MENU
MATCH REPORT LIVE
SUPERBET ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γήπεδo: Ζωσιμάδες, TV: Cosmotesports 1
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
1 0
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Διαιτητης
  • Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοι
  • Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)
  • Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης)
Τεταρτος
  • Μιχαήλ Ματσιούκας (Αιτ/νίας)
Σκορερς
  • 28 Παμλίδης
Κιτρινες καρτες
  • 43 Κρίζμαν
  • 72 Κάστρο
  • 82 Σκόνδρας
Κιτρινες καρτες
  • 72 Χατζηθεοδωρίδης
  • 91 Ζαχίντ
  • 91 Δώνης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν αποδείχθηκε απλώς σκληρό καρύδι για τον Παναθηναϊκό σήμερα το απόγευμα στους «Ζωσιμάδες», πιστοποιώντας ότι είναι αντίπαλος επιπέδου Superleague 1, αλλά απέκτησε και ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου μετά τη νίκη του με 1-0 χάρη στο γκολ του Παμλίδη στο 27’. 
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις συγκυρίες και κατέκτησαν μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό που ήταν σε άλλο γήπεδο στον υποτίθεται βασικό του στόχο και πλήρωσε το ροτέισον που πραγματοποίησε.   

Ο αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες ήταν για μία ακόμη φορά τέτοια εποχή προβληματικός, καθώς η μία πλευρά του γηπέδου είχε μαζέψει πάγο και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν καλά-καλά να κρατήσουν την ισορροπία τους.


Το γεγονός αυτό επηρέασε σαφώς την ποιότητα του παιχνιδιού που ήταν κακή και δη την ανάπτυξη των δύο αντιπάλων με τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο μπόρεσαν να δημιουργήσουν αρκετά ρήγματα από την, προβληματική ελέω του γηπέδου, δεξιά τους πλευρά (Αποστολόπουλος-Ξύδας), σε αντίθεση με τους «πράσινους» που είχαν πλήρως ανενεργή την αντίστοιχη αριστερή τους πτέρυγα (Χατζηθεοδωρίδης-Χατζηγιοβάνης). 


Οι μεγάλες μπαλιές και τα διωξίματα είχαν την τιμητική τους, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι περισσότερο αποφασιστικός στις προσωπικές μονομαχίες και να εκμεταλλεύεται  ιδανικά τη μοναδική υποσχόμενη ευκαιρία που δημιούργησε στο 28’, χάρη στο ένστικτο του Παμλίδη που αντιλήφθηκε την αλλαγή πορείας της μπάλας από την κόντρα στο σουτ του Κάστρο, κινήθηκε στην πορεία της και άνοιξε το σκορ (1-0). 

Στο συγκεκριμένο διάστημα ο Παναθηναϊκός αγωνίζονταν με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Αποστολάκη, αλλά οι «πράσινοι» δεν διόρθωσαν την τραγική τους εικόνα σε καμία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις τελικές και την κατοχή να είναι οριακά υπέρ των Ηπειρωτών (53%-47%). 


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με την είσοδο του Περέα αντί του ανύπαρκτου Μπεκ και η εικόνα των «πράσινων» βελτιώθηκε αισθητά παρότι ο ΠΑΣ ήταν αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. 

Ο διαιτητής Φωτιάδης στο 61’ αντί για πέναλτι σε χέρι του Παντελάκης έδωσε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Καμπετσή στον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα ενόσω το «τριφύλλι» απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Καμπετσή στο 73’ και αύξανε σταδιακά την πίεση για την ισοφάριση. 
Παρά ταύτα ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο γκολ με τον Παμλίδη στο 87’. 

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ SDNA

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

1 Γιαννίκογλου 7/10
2 Μπουκουβάλας 7/10
4 Παντελάκης 6/10
44 Σκόνδρας 6/10
77 Αποστολόπουλος 7/10
28 Ξύδας 84'’ 7/10
21 Κάστρο 6/10
22 Σιόντης 6/10
7 Καρτάλης 74'’ 6/10
14 Παμλίδης 8/10
10 Κρίζμαν 68'’ 6/10
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
33 Χουτεσιώτης
5 Γώγος
13 Νάουμετς 74'’ 6/10
24 Οικονομόπουλος
26 Πίτου
29 Λεό 68'’ 6/10
80 Λιάσος 84'’

ΔΙΑΤΑΞΗ

  • 1
  • 2
  • 4
  • 44
  • 77
  • 28
  • 21
  • 22
  • 7
  • 14
  • 10

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Αργύρης Γιαννίκης Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-4-2, με τους περισσότερους βασικούς του παίκτες και δίχως κάποια μεγάλη έκπληξη στην επιλογή των προσώπων της ενδεκάδας. Μετά το γκολ του Παμλίδη έδωσε έμφαση στο επιθετικό τρανζίσιον και κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στους πράσινους. Εξαιρετική συνολικά η τακτική η προσέγγισή του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

