MENU

Η επταετής, πρωτοφανής στα αθλητικά δημοσιογραφικά χρονικά, «αντιστασιακή δράση» του SDNA απέναντι σε ένα ολόκληρο «σύστημα», εκτός από την μεγάλη δημοσιογραφική και εμπορική επιτυχία που κατέγραψε ως Μέσο Ενημέρωσης, είχε και συνέπειες σε ολόκληρη τη διαδρομή. Ένα ατελείωτο κυνηγητό σε δρόμους (αφίσες), κατάληξη σε νοσοκομεία, κατασυκοφάντηση από Μέσα που πρωταγωνιστούν σε ηθικές «δολοφονίες» ανθρώπων, αλλά και μια ασταμάτητη δικαστική προσπάθεια για ηθική και οικονομική εξόντωση εναντίον όσων δεν «παραδόθηκαν».

Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, στο γαλατικό χωριό του SDNA υπάρχει άλλος ένας λόγος να πανηγυρίζουμε: Διότι ανεξάρτητοι τακτικοί δικαστές, τιμώντας τον όρκο τους, απεφάνθησαν ότι στη διαμάχη μεταξύ Μαρινάκη - Παπαθεοδώρου δικαιώνεται η μαχητική δημοσιογραφία κι όχι ένας πανίσχυρος οικονομικός παράγοντας.

Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με απόφασή του επτά χρόνια μετά τις πολυθρύλητες «μηνύσεις που θα καταθέσουμε κατά των συκοφαντών», έκρινε ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ως φυσικό πρόσωπο και το SDNA ως Μέσο δεν παραβίασαν κανένα νόμο, πράττοντας με ευσυνειδησία το δημοσιογραφικό τους καθήκον.

Σε μια απόφαση - μετά από δίκη διάρκειας επτά ωρών - που αποτελεί δεδικασμένο για τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στράφηκε εναντίον του Παπαθεοδώρου και του SDNA για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων», το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρξε καμία ενοχή για τη αναδημοσίευση του μέρους του κατηγορητηρίου του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και για την αναδημοσίευση των καταθέσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Αλέξη Κούγια στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση που απασχόλησε επί χρόνια το πανελλήνιο.

Μια απόφαση που δικαιώνει την αληθινή δημοσιογραφία, που πάλεψε για να πέσει φως στην υπόθεση και αποτελεί ηχηρό ράπισμα σε όσους λασπολόγους επί σειρά ετών συκοφαντούσαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς όσους έδιναν μάχες απέναντι σε Κύκλωπες και Λερναίες Ύδρες.

Την πλευρά Μαρινάκη εκπροσώπησαν νομικά ο κ. Θέμης Σοφός ενώ σταθερός μάρτυρας όπως σχεδόν σε όλες τις δίκες κατά δημοσιογράφων ήταν ο Κωνσταντίνος Καραπαππάς. 

Την υπεράσπιση και τη νίκη του SDNA και του Βασίλη Παπαθεοδώρου, πιστώνεται ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της νέας γενιάς, ο Διαμαντής Μπασαράς, που με ατράνταχτα επιχειρήματα οδήγησε το δικαστήριο στην αθωωτική απόφαση - πρόκριμα για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον που απασχολούν την κοινή γνώμη. 

Ένας δικαστικός θρίαμβος που φέρει ταυτόχρονα και τη σφραγίδα 5 εκατομμυρίων αναγνωστών που επιλέγουν κάθε μήνα την ενημέρωση τους από ένα Μέσο που δεν κρύφτηκε ποτέ, δεν φοβήθηκε και γράφει με κεφαλαία γράμματα τον δικό του επίλογο σε εκείνη τη θλιβερή εποχή με δικαιώσεις σε όλα τα επίπεδα. 

Μην ξεχνάμε ότι είχε προηγηθεί αγωγή γνωστού Εισαγγελέα με συγκεκριμένες αθλητικές προτιμήσεις, που στο παρελθόν έχει θεσμικό ρόλο στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, η οποία κρίθηκε αβάσιμη και απορρίφθηκε, αλλά και τόσες ακόμη δικαστικές διώξεις, που αν μη τι άλλο επιβεβαίωσαν ότι η μαχητική δημοσιογραφία επιβραβεύεται ακόμη και από την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία. 

Και στο τέλος της ημέρας το ερώτημα «Πόση αλήθεια αντέχεις;» απαντήθηκε ακόμα και από την ανεξάρτητη δικαστική εξουσία. Συνεχίζουμε λοιπόν με καθαρή συνείδηση κι όποιος αντέχει…

Δικαστικός θρίαμβος SDNA-Παπαθεοδώρου απέναντι σε Μαρινάκη!
EVENTS