MENU
Χρόνος ανάγνωσης 13’

Παπαπέτρου στο SDNA: «Αυτή είναι η αλήθεια για Σφαιρόπουλο και Αγραβάνη»

0

Δίχως άλλο, το κεντρικό μπασκετικό πρόσωπο το καλοκαίρι, που σιγά σιγά φεύγει, ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που πήρε την πολύ δύσκολη απόφαση να αφήσει μετά από πέντε χρόνια τον Ολυμπιακό και να ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Στο πλαίσιο της Media Day του «τριφυλλιού» την Δευτέρα, που μας πέρασε, μιλήσαμε με τον «Πάπι» και είχε να πει πολλά, μα πάρα πολλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον περιμέναμε τόσο αναλυτικό. Μας διέψευσε όμως και δεν σταματούσε, που λέει ο λόγος. Και ανάμεσα σε αυτά, που είπε, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, στην διαμάχη του με τον Δημήτρη Αγραβάνη και βέβαια στο νέο τεράστιο κεφάλαιο, που ξεκίνησε στην καριέρα του. Δηλώνει απόλυτα ευτυχισμένος, που φοράει πλέον τα «πράσινα» και αποθεώνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τους αφούς Αγγελόπουλους, αλλά και πρώην του συμπαίκτες στον Ολυμπιακό.

Προσδεθείτε, λοιπόν, και διαβάστε τα πολλά και ιδιαίτερα πράγματα, που είπε στο SDNA ο διεθνής σμολ-φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Στα 24 σου έχεις κάνει δύο μετακινήσεις και οι δύο είχαν μεγάλη περιπέτεια. Το 2013 όταν άφησες την τελευταία στιγμή το Τέξας για να πας στον Ολυμπιακό και τώρα βεβαίως, αποφασίζοντας να φύγεις από τον Πειραιά για τον Παναθηναϊκό.

«Σίγουρα πρόκειται για δύο μεγάλες αποφάσεις, δύο μεγάλες μετακινήσεις. Διαφορετικές, όμως, μεταξύ τους. Δεν μετανοιώνω για κάτι στη ζωή μου. Εμαθα πολλά πράγματα πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό και αυτή την στιγμή νοιώθω έτοιμος για αυτό το βήμα και την συνέχεια της καριέρας μου στον Παναθηναϊκό».

Για να πάρουμε τα πράγματα με την χρονολογική σειρά. Πες μας πρώτα για το καλοκαίρι του 2013 και το πως πήγες στον Ολυμπιακό, γιατί έχουν ακουστεί πολλά.

«Ηταν το βράδυ πριν φύγω για να επιστρέψω στις ΗΠΑ και το Τέξας, για να κάνω την δεύτερή μου χρονιά εκεί. Ημουν σίγουρος ότι θα γυρίσω στην Αμερική. Ο Ολυμπιακός με είχε προσεγγίσει και πιο πριν, αλλά έκανε και μία ακόμη προσπάθεια, λίγες ώρες πριν πετάξω. Με βοήθησε η νέα προσέγγιση να αλλάξω το σκεπτικό μου και το μυαλό μου, και να αποφασίσω εν τέλει να πάω στον Ολυμπιακό».

Είπες ότι δεν μετανιώνεις για τίποτα. Επιμένεις, έχοντας περάσει τόσα χρόνια, ότι δεν θα ήταν καλύτερο να έχεις συνεχίσει την αμερικάνική σου πορεία; «Είπα ότι δεν μετανιώνω και δεν θέλω να μετανιώνω. Σίγουρα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να έχουν κυλήσει διαφορετικά. Ομως οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μου, εγώ το παίρνω ως μάθημα και συνεχίζω».

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΒΑ»

Μιλήσαμε για Αμερική και το καλοκαίρι βγήκε στην επιφάνεια ενδιαφέρον των Μπόστον Σέλτικς. Πως έχει ακριβώς το θέμα;

«Υπήρχε ενδιαφέρον. Εγώ προσωπικά θέλω εκεί, που είμαι, να παίζω. Θέλω να μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου να πετύχει. Δεν το συζητάμε καν, το ΝΒΑ είναι το όνειρο καθε αθλητή. Αλλά καλό είναι να βρεθείς και να πας εκεί, όταν πραγματικά νοιώθεις έτοιμος και όταν πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις και σου δοθεί η ανάλογη ευκαιρία. Νομίζω ότι αυτή η στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη για μένα και για αυτό δεν το σκέφτηκα και τόσο πολύ».

