MENU

«Είναι πάρα πολύ ξεχωριστό να κερδίζεις με τον αδερφό σου σε Grand Slam», είπε αρχικά ο Πέτρος. «Σήμερα μπήκαμε συνετά στον αγώνα, δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες και απλά προσπαθούσαμε να το απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Ήταν ωραίο που είχε πολύ κόσμο και μας υποστήριζε. Ο στόχος μας να μπούμε ξανά στο γήπεδο και να το απολαύσουμε».

Ο Στέφανος, από την πλευρά του, ανέφερε τα εξής: «Για μένα κάθε αγώνας εδώ είναι ευλογία και είναι ωραίο ότι έχουμε πολλές φορές τη δυνατότητα να παίζουμε σε μεγάλα γήπεδα. Αυτό δείχνει ότι το διπλό πλέον είναι πολύ πιο σημαντικό και πολύ πιο θεαματικό από ότι ήταν μερικά χρόνια πριν. Δεν υπήρξε ποτέ ελληνική ομάδα διπλού σε Grand Slam, οπότε γράφουμε τη δική μας ιστορία μέσα από αυτό. Η υποστήριξη του κόσμου είναι πολύ σημαντική και σήμερα τη νιώσαμε, ήταν στο ματς και πολλοί Έλληνες. Βρήκαμε τη λύση που ψάχναμε, το διπλό δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι χώροι είναι μικροί, κυρίως στις επιστροφές, οπότε όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μερικές φορές χρειάζεται ένα-δυο χτυπήματα για να κριθεί κάτι. Εμείς βρήκαμε το κενό και το γεμίσαμε με τα δικά μας όπλα».

Νιώθει τώρα κάπως καλύτερα μετά τη χθεσινή ήττα στο μονό; «Μου φέρνει κάποια αναζωογόνηση και... λίγη περισσότερη αγάπη για το άθλημα. Ήταν και έργο του Πέτρου, να μου δώσει αυτή τη χαρά, οπότε τον ευχαριστώ». Και εκεί παρενέβη ο Πέτρος: «Είναι πολύ σημαντικό που μετά από έναν τόσο δύσκολο αγώνα, ένας παίκτης που είναι τόσο σπουδαίος στα μονά να μπαίνει μέσα στο γήπεδο να παίξει διπλά, με οποιονδήποτε ως παρτενέρ, δεν έχει σχέση που είμαι αδερφός του. Πρέπει να το παίρνει ως "ένεση" ηθικού για το μέλλον. Παρόλο που ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή χθες, σήμερα μπήκε μέσα και κατάφερε να κερδίσει ένα άλλο ματς, παρόλο που δεν είναι μονό».

Τους ρωτήσαμε στη συνέχεια αν έχουν χρόνο να καταστρώνουν τα σχέδιά τους, να μιλούν για τακτικές... «Πώς δεν έχουμε, έχουμε προπονητή εδώ», απάντησε ο Στέφανος, δείχνοντας την Πάουλα Μπαδόσα. «Ναι, με εμένα συζητούν τα πάντα, πρέπει εγώ να εγκρίνω πρώτα», είπε γελώντας η Ισπανίδα.

Η... σοβαρή απάντηση ήρθε από τον Πέτρο: «Θα έλεγα ότι παίζουμε απλό διπλό. Το διπλό έχει άπειρες τακτικές. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος που βλέπει. Αν το δει, τότε γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό. Εμείς παίζουμε 20% από αυτό που υπάρχει στο playbook, όμως είναι αρκετό αν γίνει καλή εκτέλεση. Οι πιθανοί επόμενοι αντίπαλοί μας (Ντόντιγκ/Κράιτσεκ) παίζουμε σωστά το 100% του playbook. Aυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σας αβαντάζ, εφόσον ξέρεις ότι θα κάνουν κάποια πράγματα, αλλά είναι δύσκολη η εκτέλεση. Αν την κάνουμε σωστά, θα έχουμε καλές πιθανότητες».

Και ο Στέφανος πρόσθεσε: «Μερικές φορές υπάρχει και έξτρα πίεση όταν ξέρεις ότι όλη σου συγκέντρωση και όλη σου η δύναμη πρέπει να βγει σε δύο χτυπήματα. Γι' αυτό το συγκρίνω με το γκολφ. Εκεί έχεις τόσο χρόνο να σκεφτείς και να επεξεργαστείς και πολλές φορές όταν έχεις τόσο χρόνο μπορεί να είναι αυτοκαταστροφικό. Στο μονό μπορείς να ξεκινήσεις τον πόντο στη μέση του γηπέδου, υπάρχει ελευθερία να τρέξεις δεξιά, αριστερά, να δείξεις τις αθλητικές σου ικανότητες περισσότερο από ό,τι στο διπλό, όπου βλέπεις και παίκτες 45 ετών να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο».

Ρωτήσαμε, τέλος, τον Πέτρο για τη χθεσινή έντονη παρουσία του στο box του Στέφανου. «Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω όσο περισσότερο γίνεται. Ίσως προσπαθούσα να μιμηθώ λίγο τον πατέρα μας, γιατί σίγουρα το γεγονός ότι δεν είναι παρών σε Grand Slam είναι κάτι καινούργιο για τον Στέφανο. Θα είμαι πάντα εδώ για εκείνον σε ό,τι χρειαστεί και το ξέρει. Θα δούμε στο μέλλον πώς θα εξελιχθεί αυτό».

Στέφανος, Πέτρος και... Πάουλα Μπαδόσα στο SDNA