MENU
 • Χάλια η ΑΕΚ στο μπάσκετ, δεν βλέπεται. Δεν εξετάζω εδώ τα πως και τα γιατί, υπάρχουν σαφώς και προβλήματα με τραυματισμούς και ασθένειες, κάτι που πάει σερί την ΑΕΚ εδώ κι ένα χρόνο. Εξετάζω το αποτέλεσμα, αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε δεν είναι ωραίο. Προκαλεί προβληματισμό ως και στενοχώρια.

 • Αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλα όσα κρύβονται πίσω από αυτό που εμείς βλέπουμε στο γήπεδο. Όλη την κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο η ομάδα. Και με δικές της ευθύνες σίγουρα, όμως τα ζητήματα ειδικά με το γήπεδο, για τα οποία δέχεται και κριτική δεν είναι δική της ευθύνη. Μόνο με λύσεις που έχουν βρεθεί με κάθε δυνατό τρόπο, συνδέεται εδώ η ΑΕΚ.

 • Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (κάποτε θα φτάναμε εδώ, αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτή) η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει έδρα ένα γήπεδο εκτός αστικού ιστού, το οποίο της παραδόθηκε σε εξαιρετικά κακή κατάσταση.

 • Σε κάθε περίπτωση φαίνεται το θέμα της έδρας να είναι κομβικό με γνώμονα την σταθερότητα μελλοντικά κι αφού ο Μάκης Αγγελόπουλος αυτό επέλεξε να παλέψει, αυτό πρέπει να πετύχει.

 • Αλλά προσέξτε... Προσπαθεί να φτιάξει ομάδα με λίγα λεφτά πλέον, υπάρχουν μεγάλες οφειλές και ένα γήπεδο σε κάκιστη κατάσταση, που προς το παρόν μόνη της προσπαθεί να το κάνει κανονική έδρα. Η ΑΕΚ ως τώρα δίνει χρήματα για να καλύψει «τρύπες» του κράτους.

 • Βγαίνει το κονδύλι από την Περιφέρεια, την βαράνε από δυο πλευρές. Από τη μία για αντιπολίτευση στον Πατούλη εντός Περιφέρειας. Από την άλλη, οι γνωστοί. Που είτε μιλάμε για ποδοσφαιρικούς είτε για μπασκετικούς, όταν δουν άλλη ομάδα να προσπαθεί και να είναι κοντά σε λύση σε βασικά ζητήματα υποδομών, ειδικά γήπεδο, αρχίζουν τον πόλεμο.

 • Μιλάμε για λυσσαλέα μάχη από πλευράς επικοινωνίας επιρροής του ΟΣΦΠ, με επιθέσεις κατά ΑΕΚ και Πατούλη, σταθερά εδώ και μήνες. Ο μικρόκοσμος του αθλήματος, ξέρει. Μάχη με γνωστά «κανόνια» των πληκτρολογίων μπροστά. Με συκοφαντίες και ψέματα.

 • Ξέφυγαν δε μετά την πετυχημένη πρεμιέρα με την Λάρισα. Ξέφυγαν τελείως. Είδα ποσταρίσματα, δημοσιεύματα, γεμάτα ειρωνεία και «χολή» για το πρόβλημα με την οροφή. Ειρωνεία και χολή για την ΑΕΚ. Όχι για όσους έχουν ευθύνη για τα όποια προβλήματα. Να σημειωθεί πως το ρεπορτάζ για το πρόβλημα στην τηλεόραση της Cosmote είχε γίνει πριν το ματς με την Λάρισα, αλλά προβλήθηκε μετά. Έτσι, παρά το γεγονός πως η πρεμιέρα υπήρξε απολυτα πετυχημένη, η εντύπωση που έμεινε ήταν πως η ΑΕΚ άνοιξε το γήπεδο εν μέσω... πλημμύρας εντός του. Δεν ήταν έτσι.