Επιστρέφοντας στο 2013, τι σε έκανε την τελευταία στιγμή να αλλάξεις μυαλό και να πας στον Ολυμπιακό. Ησουν με τα εισιτήρια στο χέρι για τις ΗΠΑ και όμως δεν τα χρησιμοποίησες....

«Δεν ήμουν επαγγελματίας τότε και το δέλεαρ να παίξω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα ήταν πολύ σημαντικό. Υπήρχαν άλλες προτεραιότητες τότε και για αυτό υπέγραψα».

Είχε ενδιαφερθεί τότε ο Παναθηναϊκός;

«Ναι υπήρχε ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, διαφορετική η ομάδα, διαφορετικό το στήσιμο και έκρινα ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μένα».

«ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑ»

Πάμε και στο φετινό καλοκαίρι, στη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό. Στις 3 Ιουλίου βρέθηκε ο ατζέντης σου με τα αφεντικά του Ολυμπιακού, στις 6 Ιουλίου έκανες εσύ ραντεβού με τους Αγγελόπουλους και στο τέλος της συνάντησης αυτής είπες ότι «το κλίμα είναι θετικό, όλα καλά». Τελικά πήγες στον Παναθηναϊκό. Τι έγινε;

«Κοιτάξτε, εγώ με τους προέδρους είχα εξαιρετική σχέση τα πέντε χρόνια. Προφανώς τους ευχαριστώ για όσα έκαναν για μένα και την οικογένειά μου. Κατάφεραμε σημαντικά πράγματα με τον Ολυμπιακό, πήραμε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, πήγαμε σε δύο φάιναλ-φορ, δύο τελικούς Ευρωλίγκας. Αυτά δεν ξεχνιούνται και δεν διαγράφονται. Από κει και πέρα, δεν κρατάω κακία σε κανέναν και εννοείται ότι με τους προέδρους υπήρχε συννενόηση από την πρώτη στιγμή. Οι ίδιοι γνωρίζουν τους λόγους, για τους οποίους ήθελα να φύγω από την ομάδα. Για αυτό το λόγο πήγα και συναντήθηκα μαζί τους, τους εξέθεσα τους προβληματισμούς μου και πήρα την απόφασή μου. Εννοείται πως συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα, δεν τσακώθηκα με κανέναν και νομίζω ότι οποιοσδήποτε ξέρει τι συνέβη και το έχει ζήσει από μέσα, δεν το παρεξήγησε καθόλου. Οπότε, σίγουρα τους ευχαριστώ για αυτά τα πέντε χρόνια, εύχομαι το καλύτερο για αυτούς, αλλά κι εγώ έπρεπε να κάνω αυτό, που ένοιωθα καλύτερο για μένα, αυτό, που μου έλεγε η καρδιά μου».

«ΚΥΡΙΟΣ Ο ΜΠΛΑΤ»

Αρχικά μίλησες με τον Μπλατ, στη συνέχεια έγιναν τα δύο ραντεβού, το οικονομικό έπαιξε ρόλο;

«Το πρόβλημά μου δεν ήταν οικονομικό. Δεν είμαι άνθρωπος, που ζητάει παραπάνω χρήματα ή πάει να διαπραγματευτεί να βγάλει κάτι παραπάνω. 'Η να βάλει τις δύο ομάδες σε ανταγωνισμό. Δεν το έκανα ποτέ αυτό και οποιοσδήποτε να ήθελε να το κάνει από τους ανθρώπους, που είναι δίπλα μου, δεν θα τον άφηνα. Δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας. Από κει και πέρα, ο μόνος μου προβληματισμός ήταν η ψυχική μου ηρεμία και το που είμαι πιο πολύ χαρούμενος. Και σίγουρα αυτός ήταν ο οδηγός για μένα, όσον αφορά στην απόφασή μου. Σίγουρα πολλά πράγματα αλλάξανε με τον Μπλατ. Ξέρω ότι είναι ένας μεγάλος προπονητής. Μίλησα μαζί του και αυτός ήταν κύριος μαζί μου. Αλλά από κει και πέρα και πολλά πράγματα στο δικό μου το μυαλό δεν μπορούσα να τα δω αλλιώς».

