MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROLEAGUE
Nova Sports 5
27η αγωνιστική / Belgrade Arena
Crvena Zvezda
CRVENA ZVEZDA
82 83
Maccabi Tel Aviv
MACCABI TEL AVIV
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Λοτερμόσερ - Κονσταντίνοφς - Ρόσι
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τρία χαμένα σουτ σε 10'' στο φινάλε ήταν αυτά που κόστισαν στον Ερυθρό Αστέρα, που άγγιξε την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε στο 16-11 και εκτός εξάδας. Αντίθετα, η Μακάμπι ανέβηκε στο 12-15, αλλά απέχει τρεις νίκες από τη δεκάδα. Στην επόμενη αγωνιστική (28η) ο Ερυθρός Αστέρας αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό (12/2, 21:15), ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου (12/2, 21:05). 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζίμι Κλαρκ με 22 πόντους και ακολούθησαν με 15 πόντους οι Τζέιλεν Χορντ και Ρόμαν Σόρκιν, ενώ ο Οσέι Μπρισέτ πρόσθεσε 14 πόντους. Για τους γηπεδούχους ο Τζόρνταν Νουόρα έβαλε 22 πόντους με 6/11 τρίποντα και ο Τζάρεντ Μπάτλερ 16.

Πρωταγωνιστές οι Κλαρκ και Νουόρα στην αρχή

Με τον Κλαρκ να μπαίνει... ορεξάτος στο ματς έγινε το 0-5, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και με δύο τρίποντο του Νουόρα προσπέρασαν με 10-7. Ο Αμερικανός γκαρντ έριξε άλλες δύο... βόμβες από τα 6,75 (4/4τρ.) για το 18-14, αλλά η Μακάμπι έμενε κοντά στο σκορ. Μάλιστα με τον Χορντ και ένα τρίποντο του Μπρισέτ έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 21-23. 

Ο Ερυθρός Αστέρας προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό του και με πολυφωνία στην επίθεση έφτασε στο 32-28, όμως ο Κλαρκ ένιωθε πολύ καλά στο ματς και φτάνοντας τους 15 πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά (35-39). Λίγο μετά ο Σόρκιν έγραψε για πρώτη φορά το +10 (37-47) και ο ίδιος διαμόρφωσε το 40-49 του ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Μακάμπι είχε +9 ριμπάουντ (13-22). 

Άγγιξε την ανατροπή ο Ερυθρός Αστέρας, πήρε το διπλό η Μακάμπι

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν άποντοι για τρία λεπτά, ο Μονέκε μείωσε σε 45-49 και ο Νουόρα με ακόμα δύο τρίποντα έβαλε την ομάδα του ξανά μπροστά με 55-54. Με τον Χορντ έβγαλε αντίδραση η Μακάμπι (55-58) και οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία (62-63), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει τελικά στο 67-65 με καλάθι του Λούντμπεργκ.

Όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Με ένα μικρό σερί 5-0 και θεαματικό άλεϊ ουπ κάρφωμα του Μονέκε έγινε το 74-70, όμως ο Ερυθρός Αστέρας δεν εκμεταλλεύτηκε το υπέρ του μομέντουμ. Έτσι, η Μακάμπι έκανε το δικό της σερί 0-8 για να πάρει το προβάδισμα με 74-78, ενώ με τρίποντο ο «καυτός» Κλαρκ και φόλοου ο Μπρίσετ άνοιξαν τη διαφορά για τη Μακάμπι στο 76-83 στο 38'. Και πάλι οι γηπεδούχοι έμειναν ζωντανοί, με πίεση στην άμυνα και πείσμα μείωσαν σε 82-83 στο 39' και στα 18'' πριν το φινάλε ο Νουόρα αστόχησε σε τρίποντο για την προσπέραση. Ακολούθησαν 0/2 βολές του Σόρκιν και τρεις χαμένες επιθέσεις των γηπεδούχων για τη νίκη με σουτ του Νουόρα και δύο φόλοου από Κάλινιτς και ΜακΙντάιρ.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-49, 67-65, 82-83

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι Τελ Αβίβ 82-83