούζο, ότι δεν αξίζει να δοθούν 2 εκ.ευρώ για την αγορά του και κυρίως 1,2 εκ. ευρώ συμβόλαιο στον παίκτη. Ναι είναι πολύ καλός παίκτης ναι βοήθησε το εξάμηνο, αλλά η αξιολόγηση ήταν αυτή και όποιος το πιστεύει το πιστεύει. Και αν μπορούμε να πούμε ότι του έλειπε κάτι είναι το γκολ, που ο Γιοβάνοβιτς το θέλει σε αυτή την θέση. Και είναι φανερό ότι να δοθεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Γκατσίνοβιτς θα ήταν λάθος όταν στην ομάδα υπάρχουν Παλάσιος, Αϊτόρ, Σένκεφελντ και άλλοι βασικοί παίκτες που ήταν καθοριστικοί όλη την χρονιά.  Οποιος δεν το πιστεύει και θεωρεί ότι ο Γιοβάνοβιτς είχε εισηγηθεί την αγορά του Γκατσίνοβιτς και η διοίκηση δεν το έκανε ας ρωτήσει τον ίδιο τον Ιβάν, η ας περιμένει μέχρι κάποια στιγμή να το πει ο ίδιος.

Αρα και επειδή από το πρωϊ διαβάζω ότι η ΑΕΚ πήρε τον Γκατσίνοβιτς μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν ο Γιοβάνοβιτς είχε ανάψει το πράσινο φως ο παίκτης θα είχε αγοραστεί με αυτά τα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητικός και ο παίκτης μετά ψάχτηκε αλλού. Και για να τελειώνω και άλλες φορές στο παρελθόν πήρε παίκτες η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, όπως τον Χουλτ και τον Ινσούα και είδαμε που κατέληξαν. Αν ήταν στο χέρι μου μπορεί εγώ τον Γκατσίνοβιτς να τον αγόραζα(μόνο με μικρότερο συμβόλαιο στον ίδιο), αλλά εγώ δεν είμαι προπονητής και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ιβάν.

Θέμα Βέλεθ: Εδώ ήταν μονόδρομος. Από την στιγμή που ήρθε η πρόταση από την Αλ Φατέχ και εδινε 1 εκ. ευρώ στον παίκτη ήταν θέμα αν η ομάδα της Αραβίας ικανοποιήσει τα θέλω του Παναθηναϊκού, που ήταν μίνιμουμ 800.000 ευρώ. Αυτό δεν έγινε με την πρώτη αστεία πρόταση, έγινε με την δεύτερη. Στον παίκτη έγινε από πριν πρόταση επέκτασης με σημαντική αύξηση, αλλά το μυαλό του ήταν στο 1 εκ. της Αλ Φατέχ. Δεν τον κατηγορώ, αλλά θα ήταν λάθος να πάρει αυτό το συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό. Η εισήγηση του Γιοβάνοβιτς ήταν να δοθεί ο παίκτης με 800.000 ευρώ διότι δεν θέλει έναν δυσαρεστημένο παίκτη στην ομάδα και διότι το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο.

Εμπιστοσύνη στον Ιβάν: Πάμε τώρα και στο θέμα για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Η καθυστέρηση στις μεταγραφές. Πέρυσι όταν ήρθε ο Γιοβάνοβιτς το είπαμε, διότι το ξέρουν καλά στην Κύπρο, ότι στις μεταγραφές αργεί να αποφασίσει διότι το ψάχνει πολύ. Εγινε πέρυσι για καλό της ομάδας, όπως αποδείχθηκε τον Μάιο, γίνεται και φέτος για καλό της ομάδας, όπως θα αποδειχθεί τον Μάιο. Είμαι σίγουρος και για τη φετινή σεζόν, που αρχίζει με την προσπάθεια να μπει η ομάδα στους ομίλους του conference league. Θεωρώ λογικό ο κόσμος να ανησυχεί διότι έχουν χαθεί Γκατσίνοβιτς, Βέλεθ. Βιγιαφάνιες από τον άξονα, αλλά ο Γιοβάνοβιτς δεν ανησυχεί και αυτό μετράει. Το θέμα είναι να έρθουν καλύτεροι παίκτες, από αυτούς, που έφυγαν και αυτό θα γίνει. Μην ξεχνάμε ότι φέτος υπάρχει και ο Κουρμπέλης από την αρχή που είναι έτοιμος και μπορεί να είναι βασικός στο κέντρο και να δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα.

Αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς την στιγμή της ευφορίας μας είπε: «Να ξέρετε και φέτος θα σας ταλαιπωρήσω με τις μεταγραφές, δεν θα αλλάξει κάτι». Το είπαμε το ξαναείπαμε, αλλά φαίνεται ότι λίγοι τον άκουσαν. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορεί τον Μάιο να λέμε όλοι ότι βρήκαμε έναν προπονητή, που κάνει ομάδα τον Παναθηναϊκό και μπορεί να τον οδηγήσει ψηλά και στο τέλος Ιουνίου να μην τον εμπιστευόμαστε.

Και κλείνω με κάτι ακόμα. Θα ανησυχούσα αν δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων μεταξύ διοίκησης, Γιοβάνοβιτς. Και η διοίκηση κάνει πραγματικότητα τα θέλω του προπονητή και καλά κάνει και υπάρχει ταύτιση σε όλα. Και βασικό στόπερ θα έρθει και βασικό δεκάρι και δύο οκτάρια και εξτρέμ και βασικό φορ. Όλα θα γίνουν , απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιοβάνοβιτς. Και είμαι σίγουρος ότι θα είναι επιλογές, που θα βελτιώσουν αισθητά τον Παναθηναϊκό.

Και κάτι ακόμα. Το να τρώμε μπινελίκια στα social media για τον τεράστιο τον Θεό Σαραβάκο που… γάζωσε όλη την Ευρώπη και πήγε στην ΑΕΚ να το δεχθώ. Το να τρώμε μπινελίκια, για τον Γκατσίνοβιτς όχι ρε παιδιά, δεν το δέχομαι…

Αν ήθελε τον Γκατσίνοβιτς στα 3,2 εκ. θα τον είχε πάρει, εμπιστοσύνη στα θέλω του Γιοβάνοβιτς
EVENTS