Ακόμη, δηλαδή, και με την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό, ήσουν πεπεισμένος ότι έπρεπε να φύγεις...

«Από την στιγμή, που τελείωσε το πρωτάθλημα, ένοιωθα ότι ήθελα να αλλάξω μία κατάσταση για να βρεθώ σε μία άλλη κατάσταση,να βρεθώ κάπου διαφορετικά. Δεν ήξερα ότι θα είναι ο Παναθηναϊκός. Προφανώς ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα και το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή ήταν πάρα πολύ κόσμιο και με τον σωστό τρόπο. Και μετά από ένα σημείο ήταν μία από τις ομάδες, στις οποίες σκεφτόμουν να μετακινηθώ. Εν τέλει έγινε έτσι, ήρθα εδώ και είμαι χαρούμενος».

«ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ»

Στον Ολυμπιακό γιατί δεν ήσουν πλέον χαρούμενος; Ο χρόνος συμμετοχής σου ήταν «αγκάθι» ή μάλλον ο τρόπος χρησιμοποίησής σου;

«Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος, που να απαιτεί να παίξει κάποιο συγκεκριμένο χρόνο. Δεν υπάρχει απαίτηση ούτε για χρόνο, ούτε για τίποτα. Το μόνο, που ζητάς ως αθλητής είναι να έχεις έναν προπονητή, που θα είναι δίκαιος, που θα σου δώσει αυτό, που αξίζεις, θα καταλαβαίνει τι παίκτης είσαι και ποια είναι τα δυνατά και τα αδυνατά σου σημεία, Και να προσπαθεί να τα βάλει αυτά μέσα στο παιχνίδι. Εγώ από την πρώτη στιγμή, που μίλησα με τον κόουτς Πασκουάλ, με έπεισε για τον τρόπο, που με βλέπει, με έπεισε για τον τρόπο, που σκέφτεται την ομάδα. Και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για μένα».

«ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ»

Πολλοί λένε ότι δεν είχες καλές σχέσεις με τον πρώην προπονητή του, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

«Δεν είναι θέμα σχέσεων, δεν είναι τέτοιο θέμα. Επειδή πολλά ακούγονται και επειδή πολλοί βγαίνουν και λένε διάφορα, μάλιστα πρόσφατα είδα και ότι ο κόουτς (σ.σ. Σφαιρόπουλος) απάντησε στον Στρέλνιεκς για κάτι, που είχε πει ο Γιάνις, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Πολλά πράγματα σαν αθλητής τα βλέπεις διαφορετικά στην καριέρα σου, σαν προπονητής τα βλέπεις διαφορετικά. Ο καθένας τα βλέπει από την δική του οπτική γωνία. Ετσι και εγώ τα βλέπω από την δική μου οπτική γωνία. Μερικά πράγματα ξέρω ότι τα δουλεύω σωστά και θέλω να τα βρω στη καριέρα μου και τα κυνηγάω, ο κόουτς προφανώς έχει τις δικές του σκέψεις για το πως βλέπει το μπάσκετ και το πως χειρίζεται μία ομάδα και αυτό είναι απόλυτα οκ. Από κει και πέρα, όταν είσαι ελεύθερος, θες να πηγαίνεις και να παίρνεις αποφάσεις, που θα σε κάνουν χαρούμενο. Δεν μπορείς να μένεις κάπου, που νοιώθεις ότι δεν σε γεμίζει».

Αρα η ουσία είναι ότι περίμενες καλύτερη διαχείριση από τον Σφαιρόπουλο

«Δεν υπάρχει θέμα να συζητήσουμε για αυτό, που έχει περάσει. Ο, τι έγινε, έγινε. Ο κόουτς άθελά του ή όχι με έκανε καλύτερο σε πολλά πράγματα. Με βοήθησε σε πολλά πράγματα. Και πραγματικά έχω γίνει και καλύτερος μπασκετμπολίστας και πιο σκληρός αθλητής».

