MENU

Ο Μητρόπουλος εξοστρακίστηκε, επειδή εμφανίστηκε στο Open. Του Τσιάρτα, το είχαν πάει και ένα παραπέρα. Του κατασχέθηκε το εισιτήριο διαρκείας, επειδή αρθρογράφησε στο SDNA. Déjà vu.

Δεν έχει σημασία, ποιος είσαι. Δεν έχει σημασία, τι είπες/έγραψες. Δεν έχει σημασία καν, εάν αυτό νομίζουμε, πού το είπες/έγραψες. Σημασία έχει μόνον, πότε. Ως πριν δύο χρόνια, ο Τσιάρτας δεν θα είχε κανένα ζήτημα επειδή αρθρογραφεί στο SDNA. Εάν τότε ο Σαββίδης είχε το Open, δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα να εμφανίζονται ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σ’ αυτό. Τώρα, δηλαδή πέρυσι, τέθηκε ζήτημα. Κάποτε είμασταν μαζί, μετά μαλώσαμε. Φιλιώσαμε, κακιώσαμε, τα αμνοερίφια ακολουθούν. Τη διακύμανση της σχέσης.

Ο Μητρόπουλος δεν θα είχε κανένα ζήτημα επίσης, ουδείς θα έδινε σημασία στ’ αλήθεια, εάν τώρα εμφανιζόταν στο κανάλι του Αλαφούζου. Πριν τρία-τέσσερα χρόνια, να εμφανιζόταν ο Μητρόπουλος στον ΣΚΑΪ θα ήταν το αδιανόητο. Μια αιτία πολέμου, εμφύλιου πολέμου, ξεδιάντροπου πολέμου, σαν την τρέχουσα. Κάποτε μαλώναμε, μετά μονοιάσαμε. Κακιώσαμε, φιλιώσαμε, τα αμνοερίφια ακολουθούν. Τη διακύμανση της σχέσης.

Την προηγούμενη σεζόν ήλθαν στο Open, προσκεκλημένοι του Ντέμη Νικολαίδη, ο Γιαννακόπουλος, ο Νικοπολίδης, ο Τζόρτζεβιτς. Δεν θυμάμαι, κανένα πανικό σαν αυτόν εδώ με τον Μητρόπουλο. Πέρυσι, μάλλον δεν είμασταν και τόσο εχθροί όσο είμαστε εφέτος. Ας πούμε ότι πέρυσι είμασταν εχθροί σε ανακωχή, ενώ εφέτος είμαστε εχθροί στα χαρακώματα. Πότε ο κάθε Μητρόπουλος είναι αποδεκτός και πότε αποδιοπομπαίος, καταλήγουμε στον ίδιον παρονομαστή. Τα αμνοερίφια είναι πάντοτε υποχρεωμένα να (παρ)ακολουθούν. Τις διακυμάνσεις των σχέσεων.

Για τη δικαιοσύνη της υπόθεσης, να (ανα)δείξουμε και τη διαφορά προς το καλύτερο. Πέρυσι ο Αγγελος Χαριστέας, με τα μυαλά των αμνοεριφίων, έκανε τοjackpot. Τσιάρτας και Μητρόπουλος, μαζί! Αρθρογραφούσε στο SDNA, εμφανίστηκε (δύο φορές, μία σε σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη κι άλλη μία live στο πλατό της εκπομπής στην Αθήνα) στο Open. Όχι μόνο δεν…εκτοπίστηκε από τον Αρη, αλλ’ ύστερα από μερικούς μήνες έγινε ο αθλητικός διευθυντής του κλαμπ. Εξίσου δεν εκτοπίστηκε τότε από τον Αρη, ο προπονητής Σάββας Παντελίδης που έδωσε συνέντευξη στον Ντέμη αυτοπροσώπως, μες στο Χαριλάου, για το κανάλι του Σαββίδη.

Εύκολα με το στόμα «είναι διαφορετικό να είσαι» ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Πανιώνιος. Στην πραγματική ζωή, πότε-πότε το να διαφέρεις…δεν αντέχεται. Τότε είναι οι στιγμές που προτιμάς να γίνεσαι ζώον σαν τους άλλους, ολόιδιο. Και σου κακοφαίνεται κιόλας, άμα σου το πουν. Μιλώντας για τη δικαιοσύνη της υπόθεσης, η οποία δικαιοσύνη μας οδηγεί τώρα στο να παίρνουμε τα κομμάτια του Τάσου ή του Βασίλη, θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως άλλο τόσο θα μπορούσαν αύριο-μεθαύριο να εμφανιστούν (εάν ποτέ τους καλούσαν) στο κανάλι του Μαρινάκη, ένας Ζαγοράκης ή ένας Τουρσουνίδης δίχως να φοβούνται bullying, διαγραφές, εξορίες κ.λπ.

Να φύγουμε από την αμνοεριφιοειδή φάση μας, και να πάμε να συναντήσουμε τον αυτοσεβασμό. Να έχει πρωτεύουσα σημασία, όχι πού τα λέει, όχι πότε τα λέει, όχι σε ποιον τα λέει, αλλά μονάχα το εάν τα όσα λέει ο κάθε Μητρόπουλος εμπεριέχουν το χαρακτηριστικό του αυτοσεβασμού. Και έτσι, να τον κρίνουμε. Θέλω να σας πω πως η ευτυχέστερη στιγμή της συνεργασίας μου στο δίμηνο Αυγούστου/Σεπτεμβρίου με το PAOK TV, ήταν το επόμενο πρωινό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Που βγήκε στο ράδιο ο πρόεδρος του Παναιτωλικού και είπε πως η αντιμετώπιση της ομάδας του από το κανάλι του ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη που η ομάδα του είχε ποτέ από οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι… 

Φιλιώσαμε, κακιώσαμε, τα αμνοερίφια ακολουθούν
EVENTS