MENU

Ένας αγώνας με 120 λεπτά, ήταν αρκετός για να ξυπνήσουν οι χειρότερες μνήμες κάθε Έλληνα φιλάθλου. Ένας διαιτητής εργαλείο που προσπαθούσε με νύχια και δόντια να στείλει τον Άρη στα ημιτελικά. Προκαλώντας τη λογική και ανεβάζοντας την πίεση όποιου τόλμησε να καθίσει να δει το ματς, πιστεύοντας πως θα παιχτεί στα ίσα. 

Κι ο τελευταίος αγαθός, πήρε χαμπάρι τη γίνεται. Σάπιες αποφάσεις, ετσιθελικό σπρώξιμο για να στείλει την ομάδα του Άρη στην επόμενη φάση. Ο διαιτητής Καραντώνης επιβάλλεται να τελειώσει απ’ το ποδόσφαιρο! 

Λειτούργησε απλά ως… εργαλείο. Δίχως φόβο, λες και κανείς δεν τον ελέγχει. Ή λες πως πρέπει να στείλει τον Άρη στα ημιτελικά, για να πάρει μπράβο απ’ όσους τον ελέγχουν.

Τοποθετήθηκε για να κάνει τη δουλειά. Για χάρη του κολλητού του, Θοδωρή Καρυπίδη. Δεν είναι τυχαίο πως η ΠΑΕ Άρης που σχολιάζει τα πάντα και επικοινωνιακά ασχολείται με τα πάντα, έκανε την… κορόιδα μόλις έγινε γνωστός ο ορισμός. Το άφησαν να πάει ήρεμα το πράγμα. Περιμένοντας πως θα προκριθούν με MVP τον Καραντώνη. Γι’ αυτό κι ο Καρυπίδης σε μια μέρα με καταδίκες, από το πρωί ως το βράδυ, πριν από το κρισιμότερο ματς της σεζόν ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός. 

Η ξεφτίλα για το ίδιο το ποδόσφαιρο πλέον, είναι τεράστια. Αυτός ο τύπος που δε δίστασε να θυσιάσει την όποια εικόνα είχε ως διαιτητής, ήρθε να ξύσει πληγές που πονάνε το άθλημα, να ξυπνήσει τις μνήμες που κάνουν τον κόσμο να αηδιάζει στο χειρότερο δυνατό βαθμό. 

Το πρώτο πέναλτι-εφεύρεση, είναι το λιγότερο. Ένας προκλητικός διαιτητής που απ’ το πρώτο λεπτό έστειλε το μήνυμα πως λειτουργεί ως… εργαλείο. Χωρίς ίχνος ντροπής, αλλά με πλήρη συναίσθηση του τι κάνει. Δεν μπορεί να είναι όλα ανθρώπινα λάθη και απλή ανικανότητα. Κι αν είναι απλά ανικανότητα, γιατί ο κολλητός του Καρυπίδη συνεχίζει να είναι στο ποδόσφαιρο; 

Όχι απλά υπάρχει, αλλά λειτουργεί ως το απόλυτο εργαλείο που το πηγαίνουν εδώ κι εκεί. Όπου χρειάζεται, όπου πρέπει να γυρίσει το ποδόσφαιρο πίσω, στο βωμό ενός αποτελέσματος. Την ίδια στιγμή που έχουν ευνουχιστεί οι όποιοι διαιτητές με προσωπικότητα υπάρχουν στη χώρα. Έχουν… χαθεί τα ίχνη τους, ενώ οι Καραντώνηδες βδομάδα μπαίνει βδομάδα βγαίνει, ορίζονται σε αγώνες. 

Είναι τυχερή η χώρα που το ματς αυτό έγινε στην έδρα της Λαμίας και με παρουσία μόλις 500 ανθρώπων. Ο Καραντώνης ως εργαλείο ποιότητας, δε θα δίσταζε να κάνει τα ίδια εμετικά και σε ντέρμπι. Προκαλώντας την οργή του κόσμου που έτσι κι αλλιώς είναι στα κάγκελα για όσα γίνονται στην καθημερινότητά του. 

Ειδικά το πρώτο πέναλτι, θα το ζήλευε μέχρι κι ο Αλεξανδρής. Μέχρι και η κλοπή έχει όρια που δεν θα τα άντεχε. Η ανικανότητα των παικτών του Άρη και η μοίρα που δεν το επέτρεψε, γλίτωσαν το ποδόσφαιρο απ’ την μεγαλύτερη σφαγή των τελευταίων πολλών ετών. Από σύμπτωση και μόνο! 

Τεράστια φυσικά και η ευθύνη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Άγγλος είναι αυτός που ορίζει τους διαιτητές. Και ήξερε, αν δεν του το είχαν ζητήσει κιόλας. Είναι ο υπεύθυνος για τη… εξαφάνιση διαιτητών που δε θα έδιναν δύο πέναλτι για να χαρεί το φιλαράκι. Συν τα υπόλοιπα… φιλαράκια. Αθλητικά και πολιτικά. Και πλέον είναι υπόλογος. Οι ορισμοί που θα πάρει ο Καραντώνης στα επόμενα παιχνίδια θα επιβεβαιώσουν αν ο διαιτητής έδρασε και αποφάσιζε αυτόβουλα… 

 

«Εργαλείο» από τα σκληρά χρόνια της παράγκας ο Καραντώνης, πήγε να στείλει τον Άρη στα ημιτελικά
EVENTS