Εχεις προοδεύσει τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτοί, που σε βλέπουν από μικρό, λένε ότι θα έπρεπε να έχεις βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Ποια είναι η άποψή σου;

«Δεν υπάρχει κριτήριο προς το παρόν. Κριτήριο θα υπάρχει, όταν θα τελειώσει η καριέρα. Κριτήριο θα υπάρχει όταν κλείσουν όλα τα κεφάλαια. Και τότε ναι, κάθεσαι και λες έκανα αυτό, που μπορούσα, δεν έκανα κάτι άλλο. Σίγουρα, μερικά πράγματα συνέβησαν διαφορετικά από ό, τι ήθελα, πέρασα δυσκολίες, έχασα και μία σεζόν με τον μεγάλο τραυματισμό, που είχα, Πολλά πράγματα δεν ήρθαν ακριβώς όπως τα ονειρεύεσαι, αλλά το θέμα είναι πως συνεχίζεις, τι γίνεται από δω και πέρα και νοιώθω πανέτοιμος για τη συνέχεια».

Πως είναι οι πρώτες σου μέρες στον Παναθηναϊκό;

«Νοιώθω πολύ οικεία. Οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και ο κόσμος του Παναθηναϊκού με έχει αγκαλιάσει. Τους ευχαριστώ για αυτό, με έχουν κάνει να νοιώθω πάρα πολύ όμορφα. Και περιμένω πως και πως να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια».

Ποιο θα είναι το αγωνιστικό μήκος κύματος του Παναθηναϊκού;

«Είναι μία πλήρης ομάδα σε πολλά στοιχεία. Συνδυάζει πολλά πράγματα. Νομίζω θα είναι πιο σκληρή ομάδα αμυντικά από ό, τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Και με πολύ ταλέντο επιθετικά και με πολύ ελκυστικό μπάσκετ, τρανζίσιον παιχνίδι και με διαφορετικούς παίκτες, που μπορούν να χτυπήσουν σε διαφορετικά σημεία του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα χαρεί αυτό, που θα δει».

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει με τον Ολυμπιακό, που ήσουν, υπό την έννοια ότι υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο;

«Σίγουρα υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ, πάντως, να μιλήσω για ομοιότητες και διαφορές. Στον Ολυμπιακό ήμουν πέντε χρόνια, στον Παναθηναϊκό είμαι λίγο καιρό, δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία συγκρίσεων. Το μόνο, που ξέρω είναι ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει μία πολύ καλή λειτουργία και ένα σύστημα από όλους, που πραγματικά βοηθάει τους παίκτες και την ομάδα να πετύχει».

Ο πατέρας του, ο Αργύρης, έπαιξε στον Παναθηναϊκό για χρόνια ολόκληρα. Επαιξε ρόλο αυτό στην τελική σου απόφαση;

«Δεν έπαιξε κάποιο ρόλο. Είναι ωραίο για τον κόσμο και την ιστορία αυτό το γεγονός. Αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η ομάδα, που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τις δικές μου προσδοκίες, με αυτό, που θέλω να κάνω στην καριέρα μου, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να συνεργαστούμε. Ο πατέρας μου έχει παίξει και σε άλλες ομάδες, που εγώ μπορεί να μην παίξω. Εγώ έκανα συνειδητή επιλογή, ήξερα, που ερχόμουνα».

Βλέποντας τον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια από το αντίπαλο στρατόπεδο, ποιος πιστεύεις ότι ήταν ο λόγος, που έχει να πάει από το 2012 στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας;