1 Διούδης 6/10
12 Χατζηθεοδωρίδης 5/10
44 Πούγγουρας 6/10
4 Κολοβέτσιος 5/10
16 Αποστολάκης 29'’ 6/10
8 Δώνης 5/10
30 Νούνες 5/10
17 Μπεκ 46'’ 3/10
10 Ζαχίντ 6/10
11 Χατζηγιοβάνης 74'’ 6/10
99 Καμπετσής 7/10
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
15 Ξενόπουλος
24 Μαυρομμάτης
47 Ζαγαρίτης
21 Κουρμπέλης 29'’ 6/10
18 Μπουζούκης 74'’ 6/10
7 Κολοβός
19 Περέα 46'’ 4/10

ΔΙΑΤΑΞΗ

  • 1
  • 12
  • 44
  • 4
  • 16
  • 8
  • 30
  • 17
  • 10
  • 11
  • 99

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Γιώργος Δώνης Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επέλεξε ως σχηματισμό το 4-2-3-1, πραγματοποιώντας έξι αλλαγές προσώπων σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος. Οι επιλογές που πραγματοποίησε δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Περέα αντί του Μπεκ ο σχηματισμός έγινε 4-4-2, οι πράσινοι βελτιώθηκαν, όχι όμως σε ικανοποιητικό βαθμό.

HIGHLIGHTS

  • 28’

    Σουτ του Κάστρο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Μπεκ και αλλάζει πορεία, ο Παμλίδης μπαίνει σφήνα στο ύψος της μικρή περιοχής και πλασάρει ιδανικά τον Διούδη ανοίγοντας το σκορ (1-0).

  • 56’

    Ο Ζαχίντ τροφοδοτεί ωραία τον Καμπετσή που πλασάρει από το ύψος της περιοχής διαγώνια, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι.

  • 60’

    Εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη, ο Παμλίδης πιάνει γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

  • 61’

    Σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη από αριστερά, ο Παντελάκης σταματάει τη μπάλα με το χέρι αλλά ο διαιτητής Φωτιάδης αντί για πέναλτι δίνει επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Καμπετσή στον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

  • 73’

    Εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ, ο Νούνες κάνει κεφαλιά-πάσα προς τον Καμπετσή που πιάνει μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Γιαννίκογλου κάνει την απόκρουση του ματς παραχωρώντας κόρνερ.

  • 80’

    Ατομική ενέργεια του Ξύδα και σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ.

  • 87’

    Ο Νάουμετς γυρίζει ωραία τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Παμλίδης κάνει την προβολή αλλά η μπάλα περνάει άουτ.

1 ΕΙΚΟΝΑ - 1000 ΛΕΞΕΙΣ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απορούν με την απόφαση του διαιτητή Φωτιάδη στο 61ο λεπτό να μην καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του Παντελάκη, αλλά επιθετικό φάουλ του Καμπετσή στον στόπερ των γηπεδούχων.

TA ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο MVP

14
Γιώργος Παμλίδης
Εκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα με το γκολ που σημείωσε και έκρινε το νικητή, πιστοποιώντας το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει. Πέραν του γκολ ήταν εξαιρετική συνολικά η απόδοσή του και αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων για τα πράσινα μετόπισθεν.

Ο Αδύναμος Κρίκος

17
Ούφε Μπεκ
Εκτός τόπου και χρόνου ο Δανός εξτρέμ του Παναθηναϊκού που πήρε την ευκαιρία από τον προπονητή του για να αγωνιστεί στην αρχική ενδεκάδα, αλλά την πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική, χωρίς να είναι πάντως ο μοναδικός πράσινος που υστέρησε.

Ο Αφανής Ήρωας

1
Μάκης Γιαννίκογλου
Δεν χρειάστηκε να κατεβάσει τα ρολά καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχασε πολλές κραυγαλέες ευκαιρία, πλην όμως η απόκρουση του πραγματοποίησε στο μονοκόμματο σουτ του Καμπετσή στο 73' ήταν εντυπωσιακή και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

SDNA VAR

Ενα αλλά... καραμπινάτο λάθος έκανε ο διαιτητής Φωτιάδης στο σημερινό ματς στους Ζωσιμάδες, με τον μη καταλογισμό πέναλτι στη... μανσέτα του Παντελάκη στο 61'. Δίχως προβλήματα οι βοηθοί του.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

READ MORE

SUPERBET ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι διαιτητές των αγώνων του 2ου προκριματικού γύρου του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας

0
SUPERBET ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρης: Τα φωτα πάνω στους μικρούς ενόψει κυπέλλου

0
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0