MENU

Δεν αποφάσισα κάτι συγκεκριμένο, μιας και υπάρχει ακόμη εκνευρισμός. Όταν στο περιβάλλον μου υπάρχουν άνθρωποι που δέχτηκαν χημικά παρέα με τα παιδιά τους, όταν στο περιβάλλον μου υπάρχουν άνθρωποι που χτυπήθηκαν βάναυσα από δυνάμεις καταστολής χωρίς ουσιαστικό λόγο, αντιλαμβάνεστε πως αδυνατώ να βρω μία ισορροπία. Και όταν γράφεις συναισθηματικά, ίσως χάνεις την ουσία.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των ΜΜΕ να έχουν έναν εμπορικό Παναθηναϊκό. Αυτό που δεν μπορώ να κάνω είναι να δεχτώ ομάδες να δαιμονοποιούνται και άλλες να αγιοποιούνται για τα ίδια γεγονότα. Αν ο τελικός ήταν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με τις ίδιες φάσεις και ο Αϊτόρ ήταν ο Βαλμπουενά, τι θα είχαμε; Ίδια αντιμετώπιση;

Το να περνάει σε δεύτερη μοίρα πως 22 χιλιάδες άνθρωποι δέχτηκαν ανελέητη επίθεση από δυνάμεις καταστολής, για ένα κωλοκύπελλο, είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες. Χθες στο ΑΠΘ, αυτό που έκαναν κάθε δευτερόλεπτο οι δυνάμεις καταστολής στο ΟΑΚΑ, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε έναν φοιτητή. Πλησιάζει στο σπιτάκι σας παιδιά, το νου σας.

Το χειρότερο όλων είναι το αφήγημα. Οι κακοί χούλιγκαν που τα σπάνε πάλι. Εκατό ήταν από τη μία, εκατό και από την άλλη σε γήπεδο που φιλοξενούσε 50 χιλιάδες κόσμο. Έχω δει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις να ξεπερνιούνται με πολύ πιο χαλαρό τρόπο. Η αλόγιστη χρήση χημικών, οδήγησε την κατάσταση εκεί που είδαμε.

Όσοι ήθελαν μάλιστα να αποφύγουν τα δακρυγόνα και έβγαιναν εκτός γηπέδου, μόνο από το πέταλο του ΠΑΟΚ βέβαια, έτρωγαν ξύλο και νέα δακρυγόνα εκτός. Δεκάδες καταγγελίες, βίντεο και εικόνες real time, επιβεβαιώνουν αυτό που γράφω. Όμως για τα ΜΜΕ, προέχει το αφήγημα του Παναθηναϊκού που κέρδισε το κύπελλο με MVP αυτόν που έβαλε ένα πέναλτι που δεν ήταν και έδειξε τα γεννητικά του όργανα στη κερκίδα των φιλοξενούμενων. Σουρεάλ καταστάσεις, μίας κοινωνίας χαϊδεμένων που το μόνο που την απασχολεί είναι η νίκη ανεξάρτητα του πως ήρθε αυτή.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, αλλά αφού δεν πέθανε κανείς όλα καλά. Στον επόμενο θάνατο, θα ζήσουμε πάλι την φάση των κροκοδείλιων δακρύων αυτών που διαμορφώνουν το κλίμα. Απλά αναρωτιέμαι πως θα εξελιχθεί ο ψυχισμός των παιδιών που στα 5 στα 6 ή στα 7 τους χρόνια, έζησαν το χημικό στο πνευμόνι τους. Κοιτάξτε να κατηγορήσετε αυτά στο μέλλον. Μη ξεχάσετε.

Χώρα γεμάτο υποκριτές και ψεύτικους ανθρώπους. Δεν μπήκε κανένας στη θέση των 22 χιλιάδων ανθρώπων που έκαναν 1000 χιλιόμετρα για να δούνε την ομάδα τους και δεν φρόντισαν να τους παρέχουν ούτε νερό. Τα πάντα κλειστά στην εθνική οδό και μία καντίνα έξω από το πέταλο για 22 χιλιάδες ανθρώπους. Τυχαία όλα; Δε νομίζω.