«Οπως τα έβλεπα από μακριά, από τον Παναθηναϊκό έλειπε το έντονο ελληνικό στοιχείο. Οι Ελληνες παίκτες πονάνε πιο πολύ την ομάδα από τους ξένους. Ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει γύρω γύρω. Ακούνε τι συμβαίνει, την κριτική, την γκρίνια. Το ένα, το άλλο. Οι ξένοι έρχονται, παίζουν και φεύγουν. Είναι κάπως διαφορετικό. Δεν λέω ότι δεν ενδιαφέρονται, ότι δεν τους νοιάζει, αλλά είναι διαφορετικό για μας, που θα το ζήσουμε και το καλοκαίρι, αλλά και την επόμενη σεζόν. Και θα το ζήσουμε γενικά στο πετσί μας, στη καθημερινοτητά μας. Νομιζω ότι αυτό έλειπε από τον Παναθηναϊκό και τον πόνεσε. Ενώ είχε πολύ ταλέντο στους ξένους. Αυτό πλέον έχει φτιαχτεί. Υπάρχει ελληνικό στοιχείο με προοπτική για τα επόμενα χρόνια. Και σίγουρα οι ξένοι, που πλαισιώνουν την ομάδα είναι πάρα πολύ ποιοτικοί και αξιόλογοι».

Με Φενέρ, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ να φαίνονται πιο μπροστά (λόγω μπάτζετ και όχι μόνο), τι ελπίζουν οι υπόλοιπες ομάδες στην Ευρωλίγκα;

«Είναι πολύ δύσκολη η ιστορία πρόκρισης στο φάιναλ-φορ. Πιστεύω, πάντως, στην ομάδα μας και έχουμε εξίσου δυνατό σύνολο. Μπορούμε να κοιτάξουμε όλες τις ομάδες στα μάτια. Και στην Ευρωλίγκα έχει αποδειχθεί ότι όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Δεν μας θεωρώ υποδεέστερους, μας θεωρώ μία δυνατή ομάδα. Πρέπει εννοείται να κάνουμε φοβερή δουλειά, να δουλέψουμε πιο σκληρά από όλες τις άλλες ομάδες για να παρουσιάσουμε μία εικόνα, που θα είναι η καλύτερη δυνατή. Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ, τα πάντα κρίνονται μέσα στο παρκέ».

Ποιος σου είπε το κάτι παραπάνω για να πας στον Παναθηναϊκό; Ποιες άλλες προτάσεις είχες το καλοκαίρι;

«Κανένας δεν μου είπε. Υπήρχαν ομάδες, είχα προτάσεις από Τουρκία, από διαφορετικές ομάδες. Αυτό, που υπήρχε, είναι τι θα κάνει τον Ιωάννη να είναι χαρούμενος. Δεν μίλησα με κανέναν, πιστευτό ή όχι. Ούτε με τον πατέρα μου δηλαδή. Ούτε φίλοι μου, ούτε ο αδερφός μου με επηρέασαν. Είναι μία απόφαση, που πρέπει να την παίρνεις μόνος σου, γιατί εσύ θα την κοιτάξεις στα μάτια και θα πρέπει να την υποστηρίξεις στο μέλλον. Την πήρα καθαρά μόνος μου. Ηξερα το τι θα συνεπάγεται με αυτή την απόφαση και νομίζω ότι είμαι καλά προετοιμασμένος για όλα».

Οι φίλοι σου τι λένε; Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί. Σε πειράζουν;

«Σίγουρα. Υπάρχει αυτό το πράγμα. Με πειράζουν οι φίλοι μου. Υπάρχει αλήθεια είναι μία ατμοσφαίρα γύρω γύρω από τους Ολυμπιακούς, αλλά δόξα τω Θεώ υπάρχουν και Ολυμπιακοί, που με βρίσκουν, με πετυχαίνουν στον δρόμο και μου μιλάνε πολύ ωραία. Και καταλαβαίνουν το αντικειμενικό του πράγματος. Και αναγνωρίζουν ότι πέντε χρόνια έδωσα ό,τι μπορούσα για αυτή την ομάδα. Υπήρχαν και επιτυχία και αποτυχίες, αλλά αναγνωρίζουν το οτιδήποτε έχει συμβεί αυτά τα πέντε χρόνια».

Η επιστροφή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως αντίπαλος του Ολυμπιακού πόσο είναι στο μυαλό σου;

«Εντάξει, είμαι ΟΚ με αυτό. Νομίζω ότι θα είναι όπως την περιμένω. Ο καθένας μπορεί να έρθει στο γήπεδο και να κάνει ό, τι θέλει. Εγώ συγκεντρώνομαι στην ομάδα μου, κοιτάζω να δουλεύω κάθε μέρα όσο πιο σκληρά γίνεται. Και όταν έρθει εκείνη η μέρα, θα είμαι πανέτοιμος για αυτό το παιχνίδι, θα είναι και η ομάδα του το ίδιο, και στόχος θα είναι να κερδίσουμε ένα ακόμη ματς».

