MENU

Και πάμε στο προκείμενο... Αναφερόμαστε στο δεξιό μπακ της Σπόρτινγκ, Ρικάρντο Εσγκάιο, ο οποίος δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Ρούμπεν Αμορίμ και βρίσκεται σύμφωνα με το maisfutebol στο στόχαστρο «ελληνικής και τουρκικής ομάδας».

Βάσει του ρεπορτάζ, ο 31χρονος μπακ που αγοράστηκε πριν απο τρία χρόνια από την Μπράγκα έναντι 5,5 εκατ. ευρώ και έχει συμβόλαιο έως το 2026, δεν υπολογίζεται από τον Αμορίμ για την επόμενη σεζόν και είναι «διαπραγματεύσιμος». Όπως λέγεται, μάλιστα, η Σπόρτινγκ δεν αποκλείεται να πει το «ναι» σε ένα από δύο έως τρία εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Ο 31χρονος μπακ έχει αγωνιστεί σε 129 ματς με την φανέλα της Σπόρτινγκ, έχει δώσει 15 ασίστ και έχει σκοράρει μία φορά.

Τώρα το ποια μπορεί να είναι η ελληνική ομάδα; Η ΑΕΚ δεδομένα αναζητεί μπακ και στην Πορτογαλία εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να είναι αυτή λόγω Μπρούνο Άλβες. Αλλά και πάλι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Εκτίμηση των Ιβήρων, άλλωστε, συνιστά και όχι κάτι συγκεκριμένο, κάτι στάνταρ, κάτι πιο επίσημο.

Πάντως είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία. Και είναι χαρακτηριστικό πως φέτος αγωνίστηκε σε 47 ματς με τη Σπόρτινγκ σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 2.538 λεπτά με 4 ασίστ.

Όσο για τις αποδοχές του παίκτη, δεν είναι απαγορευτικές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αμείβεται με περίπου 900.000 ευρώ τον χρόνο.

«Πρόταση από Ελλάδα και Τουρκία στον μπακ της Σπόρτινγκ, Εσγκάιο» - Τι εκτιμούν οι Πορτογάλοι (pic)