MENU

Αυξάνονται και πληθύνονται τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Βοτανικό. Με την πένα Ολυμπιακογράφων, σε ΜΜΕ που ανήκουν στη μηχανή προπαγάνδας που ξεκινά από Πειραιά μεριά και λειτουργεί για το εκεί καλό. Η απλή και σωστή σκέψη, είναι πως το κάνουν επειδή ανέκαθεν στόχος τους ήταν να μην υπάρχει ανταγωνισμός. Όχι να είναι καλύτεροι απ’ αυτόν, αλλά να μην υφίσταται για να μπορούν να κάνουν αυτό που γουστάρουν. 

Το έχουν βιώσει πολλά κλαμπ όλο αυτό, μέσω διαιτησιών, μέσω αποφάσεων θεσμικών οργάνων, μέσω λειτουργίας Ομοσπονδίας, μέσω ομάδων που έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από αγώνα σε αγώνα. Έτσι έρχονται οι επιπτώσεις στην κατάκτηση νικών, τίτλων, συν το οικονομικό όφελος φυσικά, που ήταν ανέκαθεν το βασικό ζητούμενο. 

Πέρα απ’ αυτή τη λογική, η διπλή ανάπλαση για όσους εκφράζουν τον Ολυμπιακό είναι μια ευκαιρία που βρέθηκε μπροστά τους. Για απλούς και ξεκάθαρους λόγους. Πρώτα απ’ όλα για να μην στρέφεται το ενδιαφέρον του κόσμου, στα… πιστόλια που έχουν ρίξει στο κράτος και όχι μόνο. Με χρέη που ουδείς αναφέρει τι έγιναν, πότε και πως θα πληρωθούν. 

Επίσης, με υπογραφή Μανώλη Γαβαθιώτη, μάθαμε πως ο Ολυμπιακός απαιτεί τα… τριπλάσια απ’ όσα παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι. Τα τριπλάσια που ήδη έχει πάρει και δε μιλά κανείς, λες και κάνει… τζιζ. 

Μόλις πριν λίγο καιρό ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών για το χώρο που παραχωρήθηκε απ’ το κράτος δίπλα στο ΣΕΦ, προκειμένου να φτιάξει πισίνες ο Ερασιτέχνης ΟΣΦΠ. Έκταση-φιλέτο παραθαλάσσιο. 

Ακόμη και σήμερα, κανείς δεν έχει μάθει τι έγινε με τις οφειλές της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς το ΣΕΦ. Πληρώθηκαν; Δεν πληρώθηκαν; Πόσα ακριβώς ήταν; Το κράτος σφυρίζει αδιάφορα, η διοίκηση του ΣΕΦ αναζητά λεφτά για κουραμπιέδες και η ζωή συνεχίζεται! 

Αυτά είναι πταίσματα όμως. Μπροστά στα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το γήπεδο «Καραϊσκάκης». Εκείνο δηλαδή που τα δάνεια παρέμεναν απλήρωτα και χρειάστηκε οι τράπεζες να τα πουλήσουν με… κούρεμα 50%. Αλήθεια, διαβάσατε κάποιο άρθρο Ολυμπιακογράφου για το ζήτημα αυτό; Όχι. Κι αν διαβάσετε, θα φταίει η προηγούμενη ιδιοκτησιακή κατάσταση της ΠΑΕ και όχι ο «τιτάνας» Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν το λέμε εμείς, έτσι τον αναφέρουν στα… σοβαρά άρθρα τους. 

Ή μήπως διαβάσατε να γίνεται ανάλυση στο ζήτημα των οφειλών απ’ το 2019; Τότε δηλαδή που ολοκληρώθηκε η περίοδος της δωρεάν χρήσης του γηπέδου που ανήκει στην ΕΟΕ θυμίζουμε. Δύο γεμάτα χρόνια και… περπατάμε το τρίτο, με τον Ολυμπιακό να υποχρεούταινα καταβάλει το 15% των εσόδων του απ’ όσα έχουν να κάνουν με το γήπεδο. 

Ποσά που γράφτηκαν στο… χιόνι. Οπότε οι επιστήμονες απ’ το λιμάνι, τώρα είδαν το θέμα της διπλής ανάπλασης να είναι στην επικαιρότητα και το θεώρησαν ευκαιρία. Για να ξεχαστούν τα πολλά στα οποία εμπλέκεται ο Ολυμπιακός και δεν τελειώνουν ποτέ. Αλλά και για να πιεστεί η κυβέρνηση. Με απώτερο σκοπό το κέρδος. Απαιτώντας μέχρι και τα τριπλάσια απ’ όλους τους άλλους! 

Τη στιγμή που ήδη έχουν πάρει τα πενταπλάσια, μόνο και μόνο απ’ την εύνοια σε θέματα εγκαταστάσεων. Χρήματα που χάνει το κράτος, χρήματα που κανείς δεν τα αναζητά. Έχοντας δωρεάν ένα γήπεδο που μέσα σε μια μέρα αποφασίστηκε να χτιστεί το 2004, έχοντας βολευτεί στις φυσικές του έδρες ουσιαστικά. Με μηδενικό κόστος παρότι η ιδιοκτησία δεν είναι δική του! 

Το τι δίνει ο Παναθηναϊκός, ποιες οι συμφωνίες, ποια τα οφέλη του ίδιου του δήμου Αθηναίων, δε θα τα διαβάζετε στα… επιστημονικά τους άρθρα. Απλά είναι το λιγότερο πρόκληση προς την κοινή λογική και την κοινωνία την ίδια, να δείχνουν με το δάχτυλο αυτοί που δεν πληρώνουν ευρώ απ’ αυτά που χρωστούν και ούτε γάτα ούτε ζημιά! 

Αυτοί που απολαμβάνουν εδώ και 18 χρόνια, όσα οι υπόλοιποι σύλλογοι δεν μπορούν γιατί δεν το επέτρεψε κανείς! Γιατί πάντα κάποιο πρόβλημα παρουσιαζόταν. Αντίθετα με το Φαληρικό γήπεδο που φιλοξενεί δωρεάν τον Ολυμπιακό-αφού δεν πληρώνει το παραμικρό-με την ΠΑΕ να απολαμβάνει τα κέρδη κι από πάνω να θεωρεί τον εαυτό της και θιγμένο! 

Πώς ο Ολυμπιακός βλέπει τον Βοτανικό ως ευκαιρία για δικό του κέρδος!
EVENTS