Μετά την μεταγραφή, ο πατέρας σου τι σου είπε;

«Ηταν χαρούμενος, γιατί έκανα μία συνειδητή επιλογή. Εκανα μία επιλογή με γνώμονα τι με κάνει ευτυχισμένο, με γνώμονα το καλύτερο για την καριέρα μου. Οποιαδήποτε επιλογή και να έκανα, πάντως, θα με στήριζε, ο πατέρας μου είναι».

«ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΑΒΑΝΗ»

Ζήσαμε την διαμάχη σου με τον Δημήτρη Αγραβάνη. Και ρωτάει ο κόσμος: είχατε κακές σχέσεις στον Ολυμπιακό;

«Οχι. Δεν είχαμε κακές σχέσεις. Δεν είναι κάτι το οποίο θέλω να συζητήσω. Είπε κάτι, όταν κάποιος λέει κάτι δύο, τρεις, πέντε φορές, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Εγώ δεν έχω όρεξη να δοθεί συνέχεια σε αυτό το πράγμα. Δεν υπήρχαν, όμως, κακές σχέσεις, ούτε υπήρχε κάτι το οποίο έπρεπε να συμβεί. Εγώ είδα συμπεριφορές του Πρίντεζη, του Σπανούλη, είδα συμπεριφορές ανθρώπων πάρα πολύ επιτυχημένων, ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία, του Παπανικολάου, που έδειξαν και εξωτερίκευσαν στον κόσμο το πως πραγματικά έχουν τα πράγματα. Υποστήριξαν και κατάλαβαν την απόφασή μου. Και αυτό μου είναι αρκετό».

Στον επίλογο της συζήτησής μας, ζητήσαμε από τον Ιωάννη Παπαπέτρου να μας πει δύο κουβέντες για ανθρώπους, που έχουν παίξει ρόλο (άλλοι μεγαλύτερο, άλλοι μικρότερο) στην μέχρι τώρα πορεία του. Ιδού τι είπε:

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Είναι κύριος προς το παρόν σε μένα. Με έχει αγκαλιάσει, με έχει υποδεχθεί στην ομάδα με τον καλύτερο τρόπο».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: «Επίσης δύο άνθρωποι πολύ σημαντικοί. Εχουν προσφέρει πολλά στην οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων».

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Προπονητής μου για τέσσερα χρόνια. Με έμαθε πολλά. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Βασίλης Σπανούλης: «Ηγέτης και από τους πιο επαγγελματίες ανθρώπους, που έχω δει».

Κώστας Παπανικολάου: «Είναι πολύ καλός μου φίλος. Πολύ καλός αθλητής και εξαιρετικός χαρακτήρας».

Νικ Καλάθης: «Εξαιρετικός ηγέτης. Πάρα πολύ καλός παίκτης, πολύ καλός άνθρωπος, νοιάζεται για τους συμπαίκτες του».

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Προπονητής μου για έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, ήταν αυτός, που με έφερε στον Ολυμπιακό. Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του και για ό, τι έκανε για μένα και με βοήθησε στη καριέρα μου».

Γιώργος Πρίντεζης: «Είναι κουμπάρος μου. Είμαστε πολύ φίλοι, είναι εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός επαγγελματίας».

Νίκος Παππάς: «Ο Νίκος είναι ένα διαφορετικό παιδί. Πολύ καλόψυχος, παρεξηγημένος σε πολλά πράγματα, αλλά πραγματικά είναι καλό παιδί».

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης είναι υπόδειγμα αθλητή, με αυτά, που έχει καταφέρει στη καριέρα του. Είναι παράδειγμα για όλους μας και του εύχομαι τα καλύτερα και να συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά».

Παπαπέτρου στο SDNA: «Αυτή είναι η αλήθεια για Σφαιρόπουλο και Αγραβάνη»