Μεγάλωσα μέσα σε αυτή την κατάσταση. Από μικρός που πήγαινα στα εκτός έδρας, οι δυνάμεις καταστολής έκαναν ότι μπορούσαν για να με πείσουν πως δεν πρέπει να ξαναπάω. Απλά μετά από τόσα χρόνια, θα πρέπει να καταλάβουν αυτές και αυτοί που δίνουν τις εντολές, πως η συγκεκριμένη πρακτική έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Προφανώς και δεν θα τιμωρηθεί κανένας αστυνομικός, αφού η εντολή ήταν αυτή. Συμπεριφερθείτε τους σαν σκουπίδια. Αυτό κάνουν σχεδόν πάντα με μας.

Και αφού συνέβη ότι συνέβη, παραμένουν αόρατα το πολιτικά ανδρείκελα της βορείου Ελλάδος, εμφανώς τρομοκρατημένα από τα αφηγήματα του καθεστώτος. Ουσιαστικά έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε θετική τοποθέτηση απέναντι στις θέσεις του ΠΑΟΚ και του κόσμου του. Την αποφεύγουν και το μόνο που τους απασχολεί, είναι πως θα συμμετάσχουν χωρίς κινδύνους, στη λεηλασία που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή.

Σήψη σε όλα τα επίπεδα. Καμία σωτηρία για αυτόν τον τόπο. Μία κοινή γνώμη έρμαιο στις εντυπώσεις που δημιουργούνται από γελοία ΜΜΕ. Έτοιμη να αποδεχτεί τα πάντα.

Σαν ΠΑΟΚτσής, πραγματικά είμαι περήφανος που αυτά τα σκουπίδια μου συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Είναι σαφές στα μάτια μου πως η στόχευσή τους είναι να μας διαβάλουν, έτσι ώστε να μην αποτελέσουμε κίνδυνο. Δηλαδή μας φοβούνται.

Θα έρθει η στιγμή λοιπόν που θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους. Σε μία δημοκρατία, αυτή που έχουν τσαλακώσει όσο ποτέ άλλοτε πλην Χούντας, παραμένει η στιγμή που θα δοθούν απαντήσεις.

Αφήνοντας στην άκρη την κοινωνική σαπίλα, θα πιάσω και λίγο Κλάτενμπεργκ. Η ΟΥΕΦΑ λέει, ο Θεοδωρίδης δηλαδή, πως ανανεώνει τη θητεία του.

Για την ιστορία λοιπόν, από τη στιγμή που ο Άγγλος συναντήθηκε με τον Αυγενάκη, άρχισαν οι τιμωρίες των διαιτητών που έδιναν πέναλτι στον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, οι διαιτητές δεν έδιναν τον πυρετό τους στον ΠΑΟΚ και φτάσαμε στο σημείο να συμπληρώνονται τέσσερις μήνες που όχι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πέναλτι, αλλά δεν πήγε κανένας διαιτητής στο VAR για φάση υπέρ του.

Απλά έτυχε να συμβούν όλα αυτά μετά το συγκεκριμένο ραντεβού; Δεν μπορώ να ξέρω, απλά αναφέρομαι στο γεγονός.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η παραμονή αυτού του τύπου, ακυρώνει τον όποιο ανταγωνισμό για του χρόνου.

Όσο για τον Λαόθ στον τελικό, πρέπει να είσαι ένας ποδοσφαιρικός γκασμάς για να μη καταλαβαίνεις τι έκανε. Και ειδικά για τύπους που πέρυσι σήκωσαν ολόκληρο θέμα για ένα πλεονέκτημα που δεν αφέθηκε στη Τούμπα, είναι ντροπή το ότι δεν παραδέχονται το προφανές.

Σαπίλα
EVENTS