MENU

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για την ενίσχυσή του στη γραμμή των μετόπισθεν και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στο μεταγραφικό μέτωπο, όπου ως γνωστόν δεν έχει γίνει ακόμα σεφτές, με εξαίρεση τον 20χρονο Κόναν που πιθανότατα θα παραχωρηθεί με τη μορφή του δανεισμού.

Η πρώτη επιλογή του Παναθηναϊκού για το κέντρο της άμυνάς του είναι ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός Μπαρτ Σένκεφελντ, που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τη Μέλμπουρν Σίτι.

Ο Σένκεφελντ έχει ύψος 1.84 εκ. και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η εντυπωσιακή σωματική του διάπλαση, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Φέγενορντ, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Εξέλσιορ, Χέρακλες και Τσβόλε, πριν αποφασίσει να κάνει το ταξίδι για την Αυστραλία και τη Μέλμπουρντ Σίτι, όπου διέπρεψε και χαρακτηρίστηκε ως ο κορυφαίος στόπερ στη λίγκα.

Σε περιπτώσεις ανάγκης μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ, δίνοντας επιπλέον λύσεις στα χέρια του προπονητή του, αλλά η βασική του θέση είναι κεντρικός αμυντικός.

Ο Νίκος Νταμπίζας βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον δυναμικό Ολλανδό στόπερ και είναι πολύ πιθανό άμεσα να υπάρξουν άμεσα οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση, έτσι ώστε ο Σένκεφελντ να αποτελέσει την πρώτη, ουσιαστικά, μεταγραφή του Παναθηναϊκού για την τρέχουσα περίοδο. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν «παίζει» μόνος του για την συγκεκριμένη περίπτωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο 23χρονος Πορτογάλος αμυντικός Ζοάο Νούνιες

Πακέτο Σένκεφελντ και Νούνιες!

Επιπλέον, πληροφορίες του SDNA από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι σε φάση τελικών διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και ο 23χρονος Πορτογάλος, επίσης αμυντικός, Ζοάο Νούνιες.

Ο Νούνιες αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας όταν υπάρχει σχηματισμός με τετράδα στα μετόπισθεν και ως δεξιός στόπερ σε τριάδα.

Είναι προϊόν της Ακαδημίας της Μπενφίκα, από τη δεύτερη ομάδα της οποίας μετακόμισε σε ηλικία 19 ετών για την Πολωνία και τη Λέγκια Γκντανσκ.

Στη Λέγκια πραγματοποίησε τρεις γεμάτες σεζόν (23-30-23 συμμετοχές) και οι εμφανίσεις του τράβηξαν το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και του Παναθηναϊκού που ο φιλόδοξος ποδοσφαιριστής κρίνει άκρως δελεαστικό για την καριέρα του.

Εχει ύψος 1.88 εκ. ενώ τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι η αποφασιστικότητα, τα φυσικά προσόντα, η επιθετικότητα στο μαρκάρισμα και ο δυναμισμός στο παιχνίδι του.

Τα κασέ, τόσο του 27χρονου Ολλανδού Σένκεφελντ όσο και του 23χρονου Πορτογάλου Νούνιες, εντάσσονται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του τριφυλλιού (από 200.000 έως 250.000 ευρώ), χωρίς να είναι απολύτως σαφές εάν το τριφύλλι παλεύει για την απόκτηση αμφότερων (ως πακέτο για την ενίσχυση τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και της δεξιάς πλευράς μαζί με τον Γιόχανσον) ή αν οι πράσινοι θα υλοποιήσουν μία από τις δύο παραπάνω μεταγραφικές κινήσεις.

Το δεδομένο είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων τόσο με τον Σένκεφελντ όσο και με τον Νούνιες...

Παναθηναϊκός: Κοντά σε Νούνιες, μάχη και για Σένκενφελντ! (vids)