MENU

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο αρχικό σχήμα, στην κατάσταση του Κώστα Φορτούνη που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του, καθώς και στο ζήτημα του Χοσέ Χολέμπας.

Για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς της Β. Ιρλανδίας: «Ναι. Θα υπάρχουν αλλαγές στην ενδεκάδα».

Για το τι σκοπεύει να αλλάξει στο ματς με τους Ούγγρους: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, έχει διαφορετικές τακτικές ανάγκες, είναι το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών, αυτό που θα αλλάξω είναι κάποια πρόσωπα σίγουρα καθώς και ο τρόπος που θα αγωνιστούμε μέσα στην έδρα μας».

Για το τι μπορεί να κάνει ώστε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας: «Νομίζω ότι όταν παίζεις ένα παιχνίδι, το συγκεκριμένο αύριο, δεν περιμένεις τις τελευταίες 24 ώρες να αλλάξεις κάποια πράγματα. Έχουμε μιλήσει ξανά και έχουμε πει ότι δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν η πορεία αυτή της ομάδας. Συμφωνώ ότι υπάρχει ταλέντο στους ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο ανεξάρτητα από το αν είναι μικροί ή μεγάλοι και είναι υποχρεωμένοι από τη στιγμή που παίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι γεγονός ότι φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, είχαμε μάθει τον κόσμο στις επιτυχίες και ίσως η μεγάλη παγίδα να είναι ακριβώς αυτό το πράγμα. Ότι επειδή κερδίζαμε κάποια παιχνίδια ίσως να παραβλέπαμε κάποιες άλλες παραμέτρους του παιχνιδιού.

Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει με αξιοπρέπεια, με υποχρέωση απέναντι σε αυτό που κάνουμε, και κυρίως οι ποδοσφαιριστές με τον τρόπο που αγωνίζονται να τελειώσουμε αυτή τη φάση των προκριματικών και υπάρχει χρόνος αρκετός έτσι ώστε ποδοσφαιριστές με αυτό το ταλέντο, με αυτή την ικανότητα, που παίζουν στις ομάδες που παίζουν, να μπορέσουν να βοηθήσουν. Άρα δεν είναι θέμα 24ώρου, είναι θέμα συνηθειών, φιλοσοφίας και τρόπου που βλέπει κανείς το ποδόσφαιρο».

Για το εάν οι αλλαγές που θα γίνουν σχετίζονται με την απόδοση των παικτών: «Οι αλλαγές που θα γίνουν σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που δεν θα αγωνιστούν είναι γιατί τα παιχνίδια ήταν τόσο κοντά ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να είναι κάποιοι παίκτες φρέσκοι και επίσης γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θέλουμε να δούμε την ικανότητα τους σε ένα παιχνίδι προκριματικών. Τακτικά ο τρόπος με τον οποίο θα αγωνιστούμε θα είναι ένας τρόπος που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά των παικτών, τα πλεονεκτήματα τους με βάση πάντα τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα της Ουγγαρίας. Είναι πάντα ένας συνδυασμός του πως παίζεις εσύ και πως παίζεις ο αντίπαλος».

Για το εάν υπολογίζεται ο Φορτούνης: «Υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα, έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που είχε».

Για τη δυσκολία της αναμέτρησης: «Γνωρίζουμε ότι η ομάδα της Ουγγαρίας θέλει οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι για να έχει ελπίδες να περάσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ξέρουμε τη δυναμικότητά τους, έχουμε παρακολουθήσει τα παιχνίδια τους, έχουμε αναλύσει την ομάδα τους, γνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύνατα τους σημεία και αν και ακούγεται κοινότυπο θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη φορά να παίξουμε για αυτό που είχαμε συνηθίσει τόσο καιρό.

Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε γιατί αυτό που κοιτάμε δεν είναι το πως θα είναι η ομάδα της Ουγγαρίας αλλά το πως θα είμαστε εμείς απέναντι στην ομάδα της Ουγγαρίας. Ελπίζω οι ποδοσφαιριστές που έχουμε να ανταποκριθούν σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Παρόλα αυτά είναι ένα παιχνίδι που παίζουν όλα τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη για το παιχνίδι στην ομάδα της Ουγγαρίας γιατί γνωρίζουμε ότι διεκδικούν την πρόκριση τους σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Για το κίνητρο: «Σίγουρα υπάρχει ένα βάρος από τη στιγμή που δεν έχουμε κερδίσει σαν ομάδα κανένα παιχνίδι στην έδρα μας. Σαφώς το θέμα του κινήτρου είναι κάτι που το έχουμε πει ξανά. Υπάρχουν δυο ειδών κίνητρα ένα το κίνητρο για να πετύχεις και ένα κίνητρο για να αποφύγεις την αποτυχία.

Εμείς έχουμε καταφέρει με τα αποτελέσματα μας και την παρουσία μας να κυνηγάμε να αποφύγουμε την αποτυχία. Αυτό που είχαμε το κίνητρο για να πετύχουμε, να κερδίσουμε, να ευχαριστηθούμε, έχει αντικατασταθεί από το κίνητρο της αποφυγής της αποτυχίας. Φοβόμαστε μην χάσουμε και είναι το μεγάλο μυστικό στην λύση αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Εθνική μας ομάδα».

Για την κίνηση του Χολέμπας: «Εμείς προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Μετά από οποιοδήποτε γεγονός, υπάρχει κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή, του εξηγούμε, μας εξηγεί και είναι πάντα πράγματα που συμβαίνουν σε μια ομάδα τα οποία λύνονται μέσα στην ομάδα. Έτσι όπως το θέτετε σαφώς τους χαιρέτησε πριν, το είδατε ότι τους χαιρέτησε πριν, αλλά σαφώς η αντίδραση του στο τέλος δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και όπως σας εξήγησαν και πριν από την ομοσπονδία η αντίδραση κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική στην ήττα. Ήταν ένα θέμα που ήταν εσωτερικό, κουβεντιάσαμε, ακούσαμε τι μας είπε, του είπαμε τι έπρεπε να πούμε και τελειώνει εκεί».

Τσάνας: «Κυνηγάμε να... αποφύγουμε την αποτυχία»
EVENTS