 • Εγώ ρωτάω: Με την τελευταία κακοκαιρία, ποια κλειστά αντιμετώπισαν περισσότερα προβλήματα; Το ΣΕΦ είχε προβλήματα; Περισσότερα ή λιγότερα από το κλείστο στα Λιόσια; Το ΟΑΚΑ;

 • Αυτό το κλειστό υπάρχει από την Ολυμπιάδα του 2004. Τόσες κυβερνήσεις τι έκαναν για την οροφή του; Και γιατί θα πρέπει να πληρώσει η ΑΕΚ ΚΑΙ για την οροφή; Πως γινόταν τόσα χρόνια σε μη αδειοδοτημένο γήπεδο (το αδειοδότησε η Περιφέρεια για την ΑΕΚ μόλις τον Σεπτέμβριο και μετά τις βελτιώσεις που έκανε η Ένωση), αγώνες Χάντμπολ, Πάλης, άλλων αθλημάτων και διάφορες εκδηλώσεις;

 • Η ΑΕΚ στην κατάσταση που βρίσκεται, έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατόν από την πλευρά της. Περιμένει τώρα από την Διοίκηση του ΣΕΦ, που έχει προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις 900 χιλιάδες για να γίνουν τα βελτιωτικά έργα που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Στις 900 χιλιάδες περιλαμβάνεται και ο φωτισμός, που είναι πάλι ευθύνη ετών της Πολιτείας.

 • Η ΑΕΚ θα κάνει βελτιώσεις και στην οροφή, αλλά δεν έχει περιθώριο για σοβαρές παρεμβάσεις.

 • Δεν είναι φυσικά μόνο αυτά τα προβλήματα. Η ΑΕΚ έχει και τα ban. Αυτά που εμφανίστηκαν τώρα και θα έρθουν κι άλλα. Πλήρωσε η ΑΕΚ εκεί που έπρεπε για να μπορεί να έχει ομάδα, να βγάλει δελτία. Αλλά έχει μαραθώνιο ακόμη μπροστά της. Είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

 • Βέβαια αλλό αυτό κι άλλο να σπιλώνεται η προσπάθεια της για να βγάλει πιστοποιητικό. Με Αγγελόπουλο (οικονομικά) και Αλεξίου (νομικά) να δίνουν μάχη. Τι δουλειά έχουν τα ban με το πιστοποιητικό; Δεν ενδιαφέρουν την Ε.Ε.Α τα ban. Είναι ζητήματα ΕΟΚ και FIBA.

 • Για να το συνοψίσω. Φυσικά κανείς δεν φταίει στην ΑΕΚ για το γεγονός πως έχει φτάσει σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά κατάσταση. Εδώ πρέπει να πας πίσω σε επιλογές που έχουν γίνει σε βάθος χρόνου, στρατηγικές και μεμονωμένες. Που μαζεύτηκαν και μαζεύτηκαν κι οδήγησαν τώρα σε αποπνικτική σχεδόν κατάσταση. Όπως και στην αρνητική επίδραση της πανδημίας, στα επιχειρηματικά του Μάκη Αγγελόπουλου.

 • Αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο σίγουρα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με αυτή την κατάσταση και ίσως αυτό υποχρεώνει για φέτος τουλάχιστον, να επικρατήσει η λογική του μικρότερου κακού. Φυσικά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και λάθος επιλογές, μέσα στα οικονομικά πλαίσια που ήταν υποχρεωμένη να κινηθεί η ομάδα. Φαίνεται πως υπάρχουν. Κάποιες ίσως και υποχρεωτικές, αλλά επίσης δεν είναι της παρούσης...

 • Ο οποίος Αγγελόπουλος όμως, παραμένει ο ένας και μοναδικός λόγος που μιλάμε σήμερα για μπασκετική ΑΕΚ ως κάτι υπαρκτό, που αγωνίζεται σε όσο πιο υψηλό επίπεδο επιτρέπει η κατάσταση διεθνώς στο μπάσκετ και που έχει πίσω της από το 2014 μέχρι σήμερα και τέσσερα τρόπαια, εγχώρια και διεθνή. Ειδικά τα εγχώρια μέσα σε συνθήκες απόλυτα αθέμιτου ανταγωνισμού.

 • Όσα λάθη και να έχουν γίνει, εδώ που φτάσαμε, ο Αγγελόπουλος θεωρεί (και θα έχει τους λόγους του σίγουρα) το γηπεδικό απόλυτα κομβικό. Γι' αυτό στέκομαι και τόσο πολύ σε αυτό σήμερα, κάνοντας στην άκρη το γεγονός πως η ψυχολογία του κόσμου τώρα, στην παρούσα συγκυρία, δυστυχώς φυσιολογικά καθορίζεται από την εικόνα που βλέπει στο παρκέ.

 • Αλλά το γεγονός πως η φετινή σεζόν πολύ πιθανό θα μας στενοχωρούσε σε σχέση με προηγούμενες, έπρεπε να το ξέρουμε.

 

 

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έχουν εξοντώσει την ΑΕΚ για τα Λιόσια, μέσα και σε όλα τ΄ άλλα...
EVENTS